SEYİTNİZAM KONAKLARI
ELİT YAPI

Zeytinburnu’ndaki Çelenk Töreninde gergin anlar yaşandı

GÜNDEM 19.05.2022 - 13:29, Güncelleme: 19.05.2022 - 14:00
 

Zeytinburnu’ndaki Çelenk Töreninde gergin anlar yaşandı

CHP Zeytinburnu İlçe Başkanı Metin Doğan Zeytinburnu’ndaki 19 Mayıs Çelenk merasiminde bazı öğrencilere Okçu kostümü giydirilmesine çok sert tepki gösterdi. Keşke Milli Eğitim Müdürlüğümüz Öğrencileri Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlunun oklarıyla değil de Mustafa Kemal Atatürk'ün kostümleriyle süsleseydi dedi.

CHP Zeytinburnu İlçe Başkanı Metin Doğan çelek merasimi sonrası çok sert bir açıklama yaptı. İşte o açılamanın satır başları. 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı çelenk töreninde İlçe Milli Eğitim Müdürümüz okullardan getirdiği bazı öğrencileri Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlunun oklarıyla süslemişlerdi. Cumhuriyet Halk Partisi de bu gençleri Mustafa Kemal Atatürk kostümleriyle süslemiştir. Keşke öğrencilerimizi siyasete alet edip oklarla değil de Atatürk kostümleriyle süsleselerdi. Keşke buraya o öğrencilerimiz oklarla değil de Atatürk nutku ile gelselerdi. Mustafa Kemal Atatürk Nutuk’ta şöyle başlar. 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıktım. Nutkun ilk cümlesi Atatürk’ün Samsun’a çıkışının ifadesiyle başlar. Yani Samsun’a çıkış Türkiye Cumhuriyetinin var oluşu ve Türki Milletinin ebedi yürüyüşünde var oluşunun simgesidir.  Yani Samsun’da başlayan yolculuk Kurtuluşu ve var oluş yolculuğudur. Bu yolculuğu Mustafa Kemal milletin adına yapmıştır. O gün İstanbul Hükümeti Saray ve Padişah Anadolu İngilizlere ve Yunanlılara peşkeş çekerken Mustafa Kemal Atatürk Bandırma vapuruna binerek Samsun’a yelkenleri açmıştır. Ve Samsun’a ayak basında Ulusal Kurtuluş mücadelesini buradan başlatmıştır. O günde saltanat, saray ve hilafet sevdalıları vardı. O gün onlar Amerikan mı İngiliz Mandasına mı girelim kavgası yapıyorlardı Saraylarını ve tahtlarını kurtarmak için. Mustafa Kemal ise onlar taht kavgası yaparken milletimizin baht kavgasını veriyordu. O işte o gün Atatürk’ün uluslu için verdiği baht kavgası galip çıktı.  O gün Atatürk o Yunanları bu toraklardan kovdu fakat onların sevdalıları halen bu topraklarda var. Kalpaklı Kadir Mısırlıoğlu’nun düşüncelerini halen bu topraklarda yaşatmaya devam ediyorlar. Bakınız 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı haftasında AtatürkHavalimanına dozerleriyle girdiler. Cumhuriyetimiz ’in miraslarından birini daha yerle bir ediyorlar. Az ilerde Adliye meydanında Atatürk anıtı vardı onu kaldırdılar oraya sahne kurdular o anıtı getirip böyle gizli bir yere yerleştirdiler. Yani dünde yaşanıyor kavga bugünde yaşanıyor kavga. Bizim kavgamız 19 Mayıstan yana. Bizim kavgamız Cumhuriyetten yana. Bizim kavgamız ulusal birlikten yana. Bizim kavgamız Ayyıldız bayrak ve vatandan yana. Atatürk yola çıktığında iradesi vatan, namus, ve bayraktır bizde bugün yine vatan namus ve bağımsızlık iradesiyle yolumuza devam ediyoruz. Dedi.   
CHP Zeytinburnu İlçe Başkanı Metin Doğan Zeytinburnu’ndaki 19 Mayıs Çelenk merasiminde bazı öğrencilere Okçu kostümü giydirilmesine çok sert tepki gösterdi. Keşke Milli Eğitim Müdürlüğümüz Öğrencileri Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlunun oklarıyla değil de Mustafa Kemal Atatürk'ün kostümleriyle süsleseydi dedi.

CHP Zeytinburnu İlçe Başkanı Metin Doğan çelek merasimi sonrası çok sert bir açıklama yaptı. İşte o açılamanın satır başları. 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı çelenk töreninde İlçe Milli Eğitim Müdürümüz okullardan getirdiği bazı öğrencileri Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlunun oklarıyla süslemişlerdi. Cumhuriyet Halk Partisi de bu gençleri Mustafa Kemal Atatürk kostümleriyle süslemiştir. Keşke öğrencilerimizi siyasete alet edip oklarla değil de Atatürk kostümleriyle süsleselerdi. Keşke buraya o öğrencilerimiz oklarla değil de Atatürk nutku ile gelselerdi. Mustafa Kemal Atatürk Nutuk’ta şöyle başlar. 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıktım. Nutkun ilk cümlesi Atatürk’ün Samsun’a çıkışının ifadesiyle başlar. Yani Samsun’a çıkış Türkiye Cumhuriyetinin var oluşu ve Türki Milletinin ebedi yürüyüşünde var oluşunun simgesidir. 

Yani Samsun’da başlayan yolculuk Kurtuluşu ve var oluş yolculuğudur. Bu yolculuğu Mustafa Kemal milletin adına yapmıştır. O gün İstanbul Hükümeti Saray ve Padişah Anadolu İngilizlere ve Yunanlılara peşkeş çekerken Mustafa Kemal Atatürk Bandırma vapuruna binerek Samsun’a yelkenleri açmıştır. Ve Samsun’a ayak basında Ulusal Kurtuluş mücadelesini buradan başlatmıştır. O günde saltanat, saray ve hilafet sevdalıları vardı. O gün onlar Amerikan mı İngiliz Mandasına mı girelim kavgası yapıyorlardı Saraylarını ve tahtlarını kurtarmak için. Mustafa Kemal ise onlar taht kavgası yaparken milletimizin baht kavgasını veriyordu. O işte o gün Atatürk’ün uluslu için verdiği baht kavgası galip çıktı. 

O gün Atatürk o Yunanları bu toraklardan kovdu fakat onların sevdalıları halen bu topraklarda var. Kalpaklı Kadir Mısırlıoğlu’nun düşüncelerini halen bu topraklarda yaşatmaya devam ediyorlar. Bakınız 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı haftasında AtatürkHavalimanına dozerleriyle girdiler. Cumhuriyetimiz ’in miraslarından birini daha yerle bir ediyorlar. Az ilerde Adliye meydanında Atatürk anıtı vardı onu kaldırdılar oraya sahne kurdular o anıtı getirip böyle gizli bir yere yerleştirdiler. Yani dünde yaşanıyor kavga bugünde yaşanıyor kavga. Bizim kavgamız 19 Mayıstan yana. Bizim kavgamız Cumhuriyetten yana. Bizim kavgamız ulusal birlikten yana. Bizim kavgamız Ayyıldız bayrak ve vatandan yana. Atatürk yola çıktığında iradesi vatan, namus, ve bayraktır bizde bugün yine vatan namus ve bağımsızlık iradesiyle yolumuza devam ediyoruz. Dedi. 

 

Habere ifade bırak !
Habere Ek Video
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve zeytinburnuhaber.org sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.