SEYİTNİZAM KONAKLARI
ELİT YAPI

Mehmet Alpay'ın Sergisi 26 OCAK'TA

SPOR 03.01.2012 - 21:40, Güncelleme: 03.01.2012 - 21:40
 

Mehmet Alpay'ın Sergisi 26 OCAK'TA

Zeytinburnu’nun ilçe oluşunun 55 yılı, Mehmet ALPAY’ın “ Dünden Bu Güne Zeytinburnu” adı altında 26 Ocak’ta OLİVİUM Outlet Center’de sergilenecek.

Mehmet ALPAY ilçemizin kuruluş yıldönümü olarak ilçe oluşumuzun 38. ve 39. yılı sergğisini 3. Dönem belediye Başkanı Dr. Adil EMECAN’ın destekleriyle açmıştı ve o yıldan itibaren Zeytinburnu’nun gecekondu ve daha eski resimlerinden oluşan sergisini bu güne değin hiçbir kimseden destek almadan sürdürmeye devam etti. Zeytinburnu 1953 yılında nahiye olmuş, Bakırköy ve Fatih’e bağlı olmaktan kurtulmuştu. 1956 yılında ilçe nüfusu 50 bini aşınca, Büyükşehir Belediyesi’nin almış olduğu bir kararnameyle 28. Ocak. 1957 tarihinde ilçe olmuştu. Bu günkü nüfusu 310 bini aştı. 2011 yılı 27 Ocak tarihinde OLİVİUM Outlet Center’de ilçe oluşumunun 54. yılı nedeniyle Mehmet ALPAY’ın, 80 fotoğrafla düzenlediği serginin açılışı Kaymakam Mustafa DÜNDAR tarafından yapılmış, serginin açık kaldığı 4 gün sürecinde sergiyi 27 bin üzeri kişi gezmişti. TRT 1, yayında olan bir programı için sergiye gelip çekim yapmıştı. Sergi o zaman yalnızca eski fotoğraflardan oluşturulmuş ve tablolar da satışa sunulmuştu. İlçe oluşumuzun 55 yılı bu kez eski fotoğrafların bulunduğu ve en yaklaşık olan noktadan yenilerinin çekilmesiyle “ Dünden Bu Güne Zeytinburnu ” şeklinde oluşturuldu. Resim panosunda siyah beyaz eski fotoğraf, aynı yerin yeni görüntüsü, mahallesi, sokak ve yılları belirtilecek.Arzu edenler resimlerden sipariş verebilecekler. Belediye Başkanı Murat AYDIN bu sergiyi Mehmet ALPAY ile birlikte açmayı bir yıl evvel önermişti; fakat verilen destek devede kulak bile değildi ve Mehmet ALPAY haklı olarak bu birliktelikten vaz geçti. AVRASYA HOSPİTAL SPONSOR OLABİLECEĞİNİ BELİRTTİ Mehmet ALPAY, Avrasya Hospital Genel Koordinatörü İbrahim URLU ile bu konuda yaptığı bir sohbette İbrahim URLU sergi için sponsor olabileceğini, İlçe Kaymakamı Mustafa DÜNDAR ile bilgi alış verişi yapılıp 6 gün sürecek sergi için nasıl bir program hazırlanmalı ve nasıl hareket edilmesi gerekliliğini görüşülmesini belirtti RECEP AKANDA HER TÜRLÜ DESTEK VERECEĞİNİ SÖYLEDİ Zeytinburnu Tüm Rumeli Türkleri Dayanışma Derneği Başkanı Recep AKAN Mehmet ALPAY’ı bizzat aradı ve düşüncelerini “ Köşe yazınızı okuduk. Bizim derneğimize geçmiş emekleriniz var. Derneğimizde arkadaşlarla konuştuk ve ilçe oluşumuzun 55. yılı nedeniyle açmayı düşündüğünüz sergi için sahsıma ve şahıslarımıza ne görev düşüyorsa yanınızdayız. Her türlü desteği vermeye de şahsım adına hazırım” dedi. Damla Buse KİRİŞÇİ
Zeytinburnu’nun ilçe oluşunun 55 yılı, Mehmet ALPAY’ın “ Dünden Bu Güne Zeytinburnu” adı altında 26 Ocak’ta OLİVİUM Outlet Center’de sergilenecek.
Mehmet ALPAY ilçemizin kuruluş yıldönümü olarak ilçe oluşumuzun 38. ve 39. yılı sergğisini 3. Dönem belediye Başkanı Dr. Adil EMECAN’ın destekleriyle açmıştı ve o yıldan itibaren Zeytinburnu’nun gecekondu ve daha eski resimlerinden oluşan sergisini bu güne değin hiçbir kimseden destek almadan sürdürmeye devam etti.

