SEYİTNİZAM KONAKLARI
ELİT YAPI

Marmaray Zübeyde Hanım Parkı Hizmete Açıldı

GÜNDEM 11.11.2021 - 16:40, Güncelleme: 11.11.2021 - 19:02
 

Marmaray Zübeyde Hanım Parkı Hizmete Açıldı

Kazlıçeşme Mahallesi’nde Marmaray Durağı üzerinde yer alan ve yapımı Zeytinburnu Belediyesi tarafından 38 günde tamamlanan ‘Marmaray Zübeyde Hanım Parkı’ düzenlenen bir törenle hizmete açıldı.

Katılımın yoğun olduğu açılışa, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy, Zeytinburnu Kaymakamı Zekeriya Güney, AK Parti İlçe Başkanı Selami Delibalta, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. 17 Ekim 2018 tarihinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımına başlanan ve yönetimin değişmesiyle birlikte yarım bırakılan Marmaray Zübeyde Hanım Parkı’nı Zeytinburnu Belediyesi 38 günde tamamladı.  “YILLARDIR UĞRAŞTIĞIMIZ BİR PROJENİN AÇILIŞINI GERÇEKLEŞTİRDİK” Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy, parkın yaklaşık 2 yıldır atıl bir durumda olduğunu ve vatandaşların bu durumdan rahatsız olduğunu belirterek; "Zeytinburnu için gerçekten çok önemli ve uzun yıllar uğraştığımız bir projenin açılışını yaptık. Bu alan iki yıl boyunca çok kötü durumdaydı. Kamuoyuna yansıyan olaylar oldu. Bu çevrede oturan insanlar çok rahatsızdı. İçerisinde bulunduğumuz alan çöplüğe dönmüş durumdaydı. Resmi yazıyı aldıktan sonra hızla, bu alan için çalışmalara başladık. Buranın çalışmasına İstanbul Büyükşehir Belediyesi 2018 Ekim ayında başlamıştı. Ancak tamamlayamadılar. Tamamlamak da bize nasip oldu.4 Ekim 2021’de ilk kazmayı vurduklarını belirten Arısoy, “ Zeytinburnu Belediyesi hemşehrilerine verdiği sözü tuttu. Elimizde olmayan bu gecikme için bütün komşularımızdan özür diliyoruz. Ama olanda hayır vardır. Toplam 3 ada, yaklaşık 34 bin metrekarelik bir alandan bahsediyoruz. Binlerce metrekare yeşil alan, yürüyüş ve bisiklet yolları… Burası Zeytinburnu’muz için yeni bir nefes olacak inşallah.” ifadelerini kullandı. BİR YILDA ZEYTİNBURNU’NA TAM 2 BİN 73 AĞAÇ DİKTİK”  Başkan Arısoy, sözlerini şöyle sonlandırdı: “İlçemiz, 34 bin metrekarelik yeni bir yeşil alan kazandı. Zeytinburnu’nu yeşile boyamak gibi bir hedefimiz var. Çünkü yeşil; hayat, nefes ve mutluluk demek. Törenimizi 11 Kasım 2021 günü yapmamızın büyük bir anlamı var. Bugün, Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın öncülüğünde başlayan Milli Ağaçlandırma Günü. Bu seferberlik gerçekten büyük bir iş. Geçtiğimiz bir yılda tam 2 bin 73 ağaç diktik. Emek veren herkese çok teşekkür ederim. Zeytinburnu'muza İstanbul'umuza hayırlı olsun.  Zeytinburnu İlçesi genelinde toplam 344.000 m2 peyzaj alanı mevcut iken, Millet Bahçesi ve Marmaray Parkı ile birlikte bu alan %30’a yakın bir artış sağlanarak 440.000 m2'ye ulaştı.  
Kazlıçeşme Mahallesi’nde Marmaray Durağı üzerinde yer alan ve yapımı Zeytinburnu Belediyesi tarafından 38 günde tamamlanan ‘Marmaray Zübeyde Hanım Parkı’ düzenlenen bir törenle hizmete açıldı.

Katılımın yoğun olduğu açılışa, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy, Zeytinburnu Kaymakamı Zekeriya Güney, AK Parti İlçe Başkanı Selami Delibalta, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. 17 Ekim 2018 tarihinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımına başlanan ve yönetimin değişmesiyle birlikte yarım bırakılan Marmaray Zübeyde Hanım Parkı’nı Zeytinburnu Belediyesi 38 günde tamamladı.

 “YILLARDIR UĞRAŞTIĞIMIZ BİR PROJENİN AÇILIŞINI GERÇEKLEŞTİRDİK”

Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy, parkın yaklaşık 2 yıldır atıl bir durumda olduğunu ve vatandaşların bu durumdan rahatsız olduğunu belirterek; "Zeytinburnu için gerçekten çok önemli ve uzun yıllar uğraştığımız bir projenin açılışını yaptık. Bu alan iki yıl boyunca çok kötü durumdaydı. Kamuoyuna yansıyan olaylar oldu. Bu çevrede oturan insanlar çok rahatsızdı. İçerisinde bulunduğumuz alan çöplüğe dönmüş durumdaydı. Resmi yazıyı aldıktan sonra hızla, bu alan için çalışmalara başladık. Buranın çalışmasına İstanbul Büyükşehir Belediyesi 2018 Ekim ayında başlamıştı. Ancak tamamlayamadılar. Tamamlamak da bize nasip oldu.4 Ekim 2021’de ilk kazmayı vurduklarını belirten Arısoy, “ Zeytinburnu Belediyesi hemşehrilerine verdiği sözü tuttu. Elimizde olmayan bu gecikme için bütün komşularımızdan özür diliyoruz. Ama olanda hayır vardır. Toplam 3 ada, yaklaşık 34 bin metrekarelik bir alandan bahsediyoruz. Binlerce metrekare yeşil alan, yürüyüş ve bisiklet yolları… Burası Zeytinburnu’muz için yeni bir nefes olacak inşallah.” ifadelerini kullandı.

BİR YILDA ZEYTİNBURNU’NA TAM 2 BİN 73 AĞAÇ DİKTİK”

 Başkan Arısoy, sözlerini şöyle sonlandırdı: “İlçemiz, 34 bin metrekarelik yeni bir yeşil alan kazandı. Zeytinburnu’nu yeşile boyamak gibi bir hedefimiz var. Çünkü yeşil; hayat, nefes ve mutluluk demek. Törenimizi 11 Kasım 2021 günü yapmamızın büyük bir anlamı var. Bugün, Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın öncülüğünde başlayan Milli Ağaçlandırma Günü. Bu seferberlik gerçekten büyük bir iş. Geçtiğimiz bir yılda tam 2 bin 73 ağaç diktik. Emek veren herkese çok teşekkür ederim. Zeytinburnu'muza İstanbul'umuza hayırlı olsun.  Zeytinburnu İlçesi genelinde toplam 344.000 m2 peyzaj alanı mevcut iken, Millet Bahçesi ve Marmaray Parkı ile birlikte bu alan %30’a yakın bir artış sağlanarak 440.000 m2'ye ulaştı.  

Habere ifade bırak !
Foto Galeride Aç
Fotoğraf albümüne giderek fotoğraf(lara) yorum yazabilir yada fotoğraf(ları) sosyal medyada paylaşabilirsiniz.
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve zeytinburnuhaber.org sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.