SEYİTNİZAM KONAKLARI
ELİT YAPI

Yöresel Günlerde Kastamonu rüzgarı esti

GÜNDEM 10.10.2022 - 11:32, Güncelleme: 10.10.2022 - 12:49
 

Yöresel Günlerde Kastamonu rüzgarı esti

Anadolu’nun tüm il, ilçe ve köylerinin aynı çatı altında buluştuğu Zeytinburnu 18. Yöresel Günlere Kastamonulular renk kattı. Kastamonu’nun yöresel ürünlerinin satıldığı Kastamonu standına Zeytinburnulular bir hafta boyunca akın etti.

15 Temmuz Zeytinburnu meydanında 18. düzenlenen Yöresel Günler şölenine Evliyalar diyarı Kastamonu, Etli ekmeğinden siyez bulguruna, Tosya pirincinden Kastamonu’nun meşhur çekme helvasına, köy ekmeğinden Taşköprü sarımsağına varıncaya dek birçok yöresel ürünlerin yer aldığı otantik stanttı ile katıldı.  Yöresel Günler Şöleni kapsamında ülkemizin 7 bölgesi, Türk Dünyası ve Balkanlar'a ait derneklerin 15 Temmuz Meydanı'nda ağırlandığını belirten Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy, "Bizlerle birlikte olan dernek başkanlarına, yöneticilerine ve tüm Zeytinburnulu hemşehrilerime sevgi ve muhabbetlerimi sunuyorum. Zeytinburnu’muzu oluşturan ülkemizin 81 vilayeti Türk Dünyası ve Balkanlar’dan gelip buraya yerleşmiş olan kardeşlerimizin geldikleri noktada annelerinin, babalarının ve büyüklerinin doğdukları yerlerdeki güzellikleri o alt kültürlerimizi daha da tanınsın daha da bilinsin ve kaynaşmamıza vesile olsun diye başlattığımız etkinliklerin bu yıl 18’incisini gerçekleştirdik. 9 gün boyunca süren etkinliğimize Kastamonular renk katı dedi. 18 Yıldır Yöreleri tek çatı altında buluşturduğu için Belediye Başkanı Ömer Arısoy’a teşekkür eden KAS-DER Zeytinburnu Şube Başkanı Hakan Kuzuahmet, Yöresel Günlerin ruhu ile Kastamonu’nun ruhu örtüşüyor dedi. Kuzuahmet sözlerini şöyle sürdürdü. Kastamonu ilinin 5 bin yıllık tarihe 170 kilometre ile Karadeniz'in en uzun sahiline sahiptir. Kastamonu'nun, ülkemizin görmeye değer nadide kentlerinden biridir. Tarihi evlerimiz, deniziyle, yaylasıyla gerek yaz, gerekse de kış tatilleri için keşfedilmeye açık bir şehiriz. Evliyalar şehri Kastamonu insanı mertliği ve kahramanlıklarıyla bilinir. Kastamonu Kurtuluş Savaşı'nda işgal edilmeyen ender illerimizdendir. Fakat buna rağmen şehit veren iller sıralamasında ilk sıralarda yer almaktadır. Kastamonulu kadın, çocuk, yaşlı, genç ayır etmeden Kurtuluş Savaşı'nda cepheye akın etmiştir. Gösterilen kahramanlıklar neticesinde ulu önder Mustafa Kemal Atatürk tarafından İnebolu ilçemize madalya verilmiştir. Bu tarz etkinlikler kardeşlik ve dostluk duygularını pekiştireceği açısından oldukça önemsiyoruz. Bundan dolayı buradayız ve bu etkinliği 18 Yıldır devam ettiren Başkanımıza tekrar teşekkür ediyorum dedi.  Kastamonu’nun da içinde yer aldığı Karadenizliler gecesinde kemençe, horon ve eğlence gecenin geç saatlerine kadar devam etti. Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy gecenin sonunda Kastamonular yöresel standını ziyaret etti. Dernek Başkanı Hakan Kuzuahmet ile birlikte ziyaretçilere Siyez Bulgurundan yapılmış özel pilav ve çekme helva ikram etti. Gecenin finalinde Dernek Başkanı Hakan Kuzuahmet Belediye Başkanı Ömer Arısoy’a Kastamonu Organik Ürünlerinden oluşan bir sepet takdim etti.    
Anadolu’nun tüm il, ilçe ve köylerinin aynı çatı altında buluştuğu Zeytinburnu 18. Yöresel Günlere Kastamonulular renk kattı. Kastamonu’nun yöresel ürünlerinin satıldığı Kastamonu standına Zeytinburnulular bir hafta boyunca akın etti.

