SEYİTNİZAM KONAKLARI
ELİT YAPI

Dikkat! Evlilik Nedeni İle Boşanma Nedeni Aynı

GÜNDEM 20.05.2022 - 13:37, Güncelleme: 20.05.2022 - 13:37
 

Dikkat! Evlilik Nedeni İle Boşanma Nedeni Aynı

Zeytinburnu Belediyesi AKDEM’in Çarşamba Seminerleri’nin konuğu Klinik Psikolog Şeyda Betül Kılıç oldu. Ailede Kriz Yönetimi konusunda önemli açıklamalarda bulunan Kılıç, “Kişiler evlenme nedenini gözden geçirsinler. Çünkü evlilik nedeni, boşanma nedeni ile aynı oluyor. Çok titiz bir kadın diye evleniyorsunuz ardından bu sebepten dolayı ayrılıyorsunuz. Statüsünden dolayı evleniyorsunuz işi dolayısıyla evine gelemediğinde ayrılıyorsunuz. Başlangıçta başınızı döndüren şey ilişki yolunda değişiyor.” dedi.

Zeytinburnu Belediyesi AKDEM, Çarşamba Seminerleri’nin bu haftaki konuğu Klinik Psikolog Şeyda Betül Kılıç oldu. “Anla Beni! Ailede Kriz Yönetimi” konusu hakkında konuşan Kılıç AKDEM üyelerinin merak ettiği soruları da yanıtsız bırakmadı. “EVLİLİK KİMYASAL TEPKİMEYE BENZER” Klinik Psikolog Kılıç, partnerlerin evlenme sebebinin zamanla ilişkiyi bitirme sebebine dönüştüğünün altını çizdi. Kılıç, “Kişiler evlenme nedenini gözden geçirsinler çünkü evlilik nedeni boşanma nedeni ile aynı oluyor. Çok titiz bir kadın diye evleniyorsunuz ardından bu sebepten dolayı ayrılıyorsunuz. Statütüsünden dolayı evleniyorsunuz işi dolayısıyla evine gelemediğinde ayrılıyorsunuz. Başlangıçta başınızı döndüren neden ilişki yolunda değişiyor. İlişki aslında kimyasal bir tepkimeye benzer. Ortaya çıkan tepkimeden korkabiliyoruz. Kuralları bazen esnetmeli ve değiştirmeliyiz. Her zaman titiz, düzenli, sosyal olmamak gibi… Kendimizin ve gücümüzün de limitli olduğunu bilmeliyiz.” dedi. TUİK VERİLERİNE GÖRE İLERİ YAŞ BOŞANMALARINDA ARTIŞ GÖZLEMLENİYOR Klinik Psikolog Şeyda Betül Kılıç aile ilişkilerinde katlanmanın sabırla karıştırıldığını belirterek ileri yaş boşanmalarında artış yaşandığına değindi. Kılıç, “Kadınlarda 40 yaşından sonra bir aydınlanma oluyor. “Ben neye sabrediyorum?” diyor. Bizim topraklarımızda emekliler genellikle kahvelerde ya da camilerin çay ocaklarında vakit geçiriyorlar. Çünkü o döneme kadar eşleriyle kurmadıkları ilişkiyi o saatten sonra kurmaya çalışıyorlar. Bir arada kaldıklarında stres ve uyum bozukluğu ortaya çıkıyor. TUİK verilere göre ileri yaş boşanmaları gözümüze çarpıyor. Kadınların kotası doluyor ve eşinin değişmesini beklemenin anlamsız olduğunun farkına varıyor. Yaşlı yalnızlığı dediğimiz bir yalnızlık var toplumumuzda.” şeklinde konuştu. “ÇİFTLER İLİŞKİLERDE KATLANMAYI SABIR İLE KARIŞTIRIYOR” Şeyda Betül Kılıç, Zeytinburnu Belediyesi AKDEM üyelerine ruh sağlığının çok kıymetli olduğunu, öncelikle insanın kendisiyle ilişkisini düzenleyebilmesinin önemine değindi.Kılıç, çiftlerin birbirlerini değişecek diye beklemesinden ziyade olduğu gibi kabullenmesi gerektiğini belirterek sözlerini şöyle sonlandırdı: “İlişkilerde erkek kadın fark etmeksizin güzel sözler duymayanın da önemine değinen Kılıç sadakati artırmanın ipuçlarını verdi: “Biz bazen katlanmayı sabır zannediyoruz. Yıllarca bu insan değişsin diye beklenti içerisindeyiz. Değişecek diye beklemektense olduğu gibi kabul etmeniz gerekmektedir. Erkek kadın fark etmeden her birey güzel sözler duymaya ihtiyaç hisseder. Lütfen bu konuda dilinizi kısır alıştırmayın. İltifatı hepimiz hak ediyoruz. Toplumda sadakati artırmanın birinci kuralı paylaşımı arttırmaktır. İkincisi ise bazı beklentilerin karşılanamaz olduğunu kabul etmektir. Beklentilerimiz konusunda esnekleşeceğiz.”
Zeytinburnu Belediyesi AKDEM’in Çarşamba Seminerleri’nin konuğu Klinik Psikolog Şeyda Betül Kılıç oldu. Ailede Kriz Yönetimi konusunda önemli açıklamalarda bulunan Kılıç, “Kişiler evlenme nedenini gözden geçirsinler. Çünkü evlilik nedeni, boşanma nedeni ile aynı oluyor. Çok titiz bir kadın diye evleniyorsunuz ardından bu sebepten dolayı ayrılıyorsunuz. Statüsünden dolayı evleniyorsunuz işi dolayısıyla evine gelemediğinde ayrılıyorsunuz. Başlangıçta başınızı döndüren şey ilişki yolunda değişiyor.” dedi.

