SEYİTNİZAM KONAKLARI
ELİT YAPI

Kahraman itfaiyeci Taner Çebi gözyaşlarıyla uğurlandı

KÜLTÜR 28.04.2018 - 10:01, Güncelleme: 28.04.2018 - 10:01
 

Kahraman itfaiyeci Taner Çebi gözyaşlarıyla uğurlandı

Sultanahmet'te bir otelde çıkan yangına müdahale ettiği sırada yaralanan ve tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden şehit itfaiyeci Taner Çebi (42) için Fatih'teki İstanbul İtfaiyesi'nde tören düzenlendi. Törene katılan İstanbul Fransa Başkonsolos Yardımcısı Daniel Droz Vıncent "İtfaiyeci Taner Çebi, büyük bir fedakarlık göstererek yangından iki Fransız vatandaşını kurtarmıştır. Çebi’ye minnettarız. Ailesine sabır diliyoruz. O kahraman bir itfaiyecidir” dedi.

Tören Taner Çebi'nin cenazesinin itfaiye araçlarının eşliğinde Fatih'teki İstanbul İtfaiyesi'ne getirilmesiyle başladı. Törene, Şehit İtfaiyeci'nin eşi Ayla Çebi, 1 yaşındaki oğlu Metehan Çebi ve yakınlarının yanı sıra İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal da katıldı. Yakınları, arkadaşları ve meslektaşları, cenaze töreni sırasında gözyaşlarını tutamadı. Şehit İtfaiyeci Çebi, öğle namazına müteakip Fatih Camii'ndeki cenaze namazının ardından Edirnekapı Şehitliği'nde toprağa verildi. Çebi'nin cenaze namazına, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, AK Parti İstanbul İl Başkanı Bayram Şenocak, AK Parti Zeytinburnu İlçe Başkanı Abdül Selami Delibalta, AK Parti 2.Bölge Miletvekİli Aday Adayı Bahattin Ünver Binlerce vatandaş katıldı. ŞEHİT İTFAİYECİ ALEVLERİN ARASINA GİRİP 3 KİŞİYİ KURTARDI Geçtiğimiz cuma günü Sultanahmet'te çıkan yangında olay yerine giden Fatih İtfaiyesi'nde onbaşı olarak görev yapan Taner Çebi, 3 turisti yangının ortasında çıkarmayı başarmış son 1 kişiyi daha çıkarmak için yeniden alevlerin arasına girmişti. Dengesini kaybederek düşen Çebi, arkadaşları tarafından hastaneye kaldırılmıştı. Dumandan da etkilendiği belirlenen Taner Çebi iki gün hastanede yoğun bakımda tedavi edilmiş ancak tüm müdahalelere rağmen kurtarılamamıştı. 2 ÇOCUĞU BULUNUYORDU 1 yaşında Metehan Çebi ve 3 yaşında Berin Çebi adlarında iki çocuğu olan Şehit İtfaiyeci Çebi için İBB tarafından yapılan başsağlığı mesajında, şöyle denildi: "2005 yılından beri İstanbul İtfaiyesi'nde görev yapan Şehit Onbaşı Taner Çebi, uluslararası itfaiye yarışmalarında pek çok ödül almış ve arkadaşları arasında sevilen birisiydi. Türkiye'nin ve Dünyanın birçok bölgesinde görev yapan birçok insanın hayatını kurtaran Çebi aynı zamanda itfaiyenin su altı arama kurtarma (İSAK) dalgıç ekibinde uzman görevliydi. İtfaiye onbaşı Çebi, Bosna, Nepal, Makedonya, Van, Soma ve Çaycuma da meydana gelen olaylarda görev almıştı. Evli ve biri 3 diğerİ 1 yaşında olan 2 çocuğu bulunan Çebi'nin ailesine İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak baş sağlığı diliyoruz." FRANSIZ BAŞKONSOLOS YARDIMCISI DA TÖRENDE  Törene İstanbul Fransa Başkonsolos Yardımcısı Daniel Droz Vıncent de katıldı. Şehit itfaiyecinin eşi Ayla Çebi’ye başsağlığı dileyen konsolosluk görevlisi, getirdiği çelengi de aileye verdi. Fransa Başkonsolos Yardımcısı Daniel Droz Vıncent yaptığı açıklamada “İtfaiyeci Taner Çebi, büyük bir fedakarlık göstererek yangından iki Fransız vatandaşını kurtarmıştır. Çebi’ye minnettarız. Ailesine sabır diliyoruz. O kahraman bir itfaiyecidir” dedi. Yangını sırasında otelde konaklayan Cezayir asıllı Fransız vatandaşı Fatma Sadouki (59) ve kızı dumandan zehirlenmişti. Anne Fatma Sadouki, daha sonra kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmişti.
Sultanahmet'te bir otelde çıkan yangına müdahale ettiği sırada yaralanan ve tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden şehit itfaiyeci Taner Çebi (42) için Fatih'teki İstanbul İtfaiyesi'nde tören düzenlendi. Törene katılan İstanbul Fransa Başkonsolos Yardımcısı Daniel Droz Vıncent "İtfaiyeci Taner Çebi, büyük bir fedakarlık göstererek yangından iki Fransız vatandaşını kurtarmıştır. Çebi’ye minnettarız. Ailesine sabır diliyoruz. O kahraman bir itfaiyecidir” dedi.