Zeytinburnu 1953 yılında nahiye olmuş, Bakırköy ve Fatih’e bağlı olmaktan kurtulmuştu. 1956 yılında ilçe nüfusu 50 bini aşınca, Büyükşehir Belediyesi’nin almış olduğu bir kararnameyle 28. Ocak. 1957 tarihinde ilçe olmuştu. Bu günkü nüfusu 310 bini aştı.

2011 yılı 27 Ocak tarihinde OLİVİUM Outlet Center’de ilçe oluşumunun 54. yılı nedeniyle Mehmet ALPAY’ın, 80 fotoğrafla düzenlediği serginin açılışı Kaymakam Mustafa DÜNDAR tarafından yapılmış, serginin açık kaldığı 4 gün sürecinde sergiyi 27 bin üzeri kişi gezmişti. TRT 1, yayında olan bir programı için sergiye gelip çekim yapmıştı. Sergi o zaman yalnızca eski fotoğraflardan oluşturulmuş ve tablolar da satışa sunulmuştu.

İlçe oluşumuzun 55 yılı bu kez eski fotoğrafların bulunduğu ve en yaklaşık olan noktadan yenilerinin çekilmesiyle “ Dünden Bu Güne Zeytinburnu ” şeklinde oluşturuldu. Resim panosunda siyah beyaz eski fotoğraf, aynı yerin yeni görüntüsü, mahallesi, sokak ve yılları belirtilecek.Arzu edenler resimlerden sipariş verebilecekler. Belediye Başkanı Murat AYDIN bu sergiyi Mehmet ALPAY ile birlikte açmayı bir yıl evvel önermişti; fakat verilen destek devede kulak bile değildi ve Mehmet ALPAY haklı olarak bu birliktelikten vaz geçti.

AVRASYA HOSPİTAL SPONSOR OLABİLECEĞİNİ BELİRTTİ

Mehmet ALPAY, Avrasya Hospital Genel Koordinatörü İbrahim URLU ile bu konuda yaptığı bir sohbette İbrahim URLU sergi için sponsor olabileceğini, İlçe Kaymakamı Mustafa DÜNDAR ile bilgi alış verişi yapılıp 6 gün sürecek sergi için nasıl bir program hazırlanmalı ve nasıl hareket edilmesi gerekliliğini görüşülmesini belirtti

RECEP AKANDA HER TÜRLÜ DESTEK VERECEĞİNİ SÖYLEDİ

Zeytinburnu Tüm Rumeli Türkleri Dayanışma Derneği Başkanı Recep AKAN Mehmet ALPAY’ı bizzat aradı ve düşüncelerini “ Köşe yazınızı okuduk. Bizim derneğimize geçmiş emekleriniz var. Derneğimizde arkadaşlarla konuştuk ve ilçe oluşumuzun 55. yılı nedeniyle açmayı düşündüğünüz sergi için sahsıma ve şahıslarımıza ne görev düşüyorsa yanınızdayız. Her türlü desteği vermeye de şahsım adına hazırım” dedi.

Damla Buse KİRİŞÇİ
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve zeytinburnuhaber.org sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.