Zeytinburnu Belediyesi AKDEM, Çarşamba Seminerleri’nin bu haftaki konuğu Klinik Psikolog Şeyda Betül Kılıç oldu. “Anla Beni! Ailede Kriz Yönetimi” konusu hakkında konuşan Kılıç AKDEM üyelerinin merak ettiği soruları da yanıtsız bırakmadı.

“EVLİLİK KİMYASAL TEPKİMEYE BENZER”

Klinik Psikolog Kılıç, partnerlerin evlenme sebebinin zamanla ilişkiyi bitirme sebebine dönüştüğünün altını çizdi. Kılıç, “Kişiler evlenme nedenini gözden geçirsinler çünkü evlilik nedeni boşanma nedeni ile aynı oluyor. Çok titiz bir kadın diye evleniyorsunuz ardından bu sebepten dolayı ayrılıyorsunuz. Statütüsünden dolayı evleniyorsunuz işi dolayısıyla evine gelemediğinde ayrılıyorsunuz. Başlangıçta başınızı döndüren neden ilişki yolunda değişiyor. İlişki aslında kimyasal bir tepkimeye benzer. Ortaya çıkan tepkimeden korkabiliyoruz. Kuralları bazen esnetmeli ve değiştirmeliyiz. Her zaman titiz, düzenli, sosyal olmamak gibi… Kendimizin ve gücümüzün de limitli olduğunu bilmeliyiz.” dedi.

TUİK VERİLERİNE GÖRE İLERİ YAŞ BOŞANMALARINDA ARTIŞ GÖZLEMLENİYOR

Klinik Psikolog Şeyda Betül Kılıç aile ilişkilerinde katlanmanın sabırla karıştırıldığını belirterek ileri yaş boşanmalarında artış yaşandığına değindi. Kılıç, “Kadınlarda 40 yaşından sonra bir aydınlanma oluyor. “Ben neye sabrediyorum?” diyor. Bizim topraklarımızda emekliler genellikle kahvelerde ya da camilerin çay ocaklarında vakit geçiriyorlar. Çünkü o döneme kadar eşleriyle kurmadıkları ilişkiyi o saatten sonra kurmaya çalışıyorlar. Bir arada kaldıklarında stres ve uyum bozukluğu ortaya çıkıyor. TUİK verilere göre ileri yaş boşanmaları gözümüze çarpıyor. Kadınların kotası doluyor ve eşinin değişmesini beklemenin anlamsız olduğunun farkına varıyor. Yaşlı yalnızlığı dediğimiz bir yalnızlık var toplumumuzda.” şeklinde konuştu.

“ÇİFTLER İLİŞKİLERDE KATLANMAYI SABIR İLE KARIŞTIRIYOR”

Şeyda Betül Kılıç, Zeytinburnu Belediyesi AKDEM üyelerine ruh sağlığının çok kıymetli olduğunu, öncelikle insanın kendisiyle ilişkisini düzenleyebilmesinin önemine değindi.Kılıç, çiftlerin birbirlerini değişecek diye beklemesinden ziyade olduğu gibi kabullenmesi gerektiğini belirterek sözlerini şöyle sonlandırdı: “İlişkilerde erkek kadın fark etmeksizin güzel sözler duymayanın da önemine değinen Kılıç sadakati artırmanın ipuçlarını verdi: “Biz bazen katlanmayı sabır zannediyoruz. Yıllarca bu insan değişsin diye beklenti içerisindeyiz. Değişecek diye beklemektense olduğu gibi kabul etmeniz gerekmektedir. Erkek kadın fark etmeden her birey güzel sözler duymaya ihtiyaç hisseder. Lütfen bu konuda dilinizi kısır alıştırmayın. İltifatı hepimiz hak ediyoruz. Toplumda sadakati artırmanın birinci kuralı paylaşımı arttırmaktır. İkincisi ise bazı beklentilerin karşılanamaz olduğunu kabul etmektir. Beklentilerimiz konusunda esnekleşeceğiz.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve zeytinburnuhaber.org sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.