SEYİTNİZAM KONAKLARI
ELİT YAPI

Obama Esad'a çağrıda bulundu: Görevi bırak

KÜLTÜR 18.08.2011 - 16:57, Güncelleme: 18.08.2011 - 16:57
 

Obama Esad'a çağrıda bulundu: Görevi bırak

ABD lideri Barack Obama Suriye lideri Esad'a görevi bırak çağrısı yaptı..

ABD Başkanı Barack Obama'nın Suriye lideri Beşar Esad'a "istifa et" çağrısı yaptı. Obama, 'Esad'ın gitmesinin zamanı geldi, ABD suriye halkının yanında' dedi.. Öte yandan ABD Suriye'den yapılan ithalatı da durdururken petrol ithalatı da uygulanan yasaklar arasında. AVRUPA DA BIRAK DEDİ Obama'nın bu çağrısının hemen sonrasında üç büyük Avrupa ülkesinden Esad'a istifa et çağrısı geldi. Fransa, Almanya ve İngiltere de Suriye lideri Beşar Esad'a görevi bırak çağrısı yaptı.. OMBA ESAD'IN İSTİFASINI İSTEYECEK Adı açıklanmayan üst düzey bir ABD'li yetkili, Associated Press haber ajansına yaptığı açıklamada, Obama'nın Esad'dan "kendi halkına düzenlediği sürekli saldırılar dolayısıyla" istifa etmesini talep edeceğini duyurmuştu. Obama'nın yazılı açıklamasında Suriye liderine görevini bırakması için ilk açık çağrıyı yapacağını ifade eden yetkili, ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton'ın da Washington'ın tavrını sertleştireceği yönünde bir açıklama yapacağını belirtmişti. Yetkili, Obama yönetiminin ayrıca bir kanun hükmünde kararnameyle Suriye'ye yeni yaptırımlar uygulayacağını da açıkladı. CLINTON İŞARETİNİ VERMİŞTİ Bakan Clinton, bu hafta içinde yaptığı açıklamada, Washington yönetiminin Esad'a "görevi bırak" demesinin şaşırtıcı olmayacağını söylemişti. Clinton ayrıca ABD'den ziyade Türkiye ve Suudi Arabistan gibi bölge ülkelerinin bu tarz bir çağrı yapmasının daha etkili olacağını da sözlerine eklemişti. Bu değerlendirme üzerine Türkiye, "Biz neyi, ne zaman söyleyeceğimizi biliyoruz" yanıtını vermişti...
ABD lideri Barack Obama Suriye lideri Esad'a görevi bırak çağrısı yaptı..
ABD Başkanı Barack Obama'nın Suriye lideri Beşar Esad'a "istifa et" çağrısı yaptı. Obama, 'Esad'ın gitmesinin zamanı geldi, ABD suriye halkının yanında' dedi..

Öte yandan ABD Suriye'den yapılan ithalatı da durdururken petrol ithalatı da uygulanan yasaklar arasında.

AVRUPA DA BIRAK DEDİ

Obama'nın bu çağrısının hemen sonrasında üç büyük Avrupa ülkesinden Esad'a istifa et çağrısı geldi. Fransa, Almanya ve İngiltere de Suriye lideri Beşar Esad'a görevi bırak çağrısı yaptı..

OMBA ESAD'IN İSTİFASINI İSTEYECEK

Adı açıklanmayan üst düzey bir ABD'li yetkili, Associated Press haber ajansına yaptığı açıklamada, Obama'nın Esad'dan "kendi halkına düzenlediği sürekli saldırılar dolayısıyla" istifa etmesini talep edeceğini duyurmuştu.

Obama'nın yazılı açıklamasında Suriye liderine görevini bırakması için ilk açık çağrıyı yapacağını ifade eden yetkili, ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton'ın da Washington'ın tavrını sertleştireceği yönünde bir açıklama yapacağını belirtmişti.

Yetkili, Obama yönetiminin ayrıca bir kanun hükmünde kararnameyle Suriye'ye yeni yaptırımlar uygulayacağını da açıkladı.

CLINTON İŞARETİNİ VERMİŞTİ

Bakan Clinton, bu hafta içinde yaptığı açıklamada, Washington yönetiminin Esad'a "görevi bırak" demesinin şaşırtıcı olmayacağını söylemişti.

Clinton ayrıca ABD'den ziyade Türkiye ve Suudi Arabistan gibi bölge ülkelerinin bu tarz bir çağrı yapmasının daha etkili olacağını da sözlerine eklemişti. Bu değerlendirme üzerine Türkiye, "Biz neyi, ne zaman söyleyeceğimizi biliyoruz" yanıtını vermişti...
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve zeytinburnuhaber.org sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.