SEYİTNİZAM KONAKLARI
ELİT YAPI

Metin Gazioğlu Seyitnizam Vakfı’nı Meclise taşıdı

GÜNDEM 09.10.2020 - 19:09, Güncelleme: 09.10.2020 - 19:09
 

Metin Gazioğlu Seyitnizam Vakfı’nı Meclise taşıdı

Zeytinburnu Belediyesi 2021 plan bütçe görüşmelerinin yapıldığı meclis toplantısında, taraflar sırasıyla söz aldı. Eleştirileri ve önerilerini sıralayan CHP’li meclis üyelerinin sakinliği dikkat çekerken, genel anlamda yeni dönemle ilgili eleştirilerinin olmadığı gözlendi. CHP’li Meclis Üyesi Metin Aytekin Gazioğlu ise yine Seyitnizam Vakfı’nı Belediye Meclisine taşıdı ve buradaki para trafiği iddiaları hakkında kamuoyu aydınlatılmalıdır dedi.

İlk olarak CHP’li Meclis Üyesi Metin Aytekin Gazioğlu’nun söz aldığı toplantıda, enflasyon, hayat pahalılığı, elektrik ve doğalgaza gelen zamlar ve yaşanan pandemi nedeniyle hayat şartlarının daha da zorlaştığı konuşuldu. Zeytinburnu Belediyesi’nin önceliğinin kentsel dönüşüm mağdurları olması gerektiğini, yapılan çalışmaların çok değerli ancak yetersiz olduğunu ifade etti. Seyitnizam Vakfı ile ilgili hukuki, teknik ve mali konuların netliğe kavuşması gerektiğini de belirten Metin Aytekin Gazioğlu, devam eden yargı sonuçlarına göre kamuoyunda tartışılan Seyitnizam Vakfı’na açıklık getirilmesi gerektiğini söyledi. Zeytinburnu Belediyesi’nin nüfusuna karşılık personel giderlerinin yüzde 6 olduğunu ve bunun çok iyi bir durum olduğunun altını çizen Gazioğlu, belediyenin personel ve proje müdürlüğü kurmasını talep ederken, cami ve okul temizliği konusunda yaptığı çalışmalarla kamuoyunda adından çokça söz ettiren belediyeyi bu konuda eleştirmesi şaşkınlık yarattı. Zorlaşan ekonomik şartlardan dolayı Zeytinburnu Belediyesi’nin de etkileneceğini söyleyen Gazioğlu, harcamalar konusunda belediyenin dikkat etmesi gerektiğini, özellikle de fuar harcamalarına kısıtlama getirmesi gerektiğini ifade etmesi, özellikle pandemi süreciyle birlikte yaklaşık 1.5 yıldır fuar ve benzeri faaliyet yapmayan Zeytinburnu Belediye Başkanı’nın tepkisine neden oldu. Eleştirilere cevap veren Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy, muhalefet meclis üyelerinin ezber ifadeler kullanmasını eleştirerek, eleştirilerde de samimi olmaları gerektiğini söyledi. “1.5 yıldır fuar mı yaptık da israf ettiğimizi söylüyorsunuz” diyen Başkan Arısoy, “Görevde olduğum süreyle ilgili hesabını veremeyeceğim hiçbir uygulamamız yoktur” dedi.   ZEYTİNBURNU HABER GAZETESİ-ÖZEL
Zeytinburnu Belediyesi 2021 plan bütçe görüşmelerinin yapıldığı meclis toplantısında, taraflar sırasıyla söz aldı. Eleştirileri ve önerilerini sıralayan CHP’li meclis üyelerinin sakinliği dikkat çekerken, genel anlamda yeni dönemle ilgili eleştirilerinin olmadığı gözlendi. CHP’li Meclis Üyesi Metin Aytekin Gazioğlu ise yine Seyitnizam Vakfı’nı Belediye Meclisine taşıdı ve buradaki para trafiği iddiaları hakkında kamuoyu aydınlatılmalıdır dedi.

İlk olarak CHP’li Meclis Üyesi Metin Aytekin Gazioğlu’nun söz aldığı toplantıda, enflasyon, hayat pahalılığı, elektrik ve doğalgaza gelen zamlar ve yaşanan pandemi nedeniyle hayat şartlarının daha da zorlaştığı konuşuldu. Zeytinburnu Belediyesi’nin önceliğinin kentsel dönüşüm mağdurları olması gerektiğini, yapılan çalışmaların çok değerli ancak yetersiz olduğunu ifade etti.
Seyitnizam Vakfı ile ilgili hukuki, teknik ve mali konuların netliğe kavuşması gerektiğini de belirten Metin Aytekin Gazioğlu, devam eden yargı sonuçlarına göre kamuoyunda tartışılan Seyitnizam Vakfı’na açıklık getirilmesi gerektiğini söyledi.

Zeytinburnu Belediyesi’nin nüfusuna karşılık personel giderlerinin yüzde 6 olduğunu ve bunun çok iyi bir durum olduğunun altını çizen Gazioğlu, belediyenin personel ve proje müdürlüğü kurmasını talep ederken, cami ve okul temizliği konusunda yaptığı çalışmalarla kamuoyunda adından çokça söz ettiren belediyeyi bu konuda eleştirmesi şaşkınlık yarattı.

Zorlaşan ekonomik şartlardan dolayı Zeytinburnu Belediyesi’nin de etkileneceğini söyleyen Gazioğlu, harcamalar konusunda belediyenin dikkat etmesi gerektiğini, özellikle de fuar harcamalarına kısıtlama getirmesi gerektiğini ifade etmesi, özellikle pandemi süreciyle birlikte yaklaşık 1.5 yıldır fuar ve benzeri faaliyet yapmayan Zeytinburnu Belediye Başkanı’nın tepkisine neden oldu.

Eleştirilere cevap veren Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy, muhalefet meclis üyelerinin ezber ifadeler kullanmasını eleştirerek, eleştirilerde de samimi olmaları gerektiğini söyledi. “1.5 yıldır fuar mı yaptık da israf ettiğimizi söylüyorsunuz” diyen Başkan Arısoy, “Görevde olduğum süreyle ilgili hesabını veremeyeceğim hiçbir uygulamamız yoktur” dedi.
 

ZEYTİNBURNU HABER GAZETESİ-ÖZEL

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve zeytinburnuhaber.org sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.