SEYİTNİZAM KONAKLARI
ELİT YAPI

Yöresel Günlerde Samsunlulardan Mısır ve Pide İkramı

GÜNDEM 08.11.2021 - 00:28, Güncelleme: 08.11.2021 - 00:32
 

Yöresel Günlerde Samsunlulardan Mısır ve Pide İkramı

İstanbul Samsunlular Derneği 17.Yöresel Günler kapsamında 15 Temmuz Şehitler Meydanına kurduğu standa ziyaretçiler yoğun ilgi gösterdi. Kıymalı Pidesinden Kağıtta Hamsisine, Haşhaşlı çöreğinden mantarlı pilavına, Yazı Pancarından Baklalı yaprak dolmasına, Haluçkasından Kaz Asmasına, Oymaağaç Kebabından Böbrek Kavurmasına, Peynirli cevizli kıvratmasından Tiritine, Bandırma Vapur Müzesinden Şahinkaya Kanyonuna, Kabaceviz Şelalesinden Nebiyan Dağına, Amisos Mezarlarından Kuş Cennetine, Vezirköprü’den Atakum’a 9 gün boyunca Zeytinburnu’nda Samsun rüzgarı esti.

İşadamı Davut Genç, 2013 Yılında Zeytinburnu’ndaki Samsunluları tek çatı altında buluşturmak için kurduğu Tüm Samsunlular Derneği geride bıraktığı 8 yıl boyunca yaptığı faaliyetlerle adından sıkça söz ettiriyor. Samsunluları nezih bir dernek mekânına kavuşturan Davut Genç Derneğin altında hemşerileri için güzel bir sosyal içerikli mekân oluşturdu. Bayramlarda Samsunluların sıla özlemini gidermek için otobüs tutarak akrabaları ile buluşturan Başkan Genç hemşerilerinden tam not aldı.  Zeytinburnu Belediyesi’nin 17 Yıldır aralıksız düzenlediği Yöresel Günlere kurulduğu günden beri katılan Samsunlular Derneği’nin stantına hem Samsunlular hem de ziyaretçiler yoğun ilgi gösteriyor. Ziyaretçilere Samsun Derneği tarafından çeşitli ikramlarda bulunuyor. Karadeniz Bölgesi’nin sahne aldığı Yöresel Günler gecesinde Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy şunları söyledi. Zeytinburnu Türkiye’nin hatta Dünya’nın minyatürü gibi. Bu nedenle Kendimi Türkiye’nin en şanslı Belediye Başkanı olarak görüyorum. Yöresel Günlerdeki amacımız Anadolulu kültürü unutulmasın, unutulmayan bu kültür Ülkemizin kültürüne katkı versin. Bu katkıyı sağlayan İllerimizin başında da Samsun geliyor dedi.  İstanbul Tüm Samsunlular Derneği Başkanı Davut Genç ise yaptığı açıklamada, Birlik ve beraberliğimize büyük katkı sunan Yöresel Günleri 17 Yıldır aralıksız sürdüren Belediyemize, Başkanımız Ömer Arısoy’a, ZEYDEF’e ve genel Başkanımız Mehmet Çakır’a teşekkür ediyorum dedi Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy 14.Yöresel Günlerde Karadeniz gecesinde yaptığı konuşmanın ardından Karadeniz bölgesi derneklerinin stantlarını ziyaret etti. Samsunular Derneği stantını ziyaret eden Başkan Arısoy, Dernek Başkanı Davut Genç ve Protokol Üyeleriyle birlikte ziyaretçilere süt mısır ve bafra pidesi dağıttı. Samsunlular ile birlikte hatıra fotoğrafı çektiren Belediye Başkanı Ömer Arısoy ziyaretin ardından protokol bölümüne geçerek geceyi izledi. 14.Yöresel Günlerde Karadenizliler Gecesi oldukça renkli anlara sahne oldu. Kemençe horon ve karşılama ile vatandaşlar gecenin geç saatlerine kadar eğlendiler. Gecenin sonunda Samsunlular Dernek Başkanı Davut Genç Belediye Başkanı Ömer Arısoy’a bir Tablo hediye etti.   
İstanbul Samsunlular Derneği 17.Yöresel Günler kapsamında 15 Temmuz Şehitler Meydanına kurduğu standa ziyaretçiler yoğun ilgi gösterdi. Kıymalı Pidesinden Kağıtta Hamsisine, Haşhaşlı çöreğinden mantarlı pilavına, Yazı Pancarından Baklalı yaprak dolmasına, Haluçkasından Kaz Asmasına, Oymaağaç Kebabından Böbrek Kavurmasına, Peynirli cevizli kıvratmasından Tiritine, Bandırma Vapur Müzesinden Şahinkaya Kanyonuna, Kabaceviz Şelalesinden Nebiyan Dağına, Amisos Mezarlarından Kuş Cennetine, Vezirköprü’den Atakum’a 9 gün boyunca Zeytinburnu’nda Samsun rüzgarı esti.

