SEYİTNİZAM KONAKLARI
ELİT YAPI

Kilisli ZİRVE KÜNEFE Zeytinburnu Telsiz’de açıldı

KÜLTÜR 20.01.2018 - 13:37, Güncelleme: 20.01.2018 - 13:37
 

Kilisli ZİRVE KÜNEFE Zeytinburnu Telsiz’de açıldı

Hatay ve Kilis’in en meşhur tatlısı KÜNEFE ‘Sizleri tatlı bir ziyafete bekliyoruz’ sloganıyla Zirve farkıyla Zeytinburnu Telsiz Mahallesinde tatlı severlerin hizmetine sunuldu.

Künefe denince akla ilk gelen Hatay ve Kilis’tir. Canınız Künefe çektiyse artık ne Hatay’a ne de Kilis’e gitmenize gerek yok. İşadamı Abdullah Yabanoğlu Zirve Künefe ile bu lezzeti Zeytinburnu’nda ayağınıza getirdi.  20 Yılı aşkın süredir Gıda sektöründe hizmet veren Abdullah Yabanoğlu 2007 Yılından bugüne ZİRVE KÜNEFE ile Başakşehir’de tatlı severlerin uğrak mekanıydı. Zeytinburnu’ndan gelen talepler doğrultusunda yeni şubelerini açmaya karar verdiklerinin altını çizen başarılı işadamı açılış gününde gelen tepkilerden ve ilgiden oldukça memnu kaldı. Açılışla İlgili Konuşan İşletme Yöneticisi Abdullah Yabanoğlu, Zeytinburnu adata Türkiye’nin minyatürü bu bizim için çok önemli. Künefe Zeytinburnu’nda çok iyi bilinen bir tatlı böyle olmasına karşın böyle bir işletmeden yoksundu. 50 Kişilik mekanımızda misafirlerimizi ağırlayacağız. İşletmemize ulaşım oldukça basit ana cedde üzerinde. Zirve Künefe’de sadece künefe yok tüm kadayıf tatlı çeşitleri bunun yanında sabahları kahvaltımızı olacak. Müşterilerimize şunun garantisini veriyorum. Zirve Künefeye bir kez uğradıklarında şunu görecekler, Hatay da Kilis’te yapılan Künefe neyse bizim işletmemizde de yapılan bire bir orijinaldir. Malzemesinden, ustasına, tadından Lezzetine Kilis Künefesi Zirve Künefede.. dedi. Kimisi Hatay’ın der, kimisi Kilis, kimisi Mersin’in kimisi de Adana’nın. Peki kimin, hangi şehrimizin bu güzel tatlı? Bu illerimizin vazgeçilmez tatlılarından biri olan Künefe aslında bir Arap tatlısıdır. Cumhuriyetimizin kurulmasına giden yolda Osmanlının yollamış olduğu askerlerin bir kısmı da YEMEN’e gitmiştir. Askerlerimizden bazıları burada tatlıcılık yapmışlar ve daha sonra yurda dönerek öğrenmiş oldukları bu tatlıyı gittikleri şehir de yapmaya başlamışlar. Künefe Mersin’e 1930’lu yılların sonuna doğru, Hatay’a ise 1940’larda gelmiştir. Künefe, kadayıf ve peynirden yapılan ve sıcak olarak servis edilen, Doğu Akdeniz yöresine ait bir tatlı çeşididir. Anavatanı Hatay olan künefe, Mersin, Adana, Gaziantep, Kilis, Şanlıurfa, Diyarbakır ve Mardin’de farklı şekillerde yapılmaktadır. Kilisli ZİRVE Künefe İLETİŞİM: Telsiz Mahallesi 85 Sokak No: 116/ B Zeytinburnu Telefon: 0 212 931 61 79 İnstagram: @kilislizirvekunefe
Hatay ve Kilis’in en meşhur tatlısı KÜNEFE ‘Sizleri tatlı bir ziyafete bekliyoruz’ sloganıyla Zirve farkıyla Zeytinburnu Telsiz Mahallesinde tatlı severlerin hizmetine sunuldu.

Künefe denince akla ilk gelen Hatay ve Kilis’tir. Canınız Künefe çektiyse artık ne Hatay’a ne de Kilis’e gitmenize gerek yok. İşadamı Abdullah Yabanoğlu Zirve Künefe ile bu lezzeti Zeytinburnu’nda ayağınıza getirdi.  20 Yılı aşkın süredir Gıda sektöründe hizmet veren Abdullah Yabanoğlu 2007 Yılından bugüne ZİRVE KÜNEFE ile Başakşehir’de tatlı severlerin uğrak mekanıydı. Zeytinburnu’ndan gelen talepler doğrultusunda yeni şubelerini açmaya karar verdiklerinin altını çizen başarılı işadamı açılış gününde gelen tepkilerden ve ilgiden oldukça memnu kaldı.

Açılışla İlgili Konuşan İşletme Yöneticisi Abdullah Yabanoğlu, Zeytinburnu adata Türkiye’nin minyatürü bu bizim için çok önemli. Künefe Zeytinburnu’nda çok iyi bilinen bir tatlı böyle olmasına karşın böyle bir işletmeden yoksundu. 50 Kişilik mekanımızda misafirlerimizi ağırlayacağız. İşletmemize ulaşım oldukça basit ana cedde üzerinde. Zirve Künefe’de sadece künefe yok tüm kadayıf tatlı çeşitleri bunun yanında sabahları kahvaltımızı olacak. Müşterilerimize şunun garantisini veriyorum. Zirve Künefeye bir kez uğradıklarında şunu görecekler, Hatay da Kilis’te yapılan Künefe neyse bizim işletmemizde de yapılan bire bir orijinaldir. Malzemesinden, ustasına, tadından Lezzetine Kilis Künefesi Zirve Künefede.. dedi.

Kimisi Hatay’ın der, kimisi Kilis, kimisi Mersin’in kimisi de Adana’nın. Peki kimin, hangi şehrimizin bu güzel tatlı? Bu illerimizin vazgeçilmez tatlılarından biri olan Künefe aslında bir Arap tatlısıdır. Cumhuriyetimizin kurulmasına giden yolda Osmanlının yollamış olduğu askerlerin bir kısmı da YEMEN’e gitmiştir. Askerlerimizden bazıları burada tatlıcılık yapmışlar ve daha sonra yurda dönerek öğrenmiş oldukları bu tatlıyı gittikleri şehir de yapmaya başlamışlar. Künefe Mersin’e 1930’lu yılların sonuna doğru, Hatay’a ise 1940’larda gelmiştir. Künefe, kadayıf ve peynirden yapılan ve sıcak olarak servis edilen, Doğu Akdeniz yöresine ait bir tatlı çeşididir. Anavatanı Hatay olan künefe, Mersin, Adana, Gaziantep, Kilis, Şanlıurfa, Diyarbakır ve Mardin’de farklı şekillerde yapılmaktadır.

Kilisli ZİRVE Künefe İLETİŞİM:
Telsiz Mahallesi 85 Sokak No: 116/ B Zeytinburnu
Telefon: 0 212 931 61 79
İnstagram: @kilislizirvekunefe

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve zeytinburnuhaber.org sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.