SEYİTNİZAM KONAKLARI
ELİT YAPI

Zeytinburnu 4.Türk Dünyası Öykü Festivali başladı

GÜNDEM 03.06.2022 - 12:45, Güncelleme: 03.06.2022 - 14:00
 

Zeytinburnu 4.Türk Dünyası Öykü Festivali başladı

Zeytinburnu'nda "Türk Dünyası Öykü Festivali" başladı "Türk Dünyası Öykü Festivali" ünlü sanatçı Azerin'in konseriyle başladı Zeytinburnu'nda, 4. Zeytinburnu Türk Dünyası Öykü Festivali Azerin konseriyle başladı.

Zeytinburnu Belediyesi'nin düzenlediği 4. "Türk Dünyası Öykü Festivali" başladı. Festival, Azerin konseri ve Fatemeh Saba Jafari'nin Mehmet Lütfi Şen'in küratörlüğünde düzenlenen minyatür sergisi ile açıldı. Hem Türk edebiyatının, hem de Türk dünyasının kıymetli yazarlarını "Hikayeni Hatırla" başlığı ile ağırlayan festivalde Azerbaycan odak ülke olarak yer aldı. Azerbaycan edebiyatının en önemli kalemlerinden Anar Rızayev'in de katkıda bulunduğu festivalde Azerbaycan, Özbekistan, Kazakistan ve Türk dünyasının farklı bölgelerinden gelecek öykücü ve çevirmenler ile metinler üzerinden kardeşlik bağlarının güçlendirilmesi ve anlatılardaki akrabalıkların altının çizilmesi hedefleniyor. Festivalin açılışında konuşan Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy, "Bugün Türk Dünyası Öykü Festivali'nin 4'üncüsünü düzenliyoruz. Daha önce Uluslararası Öykü Festivali olarak düzenliyorduk. Bu yıl itibarıyla Türk Dünyası Öykü Festivali olarak düzenleyeceğiz. Türk dünyasından 38 edebiyatçı, yazar, çevirmen bu festivalimize katıldı. 3 gün boyunca burada bizim hikayemiz nedir bunu konuşacaklar. İnşallah bundan sonra etkinliğini daha arttırmış olarak devam ettirmeyi düşünüyoruz. Yine eş zamanlı olarak öykü festivaliyle birlikte 13 Dede Korkut hikayelerinin 13'ünden ilham alan bir minyatür sergisini açtık. Bütün İstanbullu sanatseverleri hem festivali izlemeye hem de sergiyi görmeleri için davet ediyoruz" açıklamasında bulundu. Azerbaycan Yazar Birliği Başkanı ve Yazar olan Anar Rızayev ise, "Bence çok önemli bir festival. Genç yazarların hikayeleri anlatılıp sohbetler olacak. Bu festivalin Azerbaycan'la da yolunun kesişmesi bize şeref veriyor. 44 günlük zafer süresinde Türkiye'nin bize manevi destek vermesi, bizim yanımızda olması bizi çok sevindirdi. Bizim kardeşlik duygularımızı daha da güçlendirir" şeklinde konuştu.
Zeytinburnu'nda "Türk Dünyası Öykü Festivali" başladı "Türk Dünyası Öykü Festivali" ünlü sanatçı Azerin'in konseriyle başladı Zeytinburnu'nda, 4. Zeytinburnu Türk Dünyası Öykü Festivali Azerin konseriyle başladı.

Zeytinburnu Belediyesi'nin düzenlediği 4. "Türk Dünyası Öykü Festivali" başladı. Festival, Azerin konseri ve Fatemeh Saba Jafari'nin Mehmet Lütfi Şen'in küratörlüğünde düzenlenen minyatür sergisi ile açıldı. Hem Türk edebiyatının, hem de Türk dünyasının kıymetli yazarlarını "Hikayeni Hatırla" başlığı ile ağırlayan festivalde Azerbaycan odak ülke olarak yer aldı. Azerbaycan edebiyatının en önemli kalemlerinden Anar Rızayev'in de katkıda bulunduğu festivalde Azerbaycan, Özbekistan, Kazakistan ve Türk dünyasının farklı bölgelerinden gelecek öykücü ve çevirmenler ile metinler üzerinden kardeşlik bağlarının güçlendirilmesi ve anlatılardaki akrabalıkların altının çizilmesi hedefleniyor.

Festivalin açılışında konuşan Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy, "Bugün Türk Dünyası Öykü Festivali'nin 4'üncüsünü düzenliyoruz. Daha önce Uluslararası Öykü Festivali olarak düzenliyorduk. Bu yıl itibarıyla Türk Dünyası Öykü Festivali olarak düzenleyeceğiz. Türk dünyasından 38 edebiyatçı, yazar, çevirmen bu festivalimize katıldı. 3 gün boyunca burada bizim hikayemiz nedir bunu konuşacaklar. İnşallah bundan sonra etkinliğini daha arttırmış olarak devam ettirmeyi düşünüyoruz. Yine eş zamanlı olarak öykü festivaliyle birlikte 13 Dede Korkut hikayelerinin 13'ünden ilham alan bir minyatür sergisini açtık. Bütün İstanbullu sanatseverleri hem festivali izlemeye hem de sergiyi görmeleri için davet ediyoruz" açıklamasında bulundu.

Azerbaycan Yazar Birliği Başkanı ve Yazar olan Anar Rızayev ise, "Bence çok önemli bir festival. Genç yazarların hikayeleri anlatılıp sohbetler olacak. Bu festivalin Azerbaycan'la da yolunun kesişmesi bize şeref veriyor. 44 günlük zafer süresinde Türkiye'nin bize manevi destek vermesi, bizim yanımızda olması bizi çok sevindirdi. Bizim kardeşlik duygularımızı daha da güçlendirir" şeklinde konuştu.

Habere ifade bırak !
Haberle İlişkili Video
Video Galeride Aç
Video albümüne giderek videoya yorum yazabilir yada videoyu sosyal medyada paylaşabilirsiniz.
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve zeytinburnuhaber.org sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.