İşadamı Davut Genç, 2013 Yılında Zeytinburnu’ndaki Samsunluları tek çatı altında buluşturmak için kurduğu Tüm Samsunlular Derneği geride bıraktığı 8 yıl boyunca yaptığı faaliyetlerle adından sıkça söz ettiriyor. Samsunluları nezih bir dernek mekânına kavuşturan Davut Genç Derneğin altında hemşerileri için güzel bir sosyal içerikli mekân oluşturdu. Bayramlarda Samsunluların sıla özlemini gidermek için otobüs tutarak akrabaları ile buluşturan Başkan Genç hemşerilerinden tam not aldı. 

Zeytinburnu Belediyesi’nin 17 Yıldır aralıksız düzenlediği Yöresel Günlere kurulduğu günden beri katılan Samsunlular Derneği’nin stantına hem Samsunlular hem de ziyaretçiler yoğun ilgi gösteriyor. Ziyaretçilere Samsun Derneği tarafından çeşitli ikramlarda bulunuyor. Karadeniz Bölgesi’nin sahne aldığı Yöresel Günler gecesinde Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy şunları söyledi. Zeytinburnu Türkiye’nin hatta Dünya’nın minyatürü gibi. Bu nedenle Kendimi Türkiye’nin en şanslı Belediye Başkanı olarak görüyorum. Yöresel Günlerdeki amacımız Anadolulu kültürü unutulmasın, unutulmayan bu kültür Ülkemizin kültürüne katkı versin. Bu katkıyı sağlayan İllerimizin başında da Samsun geliyor dedi. 

İstanbul Tüm Samsunlular Derneği Başkanı Davut Genç ise yaptığı açıklamada, Birlik ve beraberliğimize büyük katkı sunan Yöresel Günleri 17 Yıldır aralıksız sürdüren Belediyemize, Başkanımız Ömer Arısoy’a, ZEYDEF’e ve genel Başkanımız Mehmet Çakır’a teşekkür ediyorum dedi

Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy 14.Yöresel Günlerde Karadeniz gecesinde yaptığı konuşmanın ardından Karadeniz bölgesi derneklerinin stantlarını ziyaret etti. Samsunular Derneği stantını ziyaret eden Başkan Arısoy, Dernek Başkanı Davut Genç ve Protokol Üyeleriyle birlikte ziyaretçilere süt mısır ve bafra pidesi dağıttı. Samsunlular ile birlikte hatıra fotoğrafı çektiren Belediye Başkanı Ömer Arısoy ziyaretin ardından protokol bölümüne geçerek geceyi izledi. 14.Yöresel Günlerde Karadenizliler Gecesi oldukça renkli anlara sahne oldu. Kemençe horon ve karşılama ile vatandaşlar gecenin geç saatlerine kadar eğlendiler. Gecenin sonunda Samsunlular Dernek Başkanı Davut Genç Belediye Başkanı Ömer Arısoy’a bir Tablo hediye etti. 

 

Habere ifade bırak !
Habere Ek Video
Foto Galeride Aç
Fotoğraf albümüne giderek fotoğraf(lara) yorum yazabilir yada fotoğraf(ları) sosyal medyada paylaşabilirsiniz.
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve zeytinburnuhaber.org sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.