SEYİTNİZAM KONAKLARI
ELİT YAPI

18’inci Yöresel Günler‘de Mardinlilerden SEMBUSEK ziyafeti

GÜNDEM 06.10.2022 - 23:25, Güncelleme: 07.10.2022 - 12:10
 

18’inci Yöresel Günler‘de Mardinlilerden SEMBUSEK ziyafeti

Her gün farklı bir yörenin kendine has lezzetleri ikram ettiği 18’inci Yöresel Günler Şöleninin Altıncı Gecesinde Sahnede Güneydoğu Anadolu Bölgesini temsilen İstanbul Mardinliler Derneği vardı. Şölenin yapıldığı 15 Temmuz Meydana Mardinliler adeta akın etti.

Zeytinburnu’ndaki çok kültürlü sosyal yaşamı ortak bir paydada buluşturmak ve komşuculuk geleneğini devam ettirmek için düzenlenen “Zeytinburnu Yöresel Günler” etkinlikleri, Zeytinburnu Belediyesi ve yöre derneklerinin desteğiyle bu yıl 18’nci kez düzenlendi. İlk gün Doğu Anadolu Bölgesi’yle başlayan şöleni sırasıyla; İç Anadolu Bölgesi, Ege Bölgesi, Marmara Bölgesi, Türk Dünyası, Akdeniz Bölgesi, Rumeli - Balkan Bölgesi, Güneydoğu Anadolu Bölgesi ve Karadeniz Bölgesi takip etti. Yöresel Günler Şöleni’nin farklı kültürleri bir araya getirdiğini belirten Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy, "Rabbime şükrediyorum Yöresel Günlerin 18’incisini yapıyoruz. 18 yıldır aralıksız 7 Bölge Balkanlar ve Rumeli’yi Zeytinburnu meydanına taşıyoruz. Zeytinburnu’muz Türkiye’nin farklı bölgelerinden Doğu Türkistan, Afganistan ve Rumeli’den gelen kardeşlerimizin kurmuş olduğu bir ilçedir. Zeytinburnu bir kültür havası konumunda bizde bu kültürleri yaşatmaya çalışıyoruz. Ülkemizin birlik ve beraberliğe ihtiyacı var. İşte bu gece sahnede Güneydoğu Anadolu Bölgesi var. Kardeşlik içinde bütün bölgeler bu akşam bu meydanda Güneydoğu ile kucaklaşıyor dedi. Ben Ülkemizi, Diyarbakırsız, Urfasız, Mardinsiz düşünemiyorum. İnsan günü birlik olsa dahi Mardin’i gidip görmek istiyor. Ülkemizin her köşesi gidip Mardin buram buram tarihi kokuyor. Böylesine güzel bir etkinlikte Bizleri Mardinli hemşerilerimizle buluşturan İstanbul Mardinlinler Dernek Başkanı Dilman Kaya Kardeşimize teşekkür ediyorum dedi.  Başkan Ömer Arısoy’un konuşmasının ardından ziyaretçi akına uğrayan İstanbul Mardinliler Derneğinin standına geçti. Tek tek Mardinliler ile tokalaşan Başkan Arısoy ardından Dernek Başkanı Dilman Kaya, Meclis Üyesi ve Midyat İşadamları Derneği Başkanı Abdulhakim Kaya, Mardinliler Federasyon Başkanı Kemal Dündar ve AK Parti Mardin il Başkanı Faruk Kılıç ile birlikte ziyaretçilere SEMBUSEK ikram etti. Ardından SEMBUSEK’in Mardin turşusu ile birlikte tadına bakan Başkan Arısoy ikramlardan dolayı Dernek Başkanına teşekkür etti. Yöresel Mardin Halkoyunların sergilendiği gecede Mehmet Sıraç’ın sıra gecesi ekibi bir birinden güzel türküleriyle geceye renk kattılar. İstanbul Mardinliler Dernek Başkanı Dilman Kaya, Derneklere her daim sahip çıkan destek veren Belediye Başkanı Ömer Arısoy’a 17 yıldır Yöresel Günleri aralıksız düzenlediği için hem derneği hem de Mardinliler adına teşekkür etti.  
Her gün farklı bir yörenin kendine has lezzetleri ikram ettiği 18’inci Yöresel Günler Şöleninin Altıncı Gecesinde Sahnede Güneydoğu Anadolu Bölgesini temsilen İstanbul Mardinliler Derneği vardı. Şölenin yapıldığı 15 Temmuz Meydana Mardinliler adeta akın etti.

