SEYİTNİZAM KONAKLARI
ELİT YAPI

Merkezefendi Geleneksel Tıp Festivali, Birbirinden Farklı Etkinliklerle Devam Ediyor

KÜLTÜR 16.05.2017 - 15:47, Güncelleme: 16.05.2017 - 15:47
 

Merkezefendi Geleneksel Tıp Festivali, Birbirinden Farklı Etkinliklerle Devam Ediyor

Merkezefendi Geleneksel Tıp Festivali, birbirinden farklı etkinliklerle devam ediyor Merkezefendi Geleneksel Tıp Festivali'nde çocuklar oyun oynarken anneleri süt reçeli yapımını öğreniyor

Zeytinburnu Belediyesi tarafından mesir macununun mucidi ünlü hekim Merkezefendi adına bu yıl 18'incisi düzenlenen ve açılışı Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın katılımıyla yapılan Merkezefendi Geleneksel Tıp Festivali birçok etkinlikle devam ediyor. Festival kapsamında Zeytinburnu Tıbbi Bitkiler Bahçesi'nde çeşitli atölyeler düzenlendi. Atölyelerdeki etkinliklere, çok sayıda çocuk ailesi ile birlikte katıldı. Atölyelerde çocuklar ince ve renkli tahta çubuklarla oynanan hem zeka hem el becerilerini geliştiren bir Japon oyunu olan mikado oynadılar. Çocuklar rengarenk boyadıkları çubuklarıyla oyunlarını oynarken anneleri de süt reçeli yapımını uygulamalı olarak öğrendi. Reçelin tarifini not alan anneler evlerinde kendi imkanlarıyla süt reçeli yapmak için reçelin püf noktaları da dikkatle dinledi. Etkinlik kapsamında pişirilen süt reçelleri ise hanımlardan tam not aldı. "Çok sevdim buraya bir daha geleceğim" Festival kapsamında kendileri için düzenlenen oyunlara katılan Melisa Altay, "Önceden hiç mikado falan oynamadım, yapmadım. Az önce orada mikado oynadık büyük çubuklarla şimdi de kendi küçük mikado oyunumuzu yapıyoruz. Çok sevdim buraya bir daha geleceğim" dedi. "Nasıl yapıldığını merak ediyordum bir de yüksek fiyatlarla satılıyor" Süt reçeli yapmayı öğrenerek evde çocuklarına yapmak istediğini ifade eden Tanjet Küksar, "Ben daha önce İstanbul belli başlı pazarlarında, sosyete pazarlarından görmüştüm. Nasıl yapıldığını merak ediyordum bir de yüksek fiyatlarla satılıyor, talep çok. Bunu öğrendiğim zaman biz 10 yıldır bu kursların katılımcısıyız. Çok zor olmadığını öğrendim. Biz ev hanımıyız bunu ileri de paraya da çevirebiliriz. Farklı bir lezzet ev hanımlarına tavsiye ediyorum, denesinler, yapsınlar, çocuklarına yedirsinler" şeklinde konuştu. 21 Mayıs'a kadar sürecek olan Merkezefendi Geleneksel Tıp Festivali kapsamında zehirli bitkiler, süt ürünlerinin muhafazası, doğal bitki özleri, hipnoz tedavisinde temel yaklaşımlar, ilk yardım bitkileri gibi birçok konuda vatandaşlara bilgi verilecek. Ayrıca Yenikapı Mevlevihanesi, Balıklı Meryem Ana Rum Manastırı, Merkezefendi Kabristanı ve Külliyesi ile Topkapı surları gibi Zeytinburnu'nun tarihi ve mistik mekanlarının tanıtılacağı ücretsiz kültür gezileri düzenlenecek. Tıbbi Bitkiler Bahçesi'nde çocuklar için de kapı süsü yapımı, turşu kurma, mikado, topaç, dart, oyuncak ağaç, oyuncak at ve taşlardan tablo yapımı gibi atölyeler de düzenlenecek. 9 gün sürecek olan festivalde, birçok ünlü sanatçı da konserleriyle vatandaşlarla buluşacak.
Merkezefendi Geleneksel Tıp Festivali, birbirinden farklı etkinliklerle devam ediyor Merkezefendi Geleneksel Tıp Festivali'nde çocuklar oyun oynarken anneleri süt reçeli yapımını öğreniyor

