SEYİTNİZAM KONAKLARI
ELİT YAPI

Bağcılar'da Ramazan Coşkusu

KÜLTÜR 17.07.2012 - 21:54, Güncelleme: 17.07.2012 - 21:54
 

Bağcılar'da Ramazan Coşkusu

Bağcılar Belediyesi 17. Geleneksel Ramazan Etkinliklerini başlattı. Başkan Çağırıcı, “17 yıl önce kıl çadırla başlattığımız Ramazan ayı etkinliklerimize bugün klimalı çadırla devam ediyoruz” dedi.

Bağcılar Belediyesi 17. Geleneksel Ramazan Etkinliklerini düzenlediği basın toplantısı ile duyurdu. İnönü Mahallesi’nde oluşturulan Ramazan etkinlik alanındaki Ramazan çadırında düzenlenen basın toplantısında konuşan Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, “17 yıl önce bir kıl çadırla başlatmış olduğumuz Ramazan etkinliklerine klimalı çadırla devam ediyoruz” dedi. “Bağcılar’da Ramazan farklı yaşanır” sloganıyla yola çıktıklarını söyleyen Başkan Çağırıcı, kültürel etkinliklerin yapıldığı “İrfan Sofrası” geleneğini ilk başlatan belediye olduklarını belirtti. Bağcılar’da her gün 5 bin kişinin kurulacak gönül sofraları etrafında bir araya getirileceğini ifade eden Çağırıcı, “Her akşam 2 bin 500 kişi Ramazan çadırımızda, 2 bin 500 kişi de mahallelerde kuracağımız gönül sofralarında oruçlarını açabilecek” dedi. Geçtiğimiz yıllarda Ramazan Çadırı İrfan Sofrası’nda gerçekleştirilen sosyal kültürel etkinliklere bu yıl da devam edileceği bilgisini veren Çağırıcı, Kazakistan’ın Çimkent ve Almaata, Kırgızistan’ın Başkenti Bişkek ve Almanya’nın Hamm şehrinde de iftar sofralarının kurulacağını söyledi. KIYIKLIK: İLK KIL ÇADIR ÜZERİMİZE ÇÖKMÜŞTÜ Programa katılan Bağcılar Kurucu Belediye Başkanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Feyzullah Kıyıklık yaptığı konuşmada Ramazan geleneğinin kıl çadırla başladığını hatırlattı ve “Şimdi yaptığımız ilk kıl çadırın üzerimize çöktüğünü hatırladım. Şimdi klimalı çadır, tertemiz, güzel yemek yenilebilecek bir ortam… İdarecilerimiz de halka çok yakın oldukları için burada çok güzel şeyler yaşanacak. Belediye Başkanımıza böyle bir geleneği devam ettirdiği için teşekkür ediyorum” dedi. Başkan Çağırıcı’nın Ramazan çadırında ve mahalle iftarlarında verilecek yemek menüsünü tanıttığı programa AK Parti Bağcılar İlçe Başkanı İsmet Öztürk, Bağcılar Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yılmaz, Bağcılar Müftüsü Mustafa Derin, Bağcılar Emniyet Müdürü Birol Usşen, Bağcılar Sağlık Müdürü Hülya Zengintiryaki, Bağcılar Nüfus Müdürü Doğu Adıgüzel, Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekim Yardımcısı Hasan Gökçeoğlu ile çok sayıda basın mensubu katıldı. 24 bin metrekare alan üzerine kurulu Ramazan etkinlik alanında Ramazan çadırı, yaklaşık 100 tane alışveriş standı ve çocuklar için lunapark bulunuyor. Ramazan çadırında vatandaşların iftarlarını serin bir ortamda yapmaları için 16 klima bulunuyor. Her gün binlerce kişinin ziyaret edeceği alanda güvenlik önlemleri de unutulmadı. Ramazan ayı boyunca 26 güvenlik görevlisinin görev yapacağı etkinlik alanı 30 güvenlik kamerası ile de 24 saat boyunca gözetim altında tutulacak.   WWW.İSTANBULGÖZCÜ.COM
Bağcılar Belediyesi 17. Geleneksel Ramazan Etkinliklerini başlattı. Başkan Çağırıcı, “17 yıl önce kıl çadırla başlattığımız Ramazan ayı etkinliklerimize bugün klimalı çadırla devam ediyoruz” dedi.

