SEYİTNİZAM KONAKLARI
ELİT YAPI

Kazlıçeşme'deki Sağlık Alanı Konut ve Ticaret Alanı Oluyor

12.06.2015 - 12:10, Güncelleme: 12.06.2015 - 12:10
 

Kazlıçeşme'deki Sağlık Alanı Konut ve Ticaret Alanı Oluyor

Zeytinburnu Kazlıçeşme bölgesinde İl Sağlık Müdürlüğü'ne ait 13 dönümlük alanın konut ve ticaret alanı olarak kullanılması, belediye meclisinde kabul edildi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nin haziran ayı toplantıları, Saraçhane'deki belediye binasında yapıldı. Meclis'te Zeytinburnu Kazlıçeşme Mahallesi'ne ilişkin 1/5000 ölçekli plan değişikliği teklifini içeren komisyon raporu oylamaya sunuldu. Bölgenin bir konut ve ticaret alanı olarak kullanılmasına ve imara açılmasına ilişkin komisyon raporu, oy çokluğuyla kabul edildi. "İNSANLARA HAKLARI GERİ VERİLDİ" CHP grubu adına açıklama yapan Tonguç Çoban, bölgenin 2005'te planlara sağlık alanı olarak işlendiğini ancak 13 bin metrekarelik bu alanda 65 yıldır konut, ticaret alanı ve bir de cami olduğunu belirterek, raporun onaylanmasıyla insanlara haklarının geri verildiğini belirtti. Bölgede 56 bina, 368 bağımsız daire olduğuna dikkati çeken Çoban, CHP grubunun bu rapora genel olarak olumlu oy kullandığını ifade etti. "BEN RET VERDİM" Oylanan rapora ilişkin şerh koyduğunu ifade eden CHP'li Meclis üyesi Hüseyin Sağ, Kazlıçeşme'deki sağlık tesisi alanının 13 dönüm olduğunu hatırlatarak, İl Sağlık Müdürlüğü'nün olumsuz görüşü bulunduğu için "ret" oyu verdiğini söyledi. Sağ, "Onaylanan rapora göre sağlık alanı şimdi imara açıldı. Sağlık tesis alanlarının kaldırılmasına karşıyım. Rapora göre 4 kat yüksekliğinde 1,5 emsal ve çok katlı mağazalar, ticaret alanları yapılabilir. Plan notlarında bunlar var. Neticede sırf konut değil ticaret alanları da var içinde" dedi.  "MESELE PROBLEMİN ÇÖZÜLMESİDİR"  İmar Komisyonu Başkan Vekili Timur Soysal da burasının Zeytinburnu ilçesinde sağlık alanında kalan bir yer olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti: "Bölgede 53 bina ve bir cami var. Burada bir mahalle oluşmuş. Plan açısından baktığınızda bu alan çevresinde Yedikule Göğüs Hastalıkları Hastanesi ve bunun dışında epey bir sağlık alanı var. Zeytinburnu Belediyesi'yle görüştüğümüzde, 18. madde uygulaması yapılarak İl Sağlık Müdürlüğü görüşünde belirtilen 4 bin metrekarelik alanın sağlık alanı olarak ayrılması için çalışmalar da yürütülüyor. Burası sağlık alanından çıkarılıyor değil. Bölgedeki sosyal problemin giderilmesi söz konusu."  "UYGUNDUR" Konuşmaların ardından onaylanan raporda, "Zeytinburnu Kazlıçeşme Mahallesi 390-391 pafta, 1625 ada, 20 parsele ilişkin 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı değişikliği teklifi incelenmiş olup, teklife konu alanın fiilen yapılaşmış olduğu ve alanın çevresinde yeterli sağlık alanlarının bulunduğu görüldüğünden, ayrıca Yedikule Göğüs Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin bulunduğu alanda Zeytinburnu Belediyesi tarafından yürütülen 18. madde çalışması ile 4 bin metrekare büyüklüğünde sağlık tesis alanı ayrılacak olduğundan teklif plan komisyonumuzca uygun görülmüştür" denildi. ZEYTİNBURNU HABER GAZETESİ
Zeytinburnu Kazlıçeşme bölgesinde İl Sağlık Müdürlüğü'ne ait 13 dönümlük alanın konut ve ticaret alanı olarak kullanılması, belediye meclisinde kabul edildi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nin haziran ayı toplantıları, Saraçhane'deki belediye binasında yapıldı. Meclis'te Zeytinburnu Kazlıçeşme Mahallesi'ne ilişkin 1/5000 ölçekli plan değişikliği teklifini içeren komisyon raporu oylamaya sunuldu. Bölgenin bir konut ve ticaret alanı olarak kullanılmasına ve imara açılmasına ilişkin komisyon raporu, oy çokluğuyla kabul edildi.

