SEYİTNİZAM KONAKLARI
ELİT YAPI

Müceddid Vakfı 26 Yıldır Kuran ve Sünnet ışığında hizmete devam ediyor

GÜNDEM 06.04.2021 - 21:58, Güncelleme: 06.04.2021 - 21:58
 

Müceddid Vakfı 26 Yıldır Kuran ve Sünnet ışığında hizmete devam ediyor

Kuran ve Sünnet ışığında Zeytinburnu’nda hizmetlerine 26 yıldır aralıksız devam eden Müceddid Vakfı Ramazan Ayında hem yüzlerce aileye el uzatabilmek hem de Vakıf merkezinin kalan borcunu ödeyebilmek için desteklerinizi bekliyor.

Müceddid Vakfı, Kurucusu Ali Kara Hocaefendi’nin Virüsten hayatını kaybetmesinin ardından Tarık Erdoğmuş Hocaefendi ile hizmetlerini devam ettirmek için çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Kuran ve Sünnet Müceddid vakfının faaliyetleri 1996 yılına dayanmaktadır.  O yıldan sonra 2005 yılına kadar vakfın zemin çalışmaları yapılmış, el sohbetleri, dernek sohbetleri şeklinde devam etmiştir. 2005 yılında ise hizmetlerimizin daha düzgün şekilde devam etmesi için Seda Derneği yani sevgi ve dayanışma derneği kurulmuş  ve aynı yıl Seda derneği ve aynı yıl Seda Mescidi kurulmuştur.  2012 yılına kadar Zeytinburnu’nun farklı faaliyetlerinde mescitler ve talebelerinin öğretimi için medreseler açılmıştır.  2012 yılına geldiğinde Müceddid vakıfının kuruluşu gerçekleştirilmiş ve Kuran ve Sünnet Müceddid vakfı 2012 yılında hizmete başlamıştır.  Seda Mescidi 2012 yılında kurulmuş ve aynı sene aş evi de hizmet vermeye başlamıştır.  Aş evi Müceddid Vakfının medreslerinde eğitim gören talebeler başta olmak üzere ihtiyaç sahiplerinin ihtiyaçlarını gidermektedir. Bin kişilik kapasiteyle kurulan aş evinde  günde  üç çeşit yemek çıkmaktadır. Ve günde 1000 kişi bu aş evinde hizmet almaktadır. Müceddid Vakfının Aşevine, her türlü gıda yardımı ve adak kabul edilmektedir.  Vakfın Zeytinburnu’nda hizmete başladığından bu yana geçen yirmi beş yıl boyunca Zeytinburnu’nun  çeşitli mahallerinde mescitler kurulmuştur ve bu mescitlerin sayısı dokuzdur. Bunun dışında Arapça ve Hafızlık dersi alan talebelerin bulunduğu üç ayrı medrese vardır.  Bu mescitlerde ve medreselerimizde Kuran eğitimi, İslami ilimler eğilimi verilmektedir ve burada Eğitim gören talebelerin sayısı 180’ini aşmaktadır.  Bunların yarısı mescidin bünyesinde bulunun binasında yatılı olarak kalmaktadır ki bunların her türlü ihtiyaçları vakıf tarafından giderilmektedir. Müceddid Vakfının Zeytinburnu’ndaki hizmetleri siz hayır sever vatandaşların sayesinde yirmi beş yıldır kesintisiz devam etmektedir. Yeni alınan Vakıf Binasında efendimiz (S.a.v) İnsanların en hayırlısı İnsanlara faydalı olandır sözüyle insanlara daha fazla faydalı olmaya gayret edilmektedir. Bu mescit binasının ve vakıf binasının alınması sebebiyle oluşan borcun ödenmesi ve bu hizmetlerin daha geni bir kitleye yayılması için yine siz hayırsever vatandaşlarımızın desteğine ve yardımına ihtiyaç vardır. Müceddid Vakfı, Hayırsever halkımızın maddi, manevi desteğini beklemektedir.  KURAN VE SÜNNET MÜCEDDİD VAKFI-SEDA MESCİDİ VE AŞ EVİ HİZMETLERİNİ DEVAM ETTİREBİLMEK İÇİN DESTEKLERİNİZİ BEKLİYOR...  Tel: 0 533 222 22 10 ,  0 212 558 56 93 Yenidoğan Mah. 238. Sokak No:6 Zeytinburnu I BAN: TR 4100 2050 0009 1159 3420 0002
Kuran ve Sünnet ışığında Zeytinburnu’nda hizmetlerine 26 yıldır aralıksız devam eden Müceddid Vakfı Ramazan Ayında hem yüzlerce aileye el uzatabilmek hem de Vakıf merkezinin kalan borcunu ödeyebilmek için desteklerinizi bekliyor.