Zeytinburnu’ndaki çok kültürlü sosyal yaşamı ortak bir paydada buluşturmak ve komşuculuk geleneğini devam ettirmek için düzenlenen “Zeytinburnu Yöresel Günler” etkinlikleri, Zeytinburnu Belediyesi ve yöre derneklerinin desteğiyle bu yıl 18’nci kez düzenlendi. İlk gün Doğu Anadolu Bölgesi’yle başlayan şöleni sırasıyla; İç Anadolu Bölgesi, Ege Bölgesi, Marmara Bölgesi, Türk Dünyası, Akdeniz Bölgesi, Rumeli - Balkan Bölgesi, Güneydoğu Anadolu Bölgesi ve Karadeniz Bölgesi takip etti.

Yöresel Günler Şöleni’nin farklı kültürleri bir araya getirdiğini belirten Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy, "Rabbime şükrediyorum Yöresel Günlerin 18’incisini yapıyoruz. 18 yıldır aralıksız 7 Bölge Balkanlar ve Rumeli’yi Zeytinburnu meydanına taşıyoruz. Zeytinburnu’muz Türkiye’nin farklı bölgelerinden Doğu Türkistan, Afganistan ve Rumeli’den gelen kardeşlerimizin kurmuş olduğu bir ilçedir. Zeytinburnu bir kültür havası konumunda bizde bu kültürleri yaşatmaya çalışıyoruz. Ülkemizin birlik ve beraberliğe ihtiyacı var. İşte bu gece sahnede Güneydoğu Anadolu Bölgesi var. Kardeşlik içinde bütün bölgeler bu akşam bu meydanda Güneydoğu ile kucaklaşıyor dedi. Ben Ülkemizi, Diyarbakırsız, Urfasız, Mardinsiz düşünemiyorum. İnsan günü birlik olsa dahi Mardin’i gidip görmek istiyor. Ülkemizin her köşesi gidip Mardin buram buram tarihi kokuyor. Böylesine güzel bir etkinlikte Bizleri Mardinli hemşerilerimizle buluşturan İstanbul Mardinlinler Dernek Başkanı Dilman Kaya Kardeşimize teşekkür ediyorum dedi. 

Başkan Ömer Arısoy’un konuşmasının ardından ziyaretçi akına uğrayan İstanbul Mardinliler Derneğinin standına geçti. Tek tek Mardinliler ile tokalaşan Başkan Arısoy ardından Dernek Başkanı Dilman Kaya, Meclis Üyesi ve Midyat İşadamları Derneği Başkanı Abdulhakim Kaya, Mardinliler Federasyon Başkanı Kemal Dündar ve AK Parti Mardin il Başkanı Faruk Kılıç ile birlikte ziyaretçilere SEMBUSEK ikram etti. Ardından SEMBUSEK’in Mardin turşusu ile birlikte tadına bakan Başkan Arısoy ikramlardan dolayı Dernek Başkanına teşekkür etti.

Yöresel Mardin Halkoyunların sergilendiği gecede Mehmet Sıraç’ın sıra gecesi ekibi bir birinden güzel türküleriyle geceye renk kattılar. İstanbul Mardinliler Dernek Başkanı Dilman Kaya, Derneklere her daim sahip çıkan destek veren Belediye Başkanı Ömer Arısoy’a 17 yıldır Yöresel Günleri aralıksız düzenlediği için hem derneği hem de Mardinliler adına teşekkür etti.

 

Habere ifade bırak !
Haberle İlişkili Video
Video Galeride Aç
Video albümüne giderek videoya yorum yazabilir yada videoyu sosyal medyada paylaşabilirsiniz.
Foto Galeride Aç
Fotoğraf albümüne giderek fotoğraf(lara) yorum yazabilir yada fotoğraf(ları) sosyal medyada paylaşabilirsiniz.
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve zeytinburnuhaber.org sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.