SEYİTNİZAM KONAKLARI
ELİT YAPI

İşçi Hakları Derneği'nden Ozan Ceyhun atamasına tepkili

KÜLTÜR 26.02.2020 - 21:12, Güncelleme: 26.02.2020 - 21:12
 

İşçi Hakları Derneği'nden Ozan Ceyhun atamasına tepkili

Avusturya Büyükelçisi olarak atanan Ozan Ceyhun’a ülkücü camia tarafından yoğun bir tepki gelmişti. Konunun sadece ülkücüleri ilgilendirmediğini söyleyen İşçi Hakları ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Sezer Yazar ‘’Konu Türk dünyasının konusudur’’ diyerek, kendilerininde bu atamayı doğru bulmadığını belirtti

Avusturya Büyükelçisi olarak atanan Ozan Ceyhun’a ülkücü camia tarafından yoğun bir tepki gelmişti. Konunun sadece ülkücüleri ilgilendirmediğini söyleyen İşçi Hakları ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Sezer Yazar ‘’Konu Türk dünyasının konusudur’’ diyerek, kendilerininde bu atamayı doğru bulmadığını belirtti. 25 Şubat 2020 Salı 16:25 Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Avusturya Büyükelçiliği'ne eski Yeşiller Milletvekili Ozan Ceyhun atandı. İlgili karara en büyük tepki sosyal medya üzerinden ülkücülerden geldi. Bunun nedeni ise Ceyhun’un 1980 yılında ülkücü Mustafa Eroğlu’nun öldürülmesiyle ilgili davada cinayet suçlamasıyla yargılanmış olmasıydı. Ancak tepki gösterenler sadece ülkücüler ile kalmadı. İşçi Hakları ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Sezer Yazar da, ‘’Ozan Ceyhun denilen şahsın Viyana Büyükelçisi olarak atanması sadece ülkücü hareketin veya MHP'nin sorunu değildir’’ diyerek karara tepkisini dile getirdi. ‘’SÖZDE SOYKIRIMIN GÖRÜŞÜLMESİNE ZEMİN HAZIRLADI’’ Avusturya Büyükelçisi olan Ozan Ceyhun’un Almanya milletvekili Avrupa parlamentosu üyesi olarak Sözde Ermeni Soykırımının parlamentoda görüşülmesine zemin hazırlayan kişi olduğunu belirten İşçi Hakları ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Sezer Yazar, ‘’Tarihi ve tarihçileri devre dışı bırakıp bu konuyu siyasi bir zemine çeken şahıstır. Şimdi bu sorunu sadece ülkücü katili olmasından dolayı, MHP'nin veya ülkücülerin sorunu olarak görmek hainliğin gerekçelerini ortadan kaldıracaktır. Hükümetimiz bu konuya bir ülkücü düşmanını atadım diyerek bakamaz’’ dedi. TÜRK DÜŞMANLARI TÜRK MİLLETİNİ TEMSİL EDEMEZ ‘’Konu Türk dünyasının konusudur’’ diyerek sözlerini sürdüren Yazar, ‘’Bu konuyla ilgili olarak Asimder ve Türk Ocakları, Turan Ocakları ve diğer Türk dünyası dernekleri devreye girmeli ve bu konunun önemini anlatmalıdır. Asimder yöneticisi Ali Gülbey, Turan Ocakları Genel Başkanı Ercan Urçar ve diğer derneklerin yöneticilerinin yapacakları çalışmalara bizde destek olmaya hazırız’’ diye konuştu.  ZEYTİNBURNU HABER GAZETESİ
Avusturya Büyükelçisi olarak atanan Ozan Ceyhun’a ülkücü camia tarafından yoğun bir tepki gelmişti. Konunun sadece ülkücüleri ilgilendirmediğini söyleyen İşçi Hakları ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Sezer Yazar ‘’Konu Türk dünyasının konusudur’’ diyerek, kendilerininde bu atamayı doğru bulmadığını belirtti

Avusturya Büyükelçisi olarak atanan Ozan Ceyhun’a ülkücü camia tarafından yoğun bir tepki gelmişti. Konunun sadece ülkücüleri ilgilendirmediğini söyleyen İşçi Hakları ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Sezer Yazar ‘’Konu Türk dünyasının konusudur’’ diyerek, kendilerininde bu atamayı doğru bulmadığını belirtti. 25 Şubat 2020 Salı 16:25 Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Avusturya Büyükelçiliği'ne eski Yeşiller Milletvekili Ozan Ceyhun atandı. İlgili karara en büyük tepki sosyal medya üzerinden ülkücülerden geldi. Bunun nedeni ise Ceyhun’un 1980 yılında ülkücü Mustafa Eroğlu’nun öldürülmesiyle ilgili davada cinayet suçlamasıyla yargılanmış olmasıydı. Ancak tepki gösterenler sadece ülkücüler ile kalmadı. İşçi Hakları ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Sezer Yazar da, ‘’Ozan Ceyhun denilen şahsın Viyana Büyükelçisi olarak atanması sadece ülkücü hareketin veya MHP'nin sorunu değildir’’ diyerek karara tepkisini dile getirdi.

‘’SÖZDE SOYKIRIMIN GÖRÜŞÜLMESİNE ZEMİN HAZIRLADI’’

Avusturya Büyükelçisi olan Ozan Ceyhun’un Almanya milletvekili Avrupa parlamentosu üyesi olarak Sözde Ermeni Soykırımının parlamentoda görüşülmesine zemin hazırlayan kişi olduğunu belirten İşçi Hakları ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Sezer Yazar, ‘’Tarihi ve tarihçileri devre dışı bırakıp bu konuyu siyasi bir zemine çeken şahıstır. Şimdi bu sorunu sadece ülkücü katili olmasından dolayı, MHP'nin veya ülkücülerin sorunu olarak görmek hainliğin gerekçelerini ortadan kaldıracaktır. Hükümetimiz bu konuya bir ülkücü düşmanını atadım diyerek bakamaz’’ dedi.

TÜRK DÜŞMANLARI TÜRK MİLLETİNİ TEMSİL EDEMEZ

‘’Konu Türk dünyasının konusudur’’ diyerek sözlerini sürdüren Yazar, ‘’Bu konuyla ilgili olarak Asimder ve Türk Ocakları, Turan Ocakları ve diğer Türk dünyası dernekleri devreye girmeli ve bu konunun önemini anlatmalıdır. Asimder yöneticisi Ali Gülbey, Turan Ocakları Genel Başkanı Ercan Urçar ve diğer derneklerin yöneticilerinin yapacakları çalışmalara bizde destek olmaya hazırız’’ diye konuştu. 

ZEYTİNBURNU HABER GAZETESİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve zeytinburnuhaber.org sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.