SEYİTNİZAM KONAKLARI
ELİT YAPI

“Kentsel Dönüşümde Süreç Hızlanacak”

GÜNDEM 19.08.2011 - 15:41, Güncelleme: 19.08.2011 - 15:41
 

“Kentsel Dönüşümde Süreç Hızlanacak”

Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, arzuladıkları noktada olmayan kentsel dönüşüm sürecinin önümüzdeki dönemde hızlanacağını söyledi.

A Haber’in canlı yayınına katılan Başkan Aydın, Zeytinburnu’nda yaşanan kentsel dönüşüm sürecini anlattı. Depreme yönelik hazırlık çalışmalarının Zeytinburnu’ndan başlatıldığını hatırlatan Başkan Aydın, bazı sebeplerden dolaylı yavaş işleyen süreçte halkın bilinçli ve duyarlı hale gelmesinin önemli bir kazanım olduğunu vurguladı. Arzu ettiğimiz noktada değiliz Arzu ettiğimiz noktaya gelmiş değiliz önce bunun altını çizelim. Biz kamu ve Belediye olarak arzu ettiğimiz noktaya gelmiş değiliz. Zeytinburnu’nun pilot bölge olarak seçilmesinin amacıda Develetin bütün olanakların ilçe olarak faydalnamka ve ilk çalışmaların da İlçemizden başlmasını arzu etmiştik. Biz örnek projeyi Sümer Mahallemizden başlattık bugünde devam ediyor. 2012 Yılında inşallah teslim edeceğiz. Bunun dışında asıl halkın elindeki binaları yıkıp yeniden yapmasını istiyoruz. Kentsel dönüşüm zaten bu şekliyle olur. Son 12 Yıllık süre içinde Zeytinburnu’nda 1200 bina yıkıldı ve yeniden yapıldı.Mevcut hasarlı ve sakat binaların sadece % 6 sı son 12 yılda yıkılıp yeniden yapıldı. Yavaşta olsa bir değişim gerçekleşiyor Süreç bizim arzu ettiğimiz hızla gelişmedi. Fakat biligi birimikimi ve halkın bilinçlenmesi konusunda iyi bir noktaya geldik diyebiliriz. Bundan sonrası süreçte ilçemizde Kentsel Dönüşümün daha hızlı bir şekilde ilerleyeceğine inanıyorum. İlçe Belediyesi olarak geliştirdğimiz projeler sayesinde son yıllarda eski binalar yıkılp daha hızlı bir şeklide yerine yenielri yapılmaya başlandı. Örneğin geçen yıl ilçemizde 160 bina yıkılrak yeniden yapıldı. İstediklerimizi kentsel dönüşümde yapmadık 12 Yıl öncesi Zeytinburnu’nda toplamda 16 Bin bina vardı. Şuanda sayı yine aynı seviyelerde gibi. Bu projelerin başarılı olabilmesi için halkın kamuya ve yöneticlere inanması gerekiyor. Bu konuda son yıllarda iyi bir yol alındı. Mesela biz Zeytinburnu’nun bir mahellesinde 15 Bin dolar karlışığında eski binaları yıkıp yeniden yapmayı planlıyorduk. Fakat bunu başaramadık. Kamu oyunu iyi yönetemidik. Algının olumlu yönde oluşmasına katkı veremedik o dönemde. Şuan duyarlılık iyi bir düzeyde fakat geldğimiz nokta arzu ettiğimiz bir nokta değildir. Önümüzdeki süreçte daha duyarlı olarak hareket etmemiz gerekiyor WWW.ZEYTİNBURNUHABER.ORG
Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, arzuladıkları noktada olmayan kentsel dönüşüm sürecinin önümüzdeki dönemde hızlanacağını söyledi.
A Haber’in canlı yayınına katılan Başkan Aydın, Zeytinburnu’nda yaşanan kentsel dönüşüm sürecini anlattı. Depreme yönelik hazırlık çalışmalarının Zeytinburnu’ndan başlatıldığını hatırlatan Başkan Aydın, bazı sebeplerden dolaylı yavaş işleyen süreçte halkın bilinçli ve duyarlı hale gelmesinin önemli bir kazanım olduğunu vurguladı.

Arzu ettiğimiz noktada değiliz

Arzu ettiğimiz noktaya gelmiş değiliz önce bunun altını çizelim. Biz kamu ve Belediye olarak arzu ettiğimiz noktaya gelmiş değiliz. Zeytinburnu’nun pilot bölge olarak seçilmesinin amacıda Develetin bütün olanakların ilçe olarak faydalnamka ve ilk çalışmaların da İlçemizden başlmasını arzu etmiştik. Biz örnek projeyi Sümer Mahallemizden başlattık bugünde devam ediyor. 2012 Yılında inşallah teslim edeceğiz. Bunun dışında asıl halkın elindeki binaları yıkıp yeniden yapmasını istiyoruz. Kentsel dönüşüm zaten bu şekliyle olur. Son 12 Yıllık süre içinde Zeytinburnu’nda 1200 bina yıkıldı ve yeniden yapıldı.Mevcut hasarlı ve sakat binaların sadece % 6 sı son 12 yılda yıkılıp yeniden yapıldı.

Yavaşta olsa bir değişim gerçekleşiyor

Süreç bizim arzu ettiğimiz hızla gelişmedi. Fakat biligi birimikimi ve halkın bilinçlenmesi konusunda iyi bir noktaya geldik diyebiliriz. Bundan sonrası süreçte ilçemizde Kentsel Dönüşümün daha hızlı bir şekilde ilerleyeceğine inanıyorum. İlçe Belediyesi olarak geliştirdğimiz projeler sayesinde son yıllarda eski binalar yıkılp daha hızlı bir şeklide yerine yenielri yapılmaya başlandı. Örneğin geçen yıl ilçemizde 160 bina yıkılrak yeniden yapıldı.

İstediklerimizi kentsel dönüşümde yapmadık

12 Yıl öncesi Zeytinburnu’nda toplamda 16 Bin bina vardı. Şuanda sayı yine aynı seviyelerde gibi. Bu projelerin başarılı olabilmesi için halkın kamuya ve yöneticlere inanması gerekiyor. Bu konuda son yıllarda iyi bir yol alındı. Mesela biz Zeytinburnu’nun bir mahellesinde 15 Bin dolar karlışığında eski binaları yıkıp yeniden yapmayı planlıyorduk. Fakat bunu başaramadık. Kamu oyunu iyi yönetemidik. Algının olumlu yönde oluşmasına katkı veremedik o dönemde. Şuan duyarlılık iyi bir düzeyde fakat geldğimiz nokta arzu ettiğimiz bir nokta değildir. Önümüzdeki süreçte daha duyarlı olarak hareket etmemiz gerekiyor WWW.ZEYTİNBURNUHABER.ORG
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve zeytinburnuhaber.org sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.