Dünyanın tüm uçurtmaları burada !!
Dünyanın tüm uçurtmaları burada !!
Hayatını uçurtmaya adayan Mehmet Naci Aköz , sonunda uçurtma müzesi kurdu. Birçok ülkeden gelen yaklaşık 500 uçurtma ve malzemesi Üsküdar `daki müzede sergileniyor.
Hayatını uçurtmaya adayan Mehmet Naci Aköz , sonunda uçurtma müzesi kurdu. Birçok ülkeden gelen yaklaşık 500 uçurtma ve malzemesi Üsküdar `daki müzede sergileniyor.
Mehmet Naci Aköz , gerçek bir uçurtma tutkunu. Üsküdar `ın Toygar tepelerinde başlayan uçurtma merakı 28 yıldır devam ediyor. Çocukken gittiği Kur`an kursunun hocası, aynı zamanda tüm öğrencilere dersten sonra uçurtma yapmayı öğretiyordu. O günden beri Aköz `ün uçurtmaya olan sevgisi arttı . Bu konuda birçok ilke imza attı. 1980`li yılların başlarından itibaren ilk önce uçurtma yapıp sattı . Sonra uçurtma yarışmaları düzenledi. Eyüp Kardeş Uçurtmacılar Birliği`ni, Uçurtmacılar Derneği `ni, Uçurtma Gönüllüleri Kulübü`nü kurdu, uluslararası uçurtma festivalini düzenledi... Dünyadaki profesyonel uçurtmacılarla bağlantı kurup Türkiye `de festivallere katılmalarını sağladı. Bugüne kadar ülkemizde uçurtmayla ilgili 3 binin üzerinde organizasyon yapılmış, hepsinde onun parmağı var. Ayrıca yaptığı girişimlerle İstanbul `daki tüm ilköğretim okullarında uygulamalı uçurtma yapım derslerinin başlamasını sağladı. Yarışmalarda aldığı kupaların sayısı 50`yi bulunca bir daha yarışmama kararı aldı.
1996 yılıydı& `Bundan sonra, uçurtmayla ilgili daha iyi ne yapabilirim` diye düşünürken nihayet `Uçurtma Müzesi `ni açtı. Üsküdar `daki Uçurtma Müzesi `nde, dünyanın çeşitli ülkelerinden gelen yaklaşık 500`e yakın uçurtma ve malzemesi yer alıyor. Müzede ayrıca isteyen herkese pazartesi ve salı günleri saat 11.00 ile 14.00 arasında ücretsiz `uçurtma yapım` dersleri veriliyor. Malzemesini getiren uçurtmasını yapıştırıp kendisini Üsküdar sahiline bırakıyor. Uçutma müzesi 31 Mayıs `ta Zeytinburnu `nda olacak.. Ayrıca www.ucurtmadunyasi.com adresinden de etkinlikleri takip edebilirsiniz. Aköz , uçurtmaya çocuklardan çok büyüklerin ilgi gösterdiğini ve türlü türlü modeller üretildiğini söylüyor. Elmalı , armutlu , fırfırlı, küpeli , ahtapot şeklindeki birçok uçurtma modelini müzede görmek mümkün. Aköz , "Yaptığım işin kamu yararına olduğunu düşünüyorum. Benden sonra tüm çocuklara bir şeyler kalacak. Müzedeki her malzemenin fotoğrafını çekiyoruz. Yakında kitap olarak basacağız." diyor.
zeytinburnuhaber.org
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.