SEYİTNİZAM KONAKLARI
ELİT YAPI

İstiklal Marşı’nın kabulünün 97. yılı görkemli bir şekilde kutlandı

KÜLTÜR 13.03.2018 - 08:29, Güncelleme: 13.03.2018 - 08:29
 

İstiklal Marşı’nın kabulünün 97. yılı görkemli bir şekilde kutlandı

Zeytinburnu Kaymakamlığı ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde düzenlenmiş olan İstiklal Marşı'nın kabulünün 97'inci yılı ve Mehmet Akif Ersoy'u anma ilçe programı Semiha Ayverdi Anadolu Lisesi tarafından Z.K.S.M'nde sahnelendi.

Programın sunumları Edebiyat Öğretmeni Mustafa ERSOY tarafından yapılırken, davetlileri ve misafirleri karşılama ile salon düzeni Fatih Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, fotoğraf çekimleri İTO Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, konu ile ilgili yarışmaların ödüllerinin temini de Özel Mavi Umut Ortaokulu tarafından program içine alınmıştı. Zeytinburnu Kaymakamı Ali Taşkın BALABAN, Garnizon Komutanlığı Temsilcisi Zeytinburnu Askerlik Şube Başkanı Personel Albay Halil AKAR, İlçe Müftüsü Mustafa AÇIKALIN, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali YEŞİLYURT ve Şube Müdürleri'nden Sevim AVCI, Şahabettin KIRDÜK, Necip Fazıl POYRAZ, ilçe okullarımızın müdürleri ve temsilcileri, Okul Aile Birlikleri ve okullarını temsilen öğrencilerin iştirak ettiği program saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. İstiklal Marşı'nın Kabulü belgeselinin izlenilmesi ardından Samiha Ayverdi Anadolu Lisesi Müdürü Mehmet KURTAY günün anlamı ile ilili olarak sade ve öz konuşma yaptı. Öğrenci Meryem YEŞİLKÖK  ülkenizin ileri karakolları olan Rumeli yöresinden Türk ve Müslümanların zaruri göçe zorlanması  slayt görünümleriyle KOSOVA adlı şiiri ile yüreklere sızı yağdıracak bir şekilde yorumladı. Öğrencinin kelime tınlamalarını mükemmel bir şekilde değerlendirmesi, yüz ve el mimikleri yanısıra beden dilini şahane sergilemesi ve sahneyi çok rahat kullanması dinleme özveriliğini herkesin gönlüne serpeledi ve alkışlarla ödüllendirildi. Öğrenci Buse DOĞAN'ın " Mehmet Akif ERSOY ve Gençlik  " adlı konuşmasında hayli prova yaparak hazırlandığı, sunumlarındaki mükemmelliğe yansımasından anlaşılıyordu. Hayli deneyimli bir hatip gibi kelimeleri ve cümleleri anlatım ahengiyle yansıtması mikrofonların değerli bir sunumcu daha kazandığının kanıtıydı. " Mehmet Akif'ten Hatıralar "  sahnelemesiyle öğrencilerden Ece Zeynep ÖZTURAN, Enes TORUN ve  İlkcan KEMER'in vecizeler ile sülenip çiçek buketleri gibi hazırlanmış olan anlatımları büyük bir sessizlik ve huşuyla dinlendi. " Akiften Sesler " adlı orotoryo ve müzik sunumu için sahnede 19 erkek, 16 kız ve bir öğretmen sahne aldı. Orotoryoyu solo müzik ile süslemek alkışlarla ödüllendirildi. İSTİKLAL MARŞI SÖZLERİ AYAKTA DİNLENİLDİ İstiklal Marşı dizelerinin 1921 yılında T.B.M.M'sinde kabulu meclis kürsü konuşmaları  5 öğrenci tarafımdan tiyatral olarak sunuldu. Meclis  kürsüsünden İstiklal Marşı'nın okunmasının sahnelenmesinde imam rolündeki öğrencinin gerçeğindeki gibi  " Eyyy mebusan arkadaşlar. Kabulü onaylanan İstiklal Marşı'mızın söylevini herkesin ayakta dinlemesini yüce meclise öneriyorum " sözlerinin aktarımı ardından  salonda bulunan protokol ve tüm herkes ayağa kalkarak dizeleri dinlerken sanki 97 yıl öncesi aynen yaşanmış gibiydi.... " Allah ( c.c ) bir daha bize istiklal marşı yazdırmaya mecbut etmesin inşallah. ZEYTİNBURNU HABER GAZETESİ-MEHMET ALPAY
Zeytinburnu Kaymakamlığı ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde düzenlenmiş olan İstiklal Marşı'nın kabulünün 97'inci yılı ve Mehmet Akif Ersoy'u anma ilçe programı Semiha Ayverdi Anadolu Lisesi tarafından Z.K.S.M'nde sahnelendi.

