SEYİTNİZAM KONAKLARI
ELİT YAPI

Murat İres Tophane İşi Lüleciliği Sanatseverlerle Buluşturdu

KÜLTÜR 25.02.2016 - 16:00, Güncelleme: 25.02.2016 - 16:00
 

Murat İres Tophane İşi Lüleciliği Sanatseverlerle Buluşturdu

“Tophane İşi Lülecilik” isimli seramik sergisiyle sanatçı Murat İres, eserlerini Zeytinburnu’nda sanatseverlerle buluşturdu. İres, özgün çalışmalarıyla unutulmaya yüz tutmuş 330 yıllık sanatı yeniden canlandırmayı amaçlıyor.

Zeytinburnu Belediyesi, bir dönem unutulmaya yüz tutmuş “Tophane İşi” seramiklerinin de arasında bulunduğu Murat İres’in sanat eserlerinden oluşan sergiyi Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen törenle sanatseverlerle buluşturdu. Çömlek, ak çini ve porselen alanlarında kendi atölyesinde üretim yapan ve çeşitli fuarlara katılan seramik sanatçısı Murat İres, bir ömürlük sanat birikimini bu kez de Zeytinburnu’nda sanatseverlerin beğenisine sundu. Sergide, İres’in özgün çalışmaları ile birlikte bir dönem yok olmaya yüz tutmuş “Tophane İşi” seramiklerinden örnekler de yer alıyor.Kaybolmaya yüz tutmuş bir zanaatin yaşatıldığını ifade eden Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, “Sanatsal ürünleri bu sergide görebileceğiz. Sanatçımız Murat İres’i yalnız bırakmadığınız ve sergisinde onunla beraber olduğunuz için sizlere teşekkür ediyorum” dedi. Sergi, 19 Mart tarihine kadar vatandaşlar tarafından gezilebilecek. NECDET KAYA’DAN HAYRANLARINA ÖZEL KONSER Serginin ardından ise TRT’nin Türkiye çapında düzenlediği Türk Halk Müziği ses yarışmasında Türkiye birincisi olan Necdet Kaya, Zeytinburnulu müzikseverlerle buluştu.Necdet Kaya birbirinden güzel türkülerini Zeytinburnu halkı için söylerken hayranları hep bir ağızdan Kaya’ya eşlik etti. Necdet Kaya, “Yanık Türküler” albümünde yer alan “Bir Ay Doğar” türküsünü ise hayranlarına armağan etti. Birbirinden güzel türkülere eşlik eden vatandaşlar, serginin ardından gerçekleştirilen konserle keyifli bir akşam geçirdi.
“Tophane İşi Lülecilik” isimli seramik sergisiyle sanatçı Murat İres, eserlerini Zeytinburnu’nda sanatseverlerle buluşturdu. İres, özgün çalışmalarıyla unutulmaya yüz tutmuş 330 yıllık sanatı yeniden canlandırmayı amaçlıyor.

Zeytinburnu Belediyesi, bir dönem unutulmaya yüz tutmuş “Tophane İşi” seramiklerinin de arasında bulunduğu Murat İres’in sanat eserlerinden oluşan sergiyi Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen törenle sanatseverlerle buluşturdu. Çömlek, ak çini ve porselen alanlarında kendi atölyesinde üretim yapan ve çeşitli fuarlara katılan seramik sanatçısı Murat İres, bir ömürlük sanat birikimini bu kez de Zeytinburnu’nda sanatseverlerin beğenisine sundu. Sergide, İres’in özgün çalışmaları ile birlikte bir dönem yok olmaya yüz tutmuş “Tophane İşi” seramiklerinden örnekler de yer alıyor.Kaybolmaya yüz tutmuş bir zanaatin yaşatıldığını ifade eden Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, “Sanatsal ürünleri bu sergide görebileceğiz. Sanatçımız Murat İres’i yalnız bırakmadığınız ve sergisinde onunla beraber olduğunuz için sizlere teşekkür ediyorum” dedi. Sergi, 19 Mart tarihine kadar vatandaşlar tarafından gezilebilecek.

NECDET KAYA’DAN HAYRANLARINA ÖZEL KONSER

Serginin ardından ise TRT’nin Türkiye çapında düzenlediği Türk Halk Müziği ses yarışmasında Türkiye birincisi olan Necdet Kaya, Zeytinburnulu müzikseverlerle buluştu.Necdet Kaya birbirinden güzel türkülerini Zeytinburnu halkı için söylerken hayranları hep bir ağızdan Kaya’ya eşlik etti. Necdet Kaya, “Yanık Türküler” albümünde yer alan “Bir Ay Doğar” türküsünü ise hayranlarına armağan etti. Birbirinden güzel türkülere eşlik eden vatandaşlar, serginin ardından gerçekleştirilen konserle keyifli bir akşam geçirdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve zeytinburnuhaber.org sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.