"İNSANLARA HAKLARI GERİ VERİLDİ"

CHP grubu adına açıklama yapan Tonguç Çoban, bölgenin 2005'te planlara sağlık alanı olarak işlendiğini ancak 13 bin metrekarelik bu alanda 65 yıldır konut, ticaret alanı ve bir de cami olduğunu belirterek, raporun onaylanmasıyla insanlara haklarının geri verildiğini belirtti. Bölgede 56 bina, 368 bağımsız daire olduğuna dikkati çeken Çoban, CHP grubunun bu rapora genel olarak olumlu oy kullandığını ifade etti.

"BEN RET VERDİM"

Oylanan rapora ilişkin şerh koyduğunu ifade eden CHP'li Meclis üyesi Hüseyin Sağ, Kazlıçeşme'deki sağlık tesisi alanının 13 dönüm olduğunu hatırlatarak, İl Sağlık Müdürlüğü'nün olumsuz görüşü bulunduğu için "ret" oyu verdiğini söyledi. Sağ, "Onaylanan rapora göre sağlık alanı şimdi imara açıldı. Sağlık tesis alanlarının kaldırılmasına karşıyım. Rapora göre 4 kat yüksekliğinde 1,5 emsal ve çok katlı mağazalar, ticaret alanları yapılabilir. Plan notlarında bunlar var. Neticede sırf konut değil ticaret alanları da var içinde" dedi.

 "MESELE PROBLEMİN ÇÖZÜLMESİDİR"

 İmar Komisyonu Başkan Vekili Timur Soysal da burasının Zeytinburnu ilçesinde sağlık alanında kalan bir yer olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti: "Bölgede 53 bina ve bir cami var. Burada bir mahalle oluşmuş. Plan açısından baktığınızda bu alan çevresinde Yedikule Göğüs Hastalıkları Hastanesi ve bunun dışında epey bir sağlık alanı var. Zeytinburnu Belediyesi'yle görüştüğümüzde, 18. madde uygulaması yapılarak İl Sağlık Müdürlüğü görüşünde belirtilen 4 bin metrekarelik alanın sağlık alanı olarak ayrılması için çalışmalar da yürütülüyor. Burası sağlık alanından çıkarılıyor değil. Bölgedeki sosyal problemin giderilmesi söz konusu."

 "UYGUNDUR"

Konuşmaların ardından onaylanan raporda, "Zeytinburnu Kazlıçeşme Mahallesi 390-391 pafta, 1625 ada, 20 parsele ilişkin 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı değişikliği teklifi incelenmiş olup, teklife konu alanın fiilen yapılaşmış olduğu ve alanın çevresinde yeterli sağlık alanlarının bulunduğu görüldüğünden, ayrıca Yedikule Göğüs Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin bulunduğu alanda Zeytinburnu Belediyesi tarafından yürütülen 18. madde çalışması ile 4 bin metrekare büyüklüğünde sağlık tesis alanı ayrılacak olduğundan teklif plan komisyonumuzca uygun görülmüştür" denildi.

ZEYTİNBURNU HABER GAZETESİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve zeytinburnuhaber.org sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.