SEYİTNİZAM KONAKLARI
ELİT YAPI

Kış Aylarının Vazgeçilmez Adresi Zeytinburnu Aşevi

KÜLTÜR 27.02.2015 - 22:11, Güncelleme: 27.02.2015 - 22:11
 

Kış Aylarının Vazgeçilmez Adresi Zeytinburnu Aşevi

Haftanın yedi günü yardıma muhtaç tüm vatandaşlara 4 çeşit yemek dağıtan ayrıca evinden çıkamayacak halde bulunan vatandaşların yemeğini kapısına kadar götüren Zeytinburnu Belediyesi, özellikle kış aylarında yardıma muhtaç vatandaşların vazgeçilmez adresi haline geliyor.

Günde 4 çeşit yemek çıkaran Zeytinburnu Belediyesi Aşevi Tesisleri, gerçekleştirdiği servis hizmetiyle de 100’den fazla yardıma muhtaç ailenin yemeğini kapısına kadar götürüyor. Modern tesislerde üretim yapan aşevinde galoş ve bone gibi hijyen standartlardan ödün verilmiyor. Geleneksel Çorba Günleri Zeytinburnu Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’ne bağlı olarak hareket eden aşevi yetkilileri, ayrıca gelenekselleşmiş bir hale gelen “günlük” sıcak çorba ikramı sayesinde de öğrenci, esnaf ve halkın bir kap sıcak çorba etrafında birleşip birbirleriyle kaynaşmasını sağlıyor. Beştelsiz Mahallesi, Özgürlük parkı içinde her gün saat: 10.00-15.00 arasında ilçedeki tüm vatandaşlara sıcak çorba ikramında bulunan aşevi yetkilileri, günde yaklaşık binden fazla kişiye çorba ikram edildiğini belirtiyor. Market Tipi Soğuk Hava Odaları Haftanın yedi günü tatlısından salatasına kadar yüzlerce kişiye 4 çeşit yemek dağıtan ayrıca yardıma muhtaç 100’den fazla vatandaşın da yemeğini kapısına kadar götüren aşevi yetkilileri, modern tesislerinde her gıda türü için ayrı bir soğuk hava deposu bulunduruyor. Taze etleri ayrı sebze, meyve ve kuru gıdaları ayrı depolarda muhafaza eden aşevi yetkilileri, ürünlerin üretim tarihinden son kullanma tarihine kadar birçok detaya de son derece hassasiyetle yaklaşıyor. “Anne Eli Değmiş gibi” Aşevinin dağıttığı yemeklerden yararlanan yardıma muhtaç vatandaşlar, yemeğin lezzetinden ve tadından çok memnun kaldıklarını ifade ederek yemeklerin, tıpkı “anne eli değmiş gibi” bir lezzete sahip olduğunu belirtiyor. Taziye Evine Servis Hizmeti Zeytinburnu Belediyesi, tüm bu hizmetlerin yanı sıra yakınlarını kaybeden taziye evlerine; etli pilav, helva ve ayran servisi sağlayarak taziye evi sahiplerine manevi destekte bulunuyor. Beştelsiz Mahallesi, Özgürlük Parkı içinde haftanın yedi günü hizmet veren Aşevi’nin tüm bu hizmetlerinden yararlanmak için vatandaşların Zeytinburnu Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’ne yazılı müracaatta bulunmaları yeterli olacaktır. ZEYTİNBURNU HABER GAZETESİ
Haftanın yedi günü yardıma muhtaç tüm vatandaşlara 4 çeşit yemek dağıtan ayrıca evinden çıkamayacak halde bulunan vatandaşların yemeğini kapısına kadar götüren Zeytinburnu Belediyesi, özellikle kış aylarında yardıma muhtaç vatandaşların vazgeçilmez adresi haline geliyor.

Günde 4 çeşit yemek çıkaran Zeytinburnu Belediyesi Aşevi Tesisleri, gerçekleştirdiği servis hizmetiyle de 100’den fazla yardıma muhtaç ailenin yemeğini kapısına kadar götürüyor. Modern tesislerde üretim yapan aşevinde galoş ve bone gibi hijyen standartlardan ödün verilmiyor.

Geleneksel Çorba Günleri

Zeytinburnu Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’ne bağlı olarak hareket eden aşevi yetkilileri, ayrıca gelenekselleşmiş bir hale gelen “günlük” sıcak çorba ikramı sayesinde de öğrenci, esnaf ve halkın bir kap sıcak çorba etrafında birleşip birbirleriyle kaynaşmasını sağlıyor. Beştelsiz Mahallesi, Özgürlük parkı içinde her gün saat: 10.00-15.00 arasında ilçedeki tüm vatandaşlara sıcak çorba ikramında bulunan aşevi yetkilileri, günde yaklaşık binden fazla kişiye çorba ikram edildiğini belirtiyor.

Market Tipi Soğuk Hava Odaları

Haftanın yedi günü tatlısından salatasına kadar yüzlerce kişiye 4 çeşit yemek dağıtan ayrıca yardıma muhtaç 100’den fazla vatandaşın da yemeğini kapısına kadar götüren aşevi yetkilileri, modern tesislerinde her gıda türü için ayrı bir soğuk hava deposu bulunduruyor. Taze etleri ayrı sebze, meyve ve kuru gıdaları ayrı depolarda muhafaza eden aşevi yetkilileri, ürünlerin üretim tarihinden son kullanma tarihine kadar birçok detaya de son derece hassasiyetle yaklaşıyor.

“Anne Eli Değmiş gibi”

Aşevinin dağıttığı yemeklerden yararlanan yardıma muhtaç vatandaşlar, yemeğin lezzetinden ve tadından çok memnun kaldıklarını ifade ederek yemeklerin, tıpkı “anne eli değmiş gibi” bir lezzete sahip olduğunu belirtiyor.

Taziye Evine Servis Hizmeti

Zeytinburnu Belediyesi, tüm bu hizmetlerin yanı sıra yakınlarını kaybeden taziye evlerine; etli pilav, helva ve ayran servisi sağlayarak taziye evi sahiplerine manevi destekte bulunuyor. Beştelsiz Mahallesi, Özgürlük Parkı içinde haftanın yedi günü hizmet veren Aşevi’nin tüm bu hizmetlerinden yararlanmak için vatandaşların Zeytinburnu Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’ne yazılı müracaatta bulunmaları yeterli olacaktır.

ZEYTİNBURNU HABER GAZETESİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve zeytinburnuhaber.org sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.