SEYİTNİZAM KONAKLARI
ELİT YAPI

Meclis Üyesi Güreler Selanik muhacirlerine hakaret eden imamı kınadı

SİYASET 07.06.2021 - 20:47, Güncelleme: 07.06.2021 - 21:51
 

Meclis Üyesi Güreler Selanik muhacirlerine hakaret eden imamı kınadı

22 Mayıs’ta Düzce Akçakoca’da Cuma Vaazında Selanik muhacirlerine yapılan ağır hakaretleri İYİ Parti Meclis Üyesi Mustafa Güreler Zeytinburnu Meclisine taşıdı. Güreler Din görevlisi demeyeceğim fakat bu şahıs hakkında yetkililer gerekeni biran önce yapmalıdır dedi.

İYİ Parti Meclis Üyesi Mustafa Güreler açıklamalarını şöyle sürdürdü. Selanik muhacirleri ile ilgili olarak "Yüzde 90’ı Selanik göçmeni ve Sabetayist. Ne demek Sabetayist? Müslümanlığa girmiş gözüken Yahudiler. Aslında Müslüman değil" ifadelerini kullanan bu şahıs nasıl bir din adamı.1430 tarihinde 2.Murat tarafından fethedilen Selanik 1430’dan 1912’ye kadar kesintisiz tam tamına 482 sene Osmanlı’nın idaresi altında kalmıştır.Ya arkadaşlar  Evladı Fatihan Torunları Rumeli muhacirleri, Rumelide, Balkanlarda  Müslüman ve Türk oldukları için zulüm gördüler. Urda ise Rumeli Muhacirlerinin Müslümanlığını sorgulayan Müslüman olmadığını dile getiren kendini bilmez bir kişi çıkıyor mesnetsiz kelimeler söylüyor ve bunları bizim için kutsal saydığımız Camide söylüyor. Bizler hocalarımıza saygı gösteren, hocalarımızı seven, hocalarımızı baş tacı eden bir topluluğuz. Ancak bu adam ve bu adam gibi düşünenleri değil. Hocalarımız siyaset üstüdür lütfen camilerimize siyaset sokmayalım. Camilerimiz ibadethanelerimizdir Allah’a ulaşma yeridir, kula değil. Evladı Fatihan Torunlarına yönelik bu saldırıları kınıyoruz.Bu yetmiyormuş gibi 1 hafta sonra da İstiklâl Savaşımızın başkomutanı, Cumhuriyetimizin kurucusu ve ilk Cumhurbaşkanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün manevi şahsiyetine yönelik özellikle son dönemde artan saldırıları üzülerek takip ediyoruz. Bu kapsamda, 28 Mayıs 2021 Cuma günü Ayasofya Camii’nde düzenlenen, devlet erkânının da bulunduğu bir programda, imam Mustafa Demirkan’ın, Mustafa Kemal Atatürk’ü kastederek kullandığı ifadeleri şiddetle kınıyoruz.Ayasofya’nın bulunduğu İstanbul’u 6 Ekim 1923’te düşman işgalinden kurtaran da, Diyanet İşleri Başkanlığı’nı kuran da Cumhuriyetimizin banisi Atatürk’tür. Tarihimizde, İstanbul işgal altındayken, milli mücadeleyi başlatan Mustafa Kemal ve arkadaşlarına “katli vaciptir” diye fetva verenler çıkmışsa da bu zihniyetin karşısında duran, “Her kim ki Mustafa Kemal ve Kuva-yı Milliye aleyhine fetva verip, düşmanlık yapar bilin ki, onların damarlarında kâfir kanı akar” diyen Sütçü İmam’lar vardır. Atatürk’e yönelik bu saldırıları gerçekleştirerek kendi tarihlerine ihanet edenler, milletimizin manevi duygularını hedef almakta ve aslında en büyük zararı yüce dinimize vermektedirler. Atatürk’e yönelik bu saldırıları bir kez daha kınıyor, ortak tarihimize ve değerlerimize ihanet içinde olan bu kişilere karşı hukuki olarak gerekenin yapılmasını talep ediyoruz. Dedi.   
22 Mayıs’ta Düzce Akçakoca’da Cuma Vaazında Selanik muhacirlerine yapılan ağır hakaretleri İYİ Parti Meclis Üyesi Mustafa Güreler Zeytinburnu Meclisine taşıdı. Güreler Din görevlisi demeyeceğim fakat bu şahıs hakkında yetkililer gerekeni biran önce yapmalıdır dedi.

