SEYİTNİZAM KONAKLARI
ELİT YAPI

Meclis Üyesi Mustafa Güreler Yeşiltepe Mahallesi 74 Sokağın Sorununu Meclise taşıdı

SİYASET 07.09.2021 - 18:47, Güncelleme: 08.09.2021 - 23:18
 

Meclis Üyesi Mustafa Güreler Yeşiltepe Mahallesi 74 Sokağın Sorununu Meclise taşıdı

İYİ Partili Zeytinburnu Belediye Meclis Üyesi Mustafa Güreler, Yeşiltepe Mahallesi 74 Sokak 1912 adadaki halkın mağduriyetinin giderilmesini isteyerek, babadan oğula geçen miras şeklinde 14 yıldır devam eden kentsel ve plansal çözümsüzlüğün artık çözülmesini istedi. 2007’de yapılan planlardan dolayı mevcut alandaki tüm taşınmazların değersiz olduğunu ifade eden Güreler, çözüm önerilerini de sıraladı.

'VATANDAŞIN SIKINTISINI SİYASAL AYRILIKLARLA GİDEREMEYİZ' Zeytinburnu İYİ Parti Meclis Üyesi Mustafa Güreler, 2007 yılında yapılan nazım imar planının 11 metreden 22,50’ye çıkarılmasıyla Yeşiltepe Mahallesi, 74 Sokak, 1912 Ada’da yaşayan vatandaşların bir oldu bittiyle karşı karşıya kaldığını, planlara yapılan itirazların sonuç vermediğini ve vatandaşların kaybının geri dönülmez hale geldiğini belirterek, Anayasal hak olan konut ve yaşama hakının da bir nevi ellerinden alındığının altını çizdi.  '2007 PLANLARI TÜM ARSA VE BİNALARI DEĞERSİZ YAPTI' Aradan geçen 14 yıllık süreçte, herhangi bir çözüm üretilmediğini, halkın derdini kimseye anlatamadığını, meclis üyeleri olarak temel görevlerinin de parti ve siyaset ayrımı yapmadan insanların yaşadıklarını anlamak, görmek ve meclis vasıtasıyla gündeme getirerek çözüm için katkı sağlamak olduğunun ifade eden İYİ Partili Güreler, 74 Sokak, 1912 Ada üzerindeki yola cephesi olan tüm arsa ve binaların 2007 planlarından dolayı değersiz olduğunu belirtti.   2007 yılında yapılan planlar üzerinden gidilecekse eğer, 11 metreden 22.50’ye çıkarılan yol üzerinde kalan taşınmazların istimlak edilerek, bu günkü bedelleri üzerinden paralarının ödenmesinin de bir çözüm olabileceğini söyleyen Güreler, alternatif çözüm önerilerini ve yapılması gereken çalışmaları şu şekilde sıraladı.   1- İmar planında tadilat yapılması yolun 15 metreye indirilmesi. 2- Yolun ada bazlı yapımında yapılacak düzenlemesi ile birlikte yolun kısmen yer altına alınması. 3- Adliye önü, 58. Bulvar girişi, Kaymakamlık ve 74. Sokak ile birlikte trafiği rahatlatacak bir proje çalışmasının yapılması 4- Yol güzergahında yola katılan kısımların her parselden eşit oranda  alınacak şekilde yeniden planlanması   Sıraladığı çözüm önerilerinin bir kısmının İBB tarafından yapılması gerektiğini söyleyenlerin de olabileceğini ifade eden Güreler, “Vatandaşın sıkıntısını siyasal ayrılıkla gideremeyiz” diyerek, yapılacak ortak bir çalışma ile Yeşiltepe Mahallesi 74. Sokak’taki vatandaşların sorunun çözümlenmesi ve gerekli çalışmaların kurumlar arası iletişimle çözülmesi gerektiğini belirterek, başkanlık makamına önerge verdi.  
İYİ Partili Zeytinburnu Belediye Meclis Üyesi Mustafa Güreler, Yeşiltepe Mahallesi 74 Sokak 1912 adadaki halkın mağduriyetinin giderilmesini isteyerek, babadan oğula geçen miras şeklinde 14 yıldır devam eden kentsel ve plansal çözümsüzlüğün artık çözülmesini istedi. 2007’de yapılan planlardan dolayı mevcut alandaki tüm taşınmazların değersiz olduğunu ifade eden Güreler, çözüm önerilerini de sıraladı.

'VATANDAŞIN SIKINTISINI SİYASAL AYRILIKLARLA GİDEREMEYİZ'

Zeytinburnu İYİ Parti Meclis Üyesi Mustafa Güreler, 2007 yılında yapılan nazım imar planının 11 metreden 22,50’ye çıkarılmasıyla Yeşiltepe Mahallesi, 74 Sokak, 1912 Ada’da yaşayan vatandaşların bir oldu bittiyle karşı karşıya kaldığını, planlara yapılan itirazların sonuç vermediğini ve vatandaşların kaybının geri dönülmez hale geldiğini belirterek, Anayasal hak olan konut ve yaşama hakının da bir nevi ellerinden alındığının altını çizdi. 

'2007 PLANLARI TÜM ARSA VE BİNALARI DEĞERSİZ YAPTI'

Aradan geçen 14 yıllık süreçte, herhangi bir çözüm üretilmediğini, halkın derdini kimseye anlatamadığını, meclis üyeleri olarak temel görevlerinin de parti ve siyaset ayrımı yapmadan insanların yaşadıklarını anlamak, görmek ve meclis vasıtasıyla gündeme getirerek çözüm için katkı sağlamak olduğunun ifade eden İYİ Partili Güreler, 74 Sokak, 1912 Ada üzerindeki yola cephesi olan tüm arsa ve binaların 2007 planlarından dolayı değersiz olduğunu belirtti.
 
2007 yılında yapılan planlar üzerinden gidilecekse eğer, 11 metreden 22.50’ye çıkarılan yol üzerinde kalan taşınmazların istimlak edilerek, bu günkü bedelleri üzerinden paralarının ödenmesinin de bir çözüm olabileceğini söyleyen Güreler, alternatif çözüm önerilerini ve yapılması gereken çalışmaları şu şekilde sıraladı.
 
1- İmar planında tadilat yapılması yolun 15 metreye indirilmesi.
2- Yolun ada bazlı yapımında yapılacak düzenlemesi ile birlikte yolun kısmen yer altına alınması.
3- Adliye önü, 58. Bulvar girişi, Kaymakamlık ve 74. Sokak ile birlikte trafiği rahatlatacak bir proje çalışmasının yapılması
4- Yol güzergahında yola katılan kısımların her parselden eşit oranda  alınacak şekilde yeniden planlanması
 

Sıraladığı çözüm önerilerinin bir kısmının İBB tarafından yapılması gerektiğini söyleyenlerin de olabileceğini ifade eden Güreler, “Vatandaşın sıkıntısını siyasal ayrılıkla gideremeyiz” diyerek, yapılacak ortak bir çalışma ile Yeşiltepe Mahallesi 74. Sokak’taki vatandaşların sorunun çözümlenmesi ve gerekli çalışmaların kurumlar arası iletişimle çözülmesi gerektiğini belirterek, başkanlık makamına önerge verdi.

 

Habere ifade bırak !
Habere Ek Video
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve zeytinburnuhaber.org sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.