SEYİTNİZAM KONAKLARI
ELİT YAPI

Mustafa Sarıgül yerel basınla buluştu

SPOR 30.01.2014 - 12:39, Güncelleme: 30.01.2014 - 12:39
 

Mustafa Sarıgül yerel basınla buluştu

CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ve Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Yeşilköy WOW Otel’de bir araya geldiği yerel basın mensuplarına yaptığı konuşmada, “Yerel basın, yönetenlere seslerini duyuramayanların sesidir.

Hepinizden ricam şu; güçlüyle beraber değil, haklıyla beraber olun. Ben hepinizin haklıdan yana olduğunuza inanıyorum” dedi.CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı ve Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar’ın da katıldığı da toplantıda Sarıgül’ün siyasi geçmişinin kronolojik seyri ile Şişli Belediyesi’nde başkanlık yaptığı süreçteki çalışmaları anlatıldı.Sarıgül Zeytinburnu Haber Gazetesine hayran kaldı. Gazetemizni Ulusal kalitede bir gazete olduğunu söyledi. “ÖTEKİSİ OLMAYAN BİR İSTANBUL YARATACAĞIZ” Basın mensuplarından yoğun ilgi gören Mustafa Sarıgül katılımın fazla olduğu toplantıda yerel medya temsilcilerine hitaben bir konuşma yaparak şunları söyledi:“Yerel basın, yönetenlere seslerini duyuramayanların sesidir. Hepinizden ricam şu; güçlüyle beraber değil, haklıyla beraber olun. Ben hepinizin haklıdan yana olduğunuza inanıyorum. 30 Mart’tan sonra ben de sizlerle birlikte olacağım ve İstanbul’u bu ilkeyle yöneteceğim. İstanbul’da kin ve nefret dönemini bitireceğim. Ötekisi olmayan bir İstanbul yaratacağız. Toplumun her kesiminde adalet olmalı. Ama adalet sadece isimde değil, uygulamada olmalı.” “YEREL BASIN DA ULUSAL BASIN GİBİ BASKI ALTINDA” Konuşması sırasında, “Haber ekmek kadar değerlidir. Yerel basınımızın da ulusal basın gibi baskı altında olduğunu biliyorum” diyen Mustafa Sarıgül şöyle devam etti:“Ancak salondaki katılıma baktığımızda yerel basının bu baskılara ulusal basından daha fazla direnebildiğini görüyorum. Ne Demirel, ne merhum Ecevit ya da Özal döneminde basın böyle bir baskı ile karşı karşıya kalmadı. Ben Avrupa’daki gelişmiş ülkelerdeki örnekleri inceledim. Avrupa’da başbakanla ilgili en fazla 57 saniyelik bir görüntü kullanılıyor. Ama bizde durum ortada.” ”YEREL BASINI DESTEKLEYECEĞİZ” İstanbul’daki tüm yerel basını destekleyeceği bir kez yineleyen Mustafa Sarıgül, “Mahalli basının kriterlerini koyacağız. Ayrım yapmaksızın bütün yerel medyayı destekleyeceğiz. Ancak burada kriterlerimiz olacak. 5 yıllık bir gazete ile 10 yıllık, 20 yıllık gazeteler aynı şekilde değerlendirilmeyecek. Seçim dönemine 3 ay kala çıkan gazeteleri de biz bu kapsamda kabul edemeyiz. Böyle yaparsak bu işe emek veren değerli yerel medyaya haksızlık olur” dedi. YEREL SEÇİM YEREL BASINLA KAZANILIR Sarıgül, Akıllı bir Belediye Başkanı veya Belediye Başkan Adayı Yerel Seçimin Yerel Basınla kazanılacağını bilir. Yerel Basın bölgesinde Ulusal Basından kat kat güçlüdür. Yeerel Basın ilçesinin ve Bölgesinin olmazsa olmaz sesidir. Bizler CHP olarak Yerel Basına büyük önem veriyoruz ve Yerel Basınla çalışacağız. Bun çalışmayı yaparkende seçim gazetelerini değil gerçekten ö bölgenin gözü kulağı sesi olan Gazeteleri sececeğiz dedi. ZEYTİNBURNU HABER GAZETESİ-ÖZEL    
CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ve Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Yeşilköy WOW Otel’de bir araya geldiği yerel basın mensuplarına yaptığı konuşmada, “Yerel basın, yönetenlere seslerini duyuramayanların sesidir.