İYİ Parti Meclis Üyesi Mustafa Güreler açıklamalarını şöyle sürdürdü. Selanik muhacirleri ile ilgili olarak "Yüzde 90’ı Selanik göçmeni ve Sabetayist. Ne demek Sabetayist? Müslümanlığa girmiş gözüken Yahudiler. Aslında Müslüman değil" ifadelerini kullanan bu şahıs nasıl bir din adamı.1430 tarihinde 2.Murat tarafından fethedilen Selanik 1430’dan 1912’ye kadar kesintisiz tam tamına 482 sene Osmanlı’nın idaresi altında kalmıştır.Ya arkadaşlar  Evladı Fatihan Torunları Rumeli muhacirleri, Rumelide, Balkanlarda  Müslüman ve Türk oldukları için zulüm gördüler. Urda ise Rumeli Muhacirlerinin Müslümanlığını sorgulayan Müslüman olmadığını dile getiren kendini bilmez bir kişi çıkıyor mesnetsiz kelimeler söylüyor ve bunları bizim için kutsal saydığımız Camide söylüyor.

Bizler hocalarımıza saygı gösteren, hocalarımızı seven, hocalarımızı baş tacı eden bir topluluğuz. Ancak bu adam ve bu adam gibi düşünenleri değil. Hocalarımız siyaset üstüdür lütfen camilerimize siyaset sokmayalım. Camilerimiz ibadethanelerimizdir Allah’a ulaşma yeridir, kula değil. Evladı Fatihan Torunlarına yönelik bu saldırıları kınıyoruz.Bu yetmiyormuş gibi 1 hafta sonra da İstiklâl Savaşımızın başkomutanı, Cumhuriyetimizin kurucusu ve ilk Cumhurbaşkanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün manevi şahsiyetine yönelik özellikle son dönemde artan saldırıları üzülerek takip ediyoruz.

Bu kapsamda, 28 Mayıs 2021 Cuma günü Ayasofya Camii’nde düzenlenen, devlet erkânının da bulunduğu bir programda, imam Mustafa Demirkan’ın, Mustafa Kemal Atatürk’ü kastederek kullandığı ifadeleri şiddetle kınıyoruz.Ayasofya’nın bulunduğu İstanbul’u 6 Ekim 1923’te düşman işgalinden kurtaran da, Diyanet İşleri Başkanlığı’nı kuran da Cumhuriyetimizin banisi Atatürk’tür. Tarihimizde, İstanbul işgal altındayken, milli mücadeleyi başlatan Mustafa Kemal ve arkadaşlarına “katli vaciptir” diye fetva verenler çıkmışsa da bu zihniyetin karşısında duran, “Her kim ki Mustafa Kemal ve Kuva-yı Milliye aleyhine fetva verip, düşmanlık yapar bilin ki, onların damarlarında kâfir kanı akar” diyen Sütçü İmam’lar vardır.

Atatürk’e yönelik bu saldırıları gerçekleştirerek kendi tarihlerine ihanet edenler, milletimizin manevi duygularını hedef almakta ve aslında en büyük zararı yüce dinimize vermektedirler. Atatürk’e yönelik bu saldırıları bir kez daha kınıyor, ortak tarihimize ve değerlerimize ihanet içinde olan bu kişilere karşı hukuki olarak gerekenin yapılmasını talep ediyoruz. Dedi. 

 

Habere ifade bırak !
Habere Ek Video
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve zeytinburnuhaber.org sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.