SEYİTNİZAM KONAKLARI
ELİT YAPI

Kuran-ı Kerim'in yakılmasına bir tepki de Zeytinburnu’ndan…!

GÜNDEM 28.01.2023 - 20:31, Güncelleme: 28.01.2023 - 21:13
 

Kuran-ı Kerim'in yakılmasına bir tepki de Zeytinburnu’ndan…!

Zeytinburnu 15 Temmuz Meydanında Kur’an-ı Kerim yakmasını protesto etmek için 1453 Zeytinburnulular Derneğinin öncülüğünde bir araya gelen siyasi parti, STK temsilcileri tarafından kitlesel basın açıklaması düzenlendi.

"Kur’an-a Saygı" sloganıyla Zeytinburnu 15 Temmuz Meydanında toplanan Kur’an sevdalısı Zeytinburnulular, İsveç aleyhine sloganlar atarken sık sık tekbir getirdi. Program, Kur’an-ı Kerim’in okunmasıyla başladı. Ardından 1453 Zeytinburnulular Derneği Başkanı Recep Keskin Basın açıklamasını okudu. Kur’an’ın müminlere hidayet rehberi olduğuna işaret eden Recep Keskin,  Allah katında tek din olan İslam’ın mukaddes kitabına aşağılıkça yapılan saldırıyı en güçlü şekilde lanetliyoruz dedi Keskin açıklamasını şöyle sürdürdü. ’Türkiye cumhuriyetinin tüm uyarılara rağmen bu aşağılık eyleme aparat olan İsveç hükümetini ve destekçilerini şiddetle kınıyoruz. Yapılan bu eylemin bir ifade hürriyeti olmadığını tüm insanlığa ve İslam âlemine saldırı niteliği taşıdığını buradan beyan ediyoruz. Bizler sevgi ve hoşgörü dini olan İslam’ın mensupları, beni görmeden bana iman eden kardeşlerimi görmek isterdim diyen iki cihan severiz. Hz. Muhammed s.a.v’in ümmetiyiz. Bizler mukaddes dinimiz İslam’a bağımsızlığımızın sembolü bayrağımıza aleme nizam veren devletimize karşı olan her türlü girişimin karşısında iman dolu göğsümüzle siper olacak dinimize devletimize karşı yapılan alçakça saldırıların karşısında duracağız. Yüce Allah kutsal kitabımız kuranı kerimde şöyle buyurmaktadır. İnkâr edenlere de ki: “Sizler yakında mağlup edilecek ve topluca cehenneme sürüleceksiniz. Orası ne kötü bir yataktır. Bizler bu inançla yaşamaya değerlerimize sahip çıkmaya son nefesimize kadar devam edeceğiz. Buraya kadar gelen tepkisini ortaya koyan katılımcılara en kalbi şükranlarımı sunuyorum Allah hepinizden razı olsun.  Sözlerime Abdurrahim Karakoç’un şu iki dörtlüğüyle son vermek istiyorum. Kör dünyanın göbeğin, Hak yol İslâm yazacağız. Kuşların göz bebeğine, Hak yol İslâm yazacağız. Herkes duyacak, bilecek. Saklanmaz gayrı bu gerçek. Yaprak yaprak, çiçek çiçek. Hak yol İslâm yazacağız dedi.  İmam-ı Ceferi Sadık Camii ve Siyasi Partilerin Zeytinburnu İlçe Başkanları ile çok sayıda vatandaş Basın açıklamasına destek verdi.  
Zeytinburnu 15 Temmuz Meydanında Kur’an-ı Kerim yakmasını protesto etmek için 1453 Zeytinburnulular Derneğinin öncülüğünde bir araya gelen siyasi parti, STK temsilcileri tarafından kitlesel basın açıklaması düzenlendi.

"Kur’an-a Saygı" sloganıyla Zeytinburnu 15 Temmuz Meydanında toplanan Kur’an sevdalısı Zeytinburnulular, İsveç aleyhine sloganlar atarken sık sık tekbir getirdi. Program, Kur’an-ı Kerim’in okunmasıyla başladı. Ardından 1453 Zeytinburnulular Derneği Başkanı Recep Keskin Basın açıklamasını okudu. Kur’an’ın müminlere hidayet rehberi olduğuna işaret eden Recep Keskin,  Allah katında tek din olan İslam’ın mukaddes kitabına aşağılıkça yapılan saldırıyı en güçlü şekilde lanetliyoruz dedi Keskin açıklamasını şöyle sürdürdü. ’Türkiye cumhuriyetinin tüm uyarılara rağmen bu aşağılık eyleme aparat olan İsveç hükümetini ve destekçilerini şiddetle kınıyoruz. Yapılan bu eylemin bir ifade hürriyeti olmadığını tüm insanlığa ve İslam âlemine saldırı niteliği taşıdığını buradan beyan ediyoruz. Bizler sevgi ve hoşgörü dini olan İslam’ın mensupları, beni görmeden bana iman eden kardeşlerimi görmek isterdim diyen iki cihan severiz. Hz. Muhammed s.a.v’in ümmetiyiz. Bizler mukaddes dinimiz İslam’a bağımsızlığımızın sembolü bayrağımıza aleme nizam veren devletimize karşı olan her türlü girişimin karşısında iman dolu göğsümüzle siper olacak dinimize devletimize karşı yapılan alçakça saldırıların karşısında duracağız. Yüce Allah kutsal kitabımız kuranı kerimde şöyle buyurmaktadır. İnkâr edenlere de ki: “Sizler yakında mağlup edilecek ve topluca cehenneme sürüleceksiniz. Orası ne kötü bir yataktır. Bizler bu inançla yaşamaya değerlerimize sahip çıkmaya son nefesimize kadar devam edeceğiz. Buraya kadar gelen tepkisini ortaya koyan katılımcılara en kalbi şükranlarımı sunuyorum Allah hepinizden razı olsun.  Sözlerime Abdurrahim Karakoç’un şu iki dörtlüğüyle son vermek istiyorum. Kör dünyanın göbeğin, Hak yol İslâm yazacağız. Kuşların göz bebeğine, Hak yol İslâm yazacağız. Herkes duyacak, bilecek. Saklanmaz gayrı bu gerçek. Yaprak yaprak, çiçek çiçek. Hak yol İslâm yazacağız dedi. 

İmam-ı Ceferi Sadık Camii ve Siyasi Partilerin Zeytinburnu İlçe Başkanları ile çok sayıda vatandaş Basın açıklamasına destek verdi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve zeytinburnuhaber.org sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.