Bağcılar Belediyesi 17. Geleneksel Ramazan Etkinliklerini düzenlediği basın toplantısı ile duyurdu. İnönü Mahallesi’nde oluşturulan Ramazan etkinlik alanındaki Ramazan çadırında düzenlenen basın toplantısında konuşan Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, “17 yıl önce bir kıl çadırla başlatmış olduğumuz Ramazan etkinliklerine klimalı çadırla devam ediyoruz” dedi.

“Bağcılar’da Ramazan farklı yaşanır” sloganıyla yola çıktıklarını söyleyen Başkan Çağırıcı, kültürel etkinliklerin yapıldığı “İrfan Sofrası” geleneğini ilk başlatan belediye olduklarını belirtti. Bağcılar’da her gün 5 bin kişinin kurulacak gönül sofraları etrafında bir araya getirileceğini ifade eden Çağırıcı, “Her akşam 2 bin 500 kişi Ramazan çadırımızda, 2 bin 500 kişi de mahallelerde kuracağımız gönül sofralarında oruçlarını açabilecek” dedi.

Geçtiğimiz yıllarda Ramazan Çadırı İrfan Sofrası’nda gerçekleştirilen sosyal kültürel etkinliklere bu yıl da devam edileceği bilgisini veren Çağırıcı, Kazakistan’ın Çimkent ve Almaata, Kırgızistan’ın Başkenti Bişkek ve Almanya’nın Hamm şehrinde de iftar sofralarının kurulacağını söyledi.

KIYIKLIK: İLK KIL ÇADIR ÜZERİMİZE ÇÖKMÜŞTÜ

Programa katılan Bağcılar Kurucu Belediye Başkanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Feyzullah Kıyıklık yaptığı konuşmada Ramazan geleneğinin kıl çadırla başladığını hatırlattı ve “Şimdi yaptığımız ilk kıl çadırın üzerimize çöktüğünü hatırladım. Şimdi klimalı çadır, tertemiz, güzel yemek yenilebilecek bir ortam… İdarecilerimiz de halka çok yakın oldukları için burada çok güzel şeyler yaşanacak. Belediye Başkanımıza böyle bir geleneği devam ettirdiği için teşekkür ediyorum” dedi.

Başkan Çağırıcı’nın Ramazan çadırında ve mahalle iftarlarında verilecek yemek menüsünü tanıttığı programa AK Parti Bağcılar İlçe Başkanı İsmet Öztürk, Bağcılar Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yılmaz, Bağcılar Müftüsü Mustafa Derin, Bağcılar Emniyet Müdürü Birol Usşen, Bağcılar Sağlık Müdürü Hülya Zengintiryaki, Bağcılar Nüfus Müdürü Doğu Adıgüzel, Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekim Yardımcısı Hasan Gökçeoğlu ile çok sayıda basın mensubu katıldı.

24 bin metrekare alan üzerine kurulu Ramazan etkinlik alanında Ramazan çadırı, yaklaşık 100 tane alışveriş standı ve çocuklar için lunapark bulunuyor. Ramazan çadırında vatandaşların iftarlarını serin bir ortamda yapmaları için 16 klima bulunuyor. Her gün binlerce kişinin ziyaret edeceği alanda güvenlik önlemleri de unutulmadı. Ramazan ayı boyunca 26 güvenlik görevlisinin görev yapacağı etkinlik alanı 30 güvenlik kamerası ile de 24 saat boyunca gözetim altında tutulacak.

 Bağcılar Belediye Başkanı Lokman ÇAĞIRICI

Bağcılar’da Ramazan etkinlikleri başladı

Bağcılar’da Ramazan etkinlikleri başladı

WWW.İSTANBULGÖZCÜ.COM

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve zeytinburnuhaber.org sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.