15 Temmuz Zeytinburnu meydanında 18. düzenlenen Yöresel Günler şölenine Evliyalar diyarı Kastamonu, Etli ekmeğinden siyez bulguruna, Tosya pirincinden Kastamonu’nun meşhur çekme helvasına, köy ekmeğinden Taşköprü sarımsağına varıncaya dek birçok yöresel ürünlerin yer aldığı otantik stanttı ile katıldı. 

Yöresel Günler Şöleni kapsamında ülkemizin 7 bölgesi, Türk Dünyası ve Balkanlar'a ait derneklerin 15 Temmuz Meydanı'nda ağırlandığını belirten Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy, "Bizlerle birlikte olan dernek başkanlarına, yöneticilerine ve tüm Zeytinburnulu hemşehrilerime sevgi ve muhabbetlerimi sunuyorum. Zeytinburnu’muzu oluşturan ülkemizin 81 vilayeti Türk Dünyası ve Balkanlar’dan gelip buraya yerleşmiş olan kardeşlerimizin geldikleri noktada annelerinin, babalarının ve büyüklerinin doğdukları yerlerdeki güzellikleri o alt kültürlerimizi daha da tanınsın daha da bilinsin ve kaynaşmamıza vesile olsun diye başlattığımız etkinliklerin bu yıl 18’incisini gerçekleştirdik. 9 gün boyunca süren etkinliğimize Kastamonular renk katı dedi.

18 Yıldır Yöreleri tek çatı altında buluşturduğu için Belediye Başkanı Ömer Arısoy’a teşekkür eden KAS-DER Zeytinburnu Şube Başkanı Hakan Kuzuahmet, Yöresel Günlerin ruhu ile Kastamonu’nun ruhu örtüşüyor dedi. Kuzuahmet sözlerini şöyle sürdürdü. Kastamonu ilinin 5 bin yıllık tarihe 170 kilometre ile Karadeniz'in en uzun sahiline sahiptir. Kastamonu'nun, ülkemizin görmeye değer nadide kentlerinden biridir. Tarihi evlerimiz, deniziyle, yaylasıyla gerek yaz, gerekse de kış tatilleri için keşfedilmeye açık bir şehiriz. Evliyalar şehri Kastamonu insanı mertliği ve kahramanlıklarıyla bilinir. Kastamonu Kurtuluş Savaşı'nda işgal edilmeyen ender illerimizdendir. Fakat buna rağmen şehit veren iller sıralamasında ilk sıralarda yer almaktadır. Kastamonulu kadın, çocuk, yaşlı, genç ayır etmeden Kurtuluş Savaşı'nda cepheye akın etmiştir. Gösterilen kahramanlıklar neticesinde ulu önder Mustafa Kemal Atatürk tarafından İnebolu ilçemize madalya verilmiştir. Bu tarz etkinlikler kardeşlik ve dostluk duygularını pekiştireceği açısından oldukça önemsiyoruz. Bundan dolayı buradayız ve bu etkinliği 18 Yıldır devam ettiren Başkanımıza tekrar teşekkür ediyorum dedi. 

Kastamonu’nun da içinde yer aldığı Karadenizliler gecesinde kemençe, horon ve eğlence gecenin geç saatlerine kadar devam etti. Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy gecenin sonunda Kastamonular yöresel standını ziyaret etti. Dernek Başkanı Hakan Kuzuahmet ile birlikte ziyaretçilere Siyez Bulgurundan yapılmış özel pilav ve çekme helva ikram etti. Gecenin finalinde Dernek Başkanı Hakan Kuzuahmet Belediye Başkanı Ömer Arısoy’a Kastamonu Organik Ürünlerinden oluşan bir sepet takdim etti.  

 

Habere ifade bırak !
Haberle İlişkili Video
Video Galeride Aç
Video albümüne giderek videoya yorum yazabilir yada videoyu sosyal medyada paylaşabilirsiniz.
Foto Galeride Aç
Fotoğraf albümüne giderek fotoğraf(lara) yorum yazabilir yada fotoğraf(ları) sosyal medyada paylaşabilirsiniz.
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve zeytinburnuhaber.org sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.