Tören Taner Çebi'nin cenazesinin itfaiye araçlarının eşliğinde Fatih'teki İstanbul İtfaiyesi'ne getirilmesiyle başladı. Törene, Şehit İtfaiyeci'nin eşi Ayla Çebi, 1 yaşındaki oğlu Metehan Çebi ve yakınlarının yanı sıra İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal da katıldı. Yakınları, arkadaşları ve meslektaşları, cenaze töreni sırasında gözyaşlarını tutamadı. Şehit İtfaiyeci Çebi, öğle namazına müteakip Fatih Camii'ndeki cenaze namazının ardından Edirnekapı Şehitliği'nde toprağa verildi. Çebi'nin cenaze namazına, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, AK Parti İstanbul İl Başkanı Bayram Şenocak, AK Parti Zeytinburnu İlçe Başkanı Abdül Selami Delibalta, AK Parti 2.Bölge Miletvekİli Aday Adayı Bahattin Ünver Binlerce vatandaş katıldı.

ŞEHİT İTFAİYECİ ALEVLERİN ARASINA GİRİP 3 KİŞİYİ KURTARDI

Geçtiğimiz cuma günü Sultanahmet'te çıkan yangında olay yerine giden Fatih İtfaiyesi'nde onbaşı olarak görev yapan Taner Çebi, 3 turisti yangının ortasında çıkarmayı başarmış son 1 kişiyi daha çıkarmak için yeniden alevlerin arasına girmişti. Dengesini kaybederek düşen Çebi, arkadaşları tarafından hastaneye kaldırılmıştı. Dumandan da etkilendiği belirlenen Taner Çebi iki gün hastanede yoğun bakımda tedavi edilmiş ancak tüm müdahalelere rağmen kurtarılamamıştı.

2 ÇOCUĞU BULUNUYORDU

1 yaşında Metehan Çebi ve 3 yaşında Berin Çebi adlarında iki çocuğu olan Şehit İtfaiyeci Çebi için İBB tarafından yapılan başsağlığı mesajında, şöyle denildi: "2005 yılından beri İstanbul İtfaiyesi'nde görev yapan Şehit Onbaşı Taner Çebi, uluslararası itfaiye yarışmalarında pek çok ödül almış ve arkadaşları arasında sevilen birisiydi. Türkiye'nin ve Dünyanın birçok bölgesinde görev yapan birçok insanın hayatını kurtaran Çebi aynı zamanda itfaiyenin su altı arama kurtarma (İSAK) dalgıç ekibinde uzman görevliydi. İtfaiye onbaşı Çebi, Bosna, Nepal, Makedonya, Van, Soma ve Çaycuma da meydana gelen olaylarda görev almıştı. Evli ve biri 3 diğerİ 1 yaşında olan 2 çocuğu bulunan Çebi'nin ailesine İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak baş sağlığı diliyoruz."

FRANSIZ BAŞKONSOLOS YARDIMCISI DA TÖRENDE 

Törene İstanbul Fransa Başkonsolos Yardımcısı Daniel Droz Vıncent de katıldı. Şehit itfaiyecinin eşi Ayla Çebi’ye başsağlığı dileyen konsolosluk görevlisi, getirdiği çelengi de aileye verdi. Fransa Başkonsolos Yardımcısı Daniel Droz Vıncent yaptığı açıklamada “İtfaiyeci Taner Çebi, büyük bir fedakarlık göstererek yangından iki Fransız vatandaşını kurtarmıştır. Çebi’ye minnettarız. Ailesine sabır diliyoruz. O kahraman bir itfaiyecidir” dedi. Yangını sırasında otelde konaklayan Cezayir asıllı Fransız vatandaşı Fatma Sadouki (59) ve kızı dumandan zehirlenmişti. Anne Fatma Sadouki, daha sonra kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmişti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve zeytinburnuhaber.org sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.