SEYİTNİZAM KONAKLARI
ELİT YAPI

'Kemal Tahir, Bir Aydın Üç Dönem' Sempozyumu Başladı

KÜLTÜR 17.02.2018 - 16:42, Güncelleme: 17.02.2018 - 16:42
 

'Kemal Tahir, Bir Aydın Üç Dönem' Sempozyumu Başladı

'Kemal Tahir, Bir Aydın Üç Dönem' sempozyumunun açılışında konuşan Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, "Geleceğe değerlerimizi anlayarak daha emin adımlarla yürümeyi arzu ediyoruz" dedi.

Zeytinburnu Belediyesi tarafından düzenlenen 'Kemal Tahir, Bir Aydın Üç Dönem' sempozyumu başladı. Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi'nde düzenlenen sempozyum açılışına Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, Prof. Dr. Kurtuluş Kayalı, edebiyatseverler ve vatandaşlar katıldı. Sempozyumun açılış konuşmasını yapan Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın,"Biz Zeytinburnu'muzda değerlerimizin daha iyi anlaşılmasına katkı vermek amacıyla birçok programlar gerçekleştiriyoruz. O programlardan biriside ; Kemal Tahir Sempozyumudur. Daha iyi tanımak, daha iyi anlamak ve geleceğe değerlerimizi anlayarak daha emin adımlarla yürümeyi arzu ediyoruz. Sempozyumumuz üç gün sürecek. Yoğun bir çaba ve gayret sarf ettik. Umarım faydalı olacak. Kemal Tahir'i daha iyi tanımış olacağız ve geleceğe daha emin adımlarla yürümüş olacağız. Ülkemizin birlik ve beraberliğine, geleceğine bu çalışmalar katkı sağlıyor. Geçmişi anlamaya, geleceğe emin adımlarla yürümeye katkı veren anlamlı çalışmalar olarak değerlendiriyorum" ifadelerini kullandı. Prof. Dr. Kurtuluş Kayalı, Kemal Tahir'i anlattı Kemal Tahir'in Türk aydınları içerisinde farklı bir konuma sahip olduğunu belirten Prof. Dr. Kurtuluş Kayalı, "Onun farklılığına gönderme yapmak amacıyla şunları söylemek istiyorum. Kemal Tahir, şüphesiz bizim entelektüellerimiz arasında farklı olan tek entelektüel değildir. Bizim entelektüellerimiz arasında bu coğrafyanın aydın tarihinin, entelektüel tarihi içinde farklı olan, önemli, derinlikli düşünceler ifade eden entelektüellerde vardır. Ancak Kemal Tahir, Türkiye gerçeğini algılamak açısından genel yaklaşım tarzı itibariyle bunlardan farklı bir konumdadır" şeklinde konuştu. Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi'nin ev sahipliğinde yapılacak olan sempozyum üç gün sürecek. 16-17-18 Şubat 2018 tarihleri arasında sürecek olan sempozyuma Celal Tahir, Cengiz Yazoğlu, Prof. Dr. İsmail Çoşkun, Prof. Dr. Alaattin Karaca, Prof. Dr. Abdullah Uçman, Prof. Dr. Yücel Bulut ve Prof. Dr. Cevat Özyurt gibi isimlerin konuşmacı olarak katılacağı öğrenildi. ZEYTİNBURNU HABER GAZETESİ
'Kemal Tahir, Bir Aydın Üç Dönem' sempozyumunun açılışında konuşan Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, "Geleceğe değerlerimizi anlayarak daha emin adımlarla yürümeyi arzu ediyoruz" dedi.

Zeytinburnu Belediyesi tarafından düzenlenen 'Kemal Tahir, Bir Aydın Üç Dönem' sempozyumu başladı. Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi'nde düzenlenen sempozyum açılışına Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, Prof. Dr. Kurtuluş Kayalı, edebiyatseverler ve vatandaşlar katıldı. Sempozyumun açılış konuşmasını yapan Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın,"Biz Zeytinburnu'muzda değerlerimizin daha iyi anlaşılmasına katkı vermek amacıyla birçok programlar gerçekleştiriyoruz.

O programlardan biriside ; Kemal Tahir Sempozyumudur. Daha iyi tanımak, daha iyi anlamak ve geleceğe değerlerimizi anlayarak daha emin adımlarla yürümeyi arzu ediyoruz. Sempozyumumuz üç gün sürecek. Yoğun bir çaba ve gayret sarf ettik. Umarım faydalı olacak. Kemal Tahir'i daha iyi tanımış olacağız ve geleceğe daha emin adımlarla yürümüş olacağız. Ülkemizin birlik ve beraberliğine, geleceğine bu çalışmalar katkı sağlıyor. Geçmişi anlamaya, geleceğe emin adımlarla yürümeye katkı veren anlamlı çalışmalar olarak değerlendiriyorum" ifadelerini kullandı.

Prof. Dr. Kurtuluş Kayalı, Kemal Tahir'i anlattı

Kemal Tahir'in Türk aydınları içerisinde farklı bir konuma sahip olduğunu belirten Prof. Dr. Kurtuluş Kayalı, "Onun farklılığına gönderme yapmak amacıyla şunları söylemek istiyorum. Kemal Tahir, şüphesiz bizim entelektüellerimiz arasında farklı olan tek entelektüel değildir. Bizim entelektüellerimiz arasında bu coğrafyanın aydın tarihinin, entelektüel tarihi içinde farklı olan, önemli, derinlikli düşünceler ifade eden entelektüellerde vardır. Ancak Kemal Tahir, Türkiye gerçeğini algılamak açısından genel yaklaşım tarzı itibariyle bunlardan farklı bir konumdadır" şeklinde konuştu.

Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi'nin ev sahipliğinde yapılacak olan sempozyum üç gün sürecek. 16-17-18 Şubat 2018 tarihleri arasında sürecek olan sempozyuma Celal Tahir, Cengiz Yazoğlu, Prof. Dr. İsmail Çoşkun, Prof. Dr. Alaattin Karaca, Prof. Dr. Abdullah Uçman, Prof. Dr. Yücel Bulut ve Prof. Dr. Cevat Özyurt gibi isimlerin konuşmacı olarak katılacağı öğrenildi.

ZEYTİNBURNU HABER GAZETESİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve zeytinburnuhaber.org sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.