SEYİTNİZAM KONAKLARI
ELİT YAPI

Köyler boşaltılıyor-Türkiye-İran Kara Harekatı

KÜLTÜR 25.08.2011 - 22:43, Güncelleme: 25.08.2011 - 22:43
 

Köyler boşaltılıyor-Türkiye-İran Kara Harekatı

Türk ordusu Kandile düzenlediği hava Harekatına bir üsre ara verilirken, yankıları Türkiye ve İran’ın bu kez ortak kara harekatı düzenleyecekleri ileri sürüldü.

Düzenlenecek kara harekatında Türkiye’nin Kandil, İran’ın ise Xakurk bölgesini hedef alacağını söylendi. Yetkili böylesi bir durumda tavırlarının ne olacağına ilişkin ise şunları söyledi: “Böylesi bir durumda, biz Irak gücü olarak bu savaşa dahil olamayız, yine bizde saldırsalar bile, biz Irak merkezi hükümetinin talimatını beklemek zorundayız.” Kandil Eteğindeki Köyler Boşaltılıyor İddiaya göre; Kürt Yönetimi, PKK'ya destek veren köylerdeki her aileye köyü boşaltmaları için maddi destek sağlayacak.Türk Silahlı Kuvvetleri, terör örgütü PKK'ya yönelik askeri operasyonlarını sürdürürken, Kuzey Irak'taki Bölgesel Kürt Yönetimi’nin de harekete geçtiği öne sürüldü. Sabah gazetesinde yer alan habere göre; Kürt yönetimi, PKK'nın Kandil Dağı'nda sıkıştırılması için Türkiye'yle işbirliği kararı aldı. Bu çerçevede örgüt yöneticilerinin de zaman zaman kullandığı, stratejik önemi bulunan Kandil Dağı çevresindeki köyler boşaltılacak. Köylerin boşaltılması için Kürt yönetimi buralarda oturan ailelere maddi destek sağlayacak. Türkiye'nin de bu konuda katkıda bulunabileceği belirtildi. Bu kapsamda 100 köyün boşaltılması hedefleniyor. PKK'ya yakın kaynaklara göre; Dohuk'a yakın 7 köyde yaşayanlar göç etti. Örgüte lojistik destek veren kamplara yönelik önlemler de artırılacak. Peşmergeler kontrollerini sıklaştıracak. Teröristlerin Kuzey Irak kentlerine giriş-çıkışı engellenecek. Milli Güvenlik Kurulu'nun son bildirisinde de Türkiye-Irak ve ABD arasındaki üçlü mekanizmanın etkin çalışmasına vurgu yapılmıştı. Bildiride, komşu ülkelere de mücadeleye daha aktif katkı verme çağrısı yapılmıştı.
Türk ordusu Kandile düzenlediği hava Harekatına bir üsre ara verilirken, yankıları Türkiye ve İran’ın bu kez ortak kara harekatı düzenleyecekleri ileri sürüldü.
Düzenlenecek kara harekatında Türkiye’nin Kandil, İran’ın ise Xakurk bölgesini hedef alacağını söylendi. Yetkili böylesi bir durumda tavırlarının ne olacağına ilişkin ise şunları söyledi: “Böylesi bir durumda, biz Irak gücü olarak bu savaşa dahil olamayız, yine bizde saldırsalar bile, biz Irak merkezi hükümetinin talimatını beklemek zorundayız.”

Kandil Eteğindeki Köyler Boşaltılıyor

İddiaya göre; Kürt Yönetimi, PKK'ya destek veren köylerdeki her aileye köyü boşaltmaları için maddi destek sağlayacak.Türk Silahlı Kuvvetleri, terör örgütü PKK'ya yönelik askeri operasyonlarını sürdürürken, Kuzey Irak'taki Bölgesel Kürt Yönetimi’nin de harekete geçtiği öne sürüldü.

Sabah gazetesinde yer alan habere göre; Kürt yönetimi, PKK'nın Kandil Dağı'nda sıkıştırılması için Türkiye'yle işbirliği kararı aldı.

Bu çerçevede örgüt yöneticilerinin de zaman zaman kullandığı, stratejik önemi bulunan Kandil Dağı çevresindeki köyler boşaltılacak.

Köylerin boşaltılması için Kürt yönetimi buralarda oturan ailelere maddi destek sağlayacak. Türkiye'nin de bu konuda katkıda bulunabileceği belirtildi.

Bu kapsamda 100 köyün boşaltılması hedefleniyor. PKK'ya yakın kaynaklara göre; Dohuk'a yakın 7 köyde yaşayanlar göç etti.

Örgüte lojistik destek veren kamplara yönelik önlemler de artırılacak. Peşmergeler kontrollerini sıklaştıracak. Teröristlerin Kuzey Irak kentlerine giriş-çıkışı engellenecek.

Milli Güvenlik Kurulu'nun son bildirisinde de Türkiye-Irak ve ABD arasındaki üçlü mekanizmanın etkin çalışmasına vurgu yapılmıştı. Bildiride, komşu ülkelere de mücadeleye daha aktif katkı verme çağrısı yapılmıştı.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve zeytinburnuhaber.org sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.