Programın sunumları Edebiyat Öğretmeni Mustafa ERSOY tarafından yapılırken, davetlileri ve misafirleri karşılama ile salon düzeni Fatih Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, fotoğraf çekimleri İTO Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, konu ile ilgili yarışmaların ödüllerinin temini de Özel Mavi Umut Ortaokulu tarafından program içine alınmıştı.

Zeytinburnu Kaymakamı Ali Taşkın BALABAN, Garnizon Komutanlığı Temsilcisi Zeytinburnu Askerlik Şube Başkanı Personel Albay Halil AKAR, İlçe Müftüsü Mustafa AÇIKALIN, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali YEŞİLYURT ve Şube Müdürleri'nden Sevim AVCI, Şahabettin KIRDÜK, Necip Fazıl POYRAZ, ilçe okullarımızın müdürleri ve temsilcileri, Okul Aile Birlikleri ve okullarını temsilen öğrencilerin iştirak ettiği program saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

İstiklal Marşı'nın Kabulü belgeselinin izlenilmesi ardından Samiha Ayverdi Anadolu Lisesi Müdürü Mehmet KURTAY günün anlamı ile ilili olarak sade ve öz konuşma yaptı. Öğrenci Meryem YEŞİLKÖK  ülkenizin ileri karakolları olan Rumeli yöresinden Türk ve Müslümanların zaruri göçe zorlanması  slayt görünümleriyle KOSOVA adlı şiiri ile yüreklere sızı yağdıracak bir şekilde yorumladı. Öğrencinin kelime tınlamalarını mükemmel bir şekilde değerlendirmesi, yüz ve el mimikleri yanısıra beden dilini şahane sergilemesi ve sahneyi çok rahat kullanması dinleme özveriliğini herkesin gönlüne serpeledi ve alkışlarla ödüllendirildi. Öğrenci Buse DOĞAN'ın " Mehmet Akif ERSOY ve Gençlik  " adlı konuşmasında hayli prova yaparak hazırlandığı, sunumlarındaki mükemmelliğe yansımasından anlaşılıyordu. Hayli deneyimli bir hatip gibi kelimeleri ve cümleleri anlatım ahengiyle yansıtması mikrofonların değerli bir sunumcu daha kazandığının kanıtıydı.

" Mehmet Akif'ten Hatıralar "  sahnelemesiyle öğrencilerden Ece Zeynep ÖZTURAN, Enes TORUN ve  İlkcan KEMER'in vecizeler ile sülenip çiçek buketleri gibi hazırlanmış olan anlatımları büyük bir sessizlik ve huşuyla dinlendi. " Akiften Sesler " adlı orotoryo ve müzik sunumu için sahnede 19 erkek, 16 kız ve bir öğretmen sahne aldı. Orotoryoyu solo müzik ile süslemek alkışlarla ödüllendirildi.

İSTİKLAL MARŞI SÖZLERİ AYAKTA DİNLENİLDİ

İstiklal Marşı dizelerinin 1921 yılında T.B.M.M'sinde kabulu meclis kürsü konuşmaları  5 öğrenci tarafımdan tiyatral olarak sunuldu. Meclis  kürsüsünden İstiklal Marşı'nın okunmasının sahnelenmesinde imam rolündeki öğrencinin gerçeğindeki gibi  " Eyyy mebusan arkadaşlar. Kabulü onaylanan İstiklal Marşı'mızın söylevini herkesin ayakta dinlemesini yüce meclise öneriyorum " sözlerinin aktarımı ardından  salonda bulunan protokol ve tüm herkes ayağa kalkarak dizeleri dinlerken sanki 97 yıl öncesi aynen yaşanmış gibiydi.... " Allah ( c.c ) bir daha bize istiklal marşı yazdırmaya mecbut etmesin inşallah.

ZEYTİNBURNU HABER GAZETESİ-MEHMET ALPAY

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve zeytinburnuhaber.org sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.