Zeytinburnu Belediyesi tarafından mesir macununun mucidi ünlü hekim Merkezefendi adına bu yıl 18'incisi düzenlenen ve açılışı Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın katılımıyla yapılan Merkezefendi Geleneksel Tıp Festivali birçok etkinlikle devam ediyor. Festival kapsamında Zeytinburnu Tıbbi Bitkiler Bahçesi'nde çeşitli atölyeler düzenlendi. Atölyelerdeki etkinliklere, çok sayıda çocuk ailesi ile birlikte katıldı. Atölyelerde çocuklar ince ve renkli tahta çubuklarla oynanan hem zeka hem el becerilerini geliştiren bir Japon oyunu olan mikado oynadılar. Çocuklar rengarenk boyadıkları çubuklarıyla oyunlarını oynarken anneleri de süt reçeli yapımını uygulamalı olarak öğrendi. Reçelin tarifini not alan anneler evlerinde kendi imkanlarıyla süt reçeli yapmak için reçelin püf noktaları da dikkatle dinledi. Etkinlik kapsamında pişirilen süt reçelleri ise hanımlardan tam not aldı.

"Çok sevdim buraya bir daha geleceğim"

Festival kapsamında kendileri için düzenlenen oyunlara katılan Melisa Altay, "Önceden hiç mikado falan oynamadım, yapmadım. Az önce orada mikado oynadık büyük çubuklarla şimdi de kendi küçük mikado oyunumuzu yapıyoruz. Çok sevdim buraya bir daha geleceğim" dedi.

"Nasıl yapıldığını merak ediyordum bir de yüksek fiyatlarla satılıyor"

Süt reçeli yapmayı öğrenerek evde çocuklarına yapmak istediğini ifade eden Tanjet Küksar, "Ben daha önce İstanbul belli başlı pazarlarında, sosyete pazarlarından görmüştüm. Nasıl yapıldığını merak ediyordum bir de yüksek fiyatlarla satılıyor, talep çok. Bunu öğrendiğim zaman biz 10 yıldır bu kursların katılımcısıyız. Çok zor olmadığını öğrendim. Biz ev hanımıyız bunu ileri de paraya da çevirebiliriz. Farklı bir lezzet ev hanımlarına tavsiye ediyorum, denesinler, yapsınlar, çocuklarına yedirsinler" şeklinde konuştu.

21 Mayıs'a kadar sürecek olan Merkezefendi Geleneksel Tıp Festivali kapsamında zehirli bitkiler, süt ürünlerinin muhafazası, doğal bitki özleri, hipnoz tedavisinde temel yaklaşımlar, ilk yardım bitkileri gibi birçok konuda vatandaşlara bilgi verilecek. Ayrıca Yenikapı Mevlevihanesi, Balıklı Meryem Ana Rum Manastırı, Merkezefendi Kabristanı ve Külliyesi ile Topkapı surları gibi Zeytinburnu'nun tarihi ve mistik mekanlarının tanıtılacağı ücretsiz kültür gezileri düzenlenecek. Tıbbi Bitkiler Bahçesi'nde çocuklar için de kapı süsü yapımı, turşu kurma, mikado, topaç, dart, oyuncak ağaç, oyuncak at ve taşlardan tablo yapımı gibi atölyeler de düzenlenecek. 9 gün sürecek olan festivalde, birçok ünlü sanatçı da konserleriyle vatandaşlarla buluşacak.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve zeytinburnuhaber.org sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.