SEYİTNİZAM KONAKLARI
ELİT YAPI

Merkezefendi Üsküp Mahallesi riskli alan ilan edildi

KÜLTÜR 03.02.2021 - 22:04, Güncelleme: 03.02.2021 - 22:04
 

Merkezefendi Üsküp Mahallesi riskli alan ilan edildi

Zeytinburnu Merkezefendi'de Arnavut Mahallesi olarak anılan bölge Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalanan kararname ile riskli alan ilan edildi.

3 Şubat 2021 tarihli Resmi Gazete ile yayımlanan İstanbul İli, Zeytinburnu İlçesi, Merkezefendi Mahallesi Sınırları İçerisinde Bulunan Arnavut Mahallesinin riskli alan ilan edilmesi hakkında karar (Karar Sayısı:3475) Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalandı ve bugün itibari ile yürürlüğe girdi. RİSKLİ ALAN İLAN EDİLMESİ NE DEMEK? Zemin yapısı ya da zemin üzerinde yer alan yapılaşma nedeni ile can ve mal kaybına yol açma riski bulunan, Cumhurbaşkanınca kararlaştırılan alanlara riskli alan adı verilmektedir. Planlama ve altyapı hizmetlerinin yetersiz olduğu, imar mevzuatına aykırı bir şekilde yapılaşmaya gidilen, altyapısı hasarlı olan ya da ağır hasar alan, üzerinde bulunan her 100 konuttan en az 65 tanesinin imar mevzuatına aykırı olarak inşa edildiği belirlenen yerlerde riskli alan ilan edilebilmektedir. Riskli alan olarak belirlenen bölgede yer alan taşınmazlar riskli yapı tespit raporu aranmaksızın yıkılırken uzlaşma süreci sonrasında tahliye ve yıkım işlerine başlanmaktadır. Yıkılan binalar TOKİ eli ile tekrar depreme dayanıklı olarak inşa edilmektedir. 
Zeytinburnu Merkezefendi'de Arnavut Mahallesi olarak anılan bölge Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalanan kararname ile riskli alan ilan edildi.

3 Şubat 2021 tarihli Resmi Gazete ile yayımlanan İstanbul İli, Zeytinburnu İlçesi, Merkezefendi Mahallesi Sınırları İçerisinde Bulunan Arnavut Mahallesinin riskli alan ilan edilmesi hakkında karar (Karar Sayısı:3475) Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalandı ve bugün itibari ile yürürlüğe girdi.

RİSKLİ ALAN İLAN EDİLMESİ NE DEMEK?

Zemin yapısı ya da zemin üzerinde yer alan yapılaşma nedeni ile can ve mal kaybına yol açma riski bulunan, Cumhurbaşkanınca kararlaştırılan alanlara riskli alan adı verilmektedir. Planlama ve altyapı hizmetlerinin yetersiz olduğu, imar mevzuatına aykırı bir şekilde yapılaşmaya gidilen, altyapısı hasarlı olan ya da ağır hasar alan, üzerinde bulunan her 100 konuttan en az 65 tanesinin imar mevzuatına aykırı olarak inşa edildiği belirlenen yerlerde riskli alan ilan edilebilmektedir. Riskli alan olarak belirlenen bölgede yer alan taşınmazlar riskli yapı tespit raporu aranmaksızın yıkılırken uzlaşma süreci sonrasında tahliye ve yıkım işlerine başlanmaktadır. Yıkılan binalar TOKİ eli ile tekrar depreme dayanıklı olarak inşa edilmektedir. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve zeytinburnuhaber.org sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.