Müceddid Vakfı, Kurucusu Ali Kara Hocaefendi’nin Virüsten hayatını kaybetmesinin ardından Tarık Erdoğmuş Hocaefendi ile hizmetlerini devam ettirmek için çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Kuran ve Sünnet Müceddid vakfının faaliyetleri 1996 yılına dayanmaktadır.  O yıldan sonra 2005 yılına kadar vakfın zemin çalışmaları yapılmış, el sohbetleri, dernek sohbetleri şeklinde devam etmiştir. 2005 yılında ise hizmetlerimizin daha düzgün şekilde devam etmesi için Seda Derneği yani sevgi ve dayanışma derneği kurulmuş  ve aynı yıl Seda derneği ve aynı yıl Seda Mescidi kurulmuştur.  2012 yılına kadar Zeytinburnu’nun farklı faaliyetlerinde mescitler ve talebelerinin öğretimi için medreseler açılmıştır. 

2012 yılına geldiğinde Müceddid vakıfının kuruluşu gerçekleştirilmiş ve Kuran ve Sünnet Müceddid vakfı 2012 yılında hizmete başlamıştır.  Seda Mescidi 2012 yılında kurulmuş ve aynı sene aş evi de hizmet vermeye başlamıştır.  Aş evi Müceddid Vakfının medreslerinde eğitim gören talebeler başta olmak üzere ihtiyaç sahiplerinin ihtiyaçlarını gidermektedir. Bin kişilik kapasiteyle kurulan aş evinde  günde  üç çeşit yemek çıkmaktadır. Ve günde 1000 kişi bu aş evinde hizmet almaktadır. Müceddid Vakfının Aşevine, her türlü gıda yardımı ve adak kabul edilmektedir. 

Vakfın Zeytinburnu’nda hizmete başladığından bu yana geçen yirmi beş yıl boyunca Zeytinburnu’nun  çeşitli mahallerinde mescitler kurulmuştur ve bu mescitlerin sayısı dokuzdur. Bunun dışında Arapça ve Hafızlık dersi alan talebelerin bulunduğu üç ayrı medrese vardır.  Bu mescitlerde ve medreselerimizde Kuran eğitimi, İslami ilimler eğilimi verilmektedir ve burada Eğitim gören talebelerin sayısı 180’ini aşmaktadır.  Bunların yarısı mescidin bünyesinde bulunun binasında yatılı olarak kalmaktadır ki bunların her türlü ihtiyaçları vakıf tarafından giderilmektedir.

Müceddid Vakfının Zeytinburnu’ndaki hizmetleri siz hayır sever vatandaşların sayesinde yirmi beş yıldır kesintisiz devam etmektedir. Yeni alınan Vakıf Binasında efendimiz (S.a.v) İnsanların en hayırlısı İnsanlara faydalı olandır sözüyle insanlara daha fazla faydalı olmaya gayret edilmektedir. Bu mescit binasının ve vakıf binasının alınması sebebiyle oluşan borcun ödenmesi ve bu hizmetlerin daha geni bir kitleye yayılması için yine siz hayırsever vatandaşlarımızın desteğine ve yardımına ihtiyaç vardır. Müceddid Vakfı, Hayırsever halkımızın maddi, manevi desteğini beklemektedir. 

KURAN VE SÜNNET MÜCEDDİD VAKFI-SEDA MESCİDİ VE AŞ EVİ HİZMETLERİNİ DEVAM ETTİREBİLMEK İÇİN DESTEKLERİNİZİ BEKLİYOR... 

Tel: 0 533 222 22 10 ,  0 212 558 56 93
Yenidoğan Mah. 238. Sokak No:6 Zeytinburnu
I BAN: TR 4100 2050 0009 1159 3420 0002

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve zeytinburnuhaber.org sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.