Hepinizden ricam şu; güçlüyle beraber değil, haklıyla beraber olun. Ben hepinizin haklıdan yana olduğunuza inanıyorum” dedi.CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı ve Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar’ın da katıldığı da toplantıda Sarıgül’ün siyasi geçmişinin kronolojik seyri ile Şişli Belediyesi’nde başkanlık yaptığı süreçteki çalışmaları anlatıldı.Sarıgül Zeytinburnu Haber Gazetesine hayran kaldı. Gazetemizni Ulusal kalitede bir gazete olduğunu söyledi.

“ÖTEKİSİ OLMAYAN BİR İSTANBUL YARATACAĞIZ”

Basın mensuplarından yoğun ilgi gören Mustafa Sarıgül katılımın fazla olduğu toplantıda yerel medya temsilcilerine hitaben bir konuşma yaparak şunları söyledi:“Yerel basın, yönetenlere seslerini duyuramayanların sesidir. Hepinizden ricam şu; güçlüyle beraber değil, haklıyla beraber olun. Ben hepinizin haklıdan yana olduğunuza inanıyorum. 30 Mart’tan sonra ben de sizlerle birlikte olacağım ve İstanbul’u bu ilkeyle yöneteceğim. İstanbul’da kin ve nefret dönemini bitireceğim. Ötekisi olmayan bir İstanbul yaratacağız. Toplumun her kesiminde adalet olmalı. Ama adalet sadece isimde değil, uygulamada olmalı.”

“YEREL BASIN DA ULUSAL BASIN GİBİ BASKI ALTINDA”

Konuşması sırasında, “Haber ekmek kadar değerlidir. Yerel basınımızın da ulusal basın gibi baskı altında olduğunu biliyorum” diyen Mustafa Sarıgül şöyle devam etti:“Ancak salondaki katılıma baktığımızda yerel basının bu baskılara ulusal basından daha fazla direnebildiğini görüyorum. Ne Demirel, ne merhum Ecevit ya da Özal döneminde basın böyle bir baskı ile karşı karşıya kalmadı. Ben Avrupa’daki gelişmiş ülkelerdeki örnekleri inceledim. Avrupa’da başbakanla ilgili en fazla 57 saniyelik bir görüntü kullanılıyor. Ama bizde durum ortada.”

”YEREL BASINI DESTEKLEYECEĞİZ”

İstanbul’daki tüm yerel basını destekleyeceği bir kez yineleyen Mustafa Sarıgül, “Mahalli basının kriterlerini koyacağız. Ayrım yapmaksızın bütün yerel medyayı destekleyeceğiz. Ancak burada kriterlerimiz olacak. 5 yıllık bir gazete ile 10 yıllık, 20 yıllık gazeteler aynı şekilde değerlendirilmeyecek. Seçim dönemine 3 ay kala çıkan gazeteleri de biz bu kapsamda kabul edemeyiz. Böyle yaparsak bu işe emek veren değerli yerel medyaya haksızlık olur” dedi.

YEREL SEÇİM YEREL BASINLA KAZANILIR

Sarıgül, Akıllı bir Belediye Başkanı veya Belediye Başkan Adayı Yerel Seçimin Yerel Basınla kazanılacağını bilir. Yerel Basın bölgesinde Ulusal Basından kat kat güçlüdür. Yeerel Basın ilçesinin ve Bölgesinin olmazsa olmaz sesidir. Bizler CHP olarak Yerel Basına büyük önem veriyoruz ve Yerel Basınla çalışacağız. Bun çalışmayı yaparkende seçim gazetelerini değil gerçekten ö bölgenin gözü kulağı sesi olan Gazeteleri sececeğiz dedi.

ZEYTİNBURNU HABER GAZETESİ-ÖZEL

 
 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve zeytinburnuhaber.org sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.