SEYİTNİZAM KONAKLARI
ELİT YAPI

Maltepe Mahallesinin İmar Artış Talebi Red edildi

GÜNDEM 06.11.2021 - 06:30, Güncelleme: 13.11.2021 - 08:06
 

Maltepe Mahallesinin İmar Artış Talebi Red edildi

Zeytinburnu Belediyesi’nin Maltepe Mahallesi uygulama imar plan tadillerine itiraz eden vatandaşların imar artışı talebi, Belediye Meclisi’nde kabul görmedi.

Bölgede imar artışı vermenin sosyal donatı alanlarının yok olması anlamını taşıdığını belirten AK Parti Grubu’na karşı CHP Grubu vatandaşın itirazında haklı olduğunu savundu. Geçmişte DOP kesintisinin yüzde 25, toplamda 3 bin metrekareyi tamamlayan alanlarda 2.5, 3 bin metrekarenin altındaki inşaat alanlarının ise bazı yerlerde 1.6 emsal, bazı yerlerde 2 emsal aldığı Zeytinburnu’nun yeni yapılan imar plan tadilleri, İBB İmar Komisyonu tarafından rezidans ve ticaret alanları haricinde konut alanları için 2 emsal, DOP kesintisi ise yüzde 40 olarak belirlendi. Zeytinburnu Belediye Meclisi’nin Kasım ayı son toplantısı, ilçe ve İBB meclisinin oy birliği ile aldığı karara itiraz eden vatandaşların talepleriyle ilgili grupların karşılıklı tartışmasıyla geçti. AK Parti Grubu, vatandaşın istediği imar artışının nüfus yoğunluğunu arttırarak sosyal donatı alanlarının yok olması anlamını taşıdığını belirtirken, CHP Grubu, Maltepe Mahallesi’ni ve E5 karayolunu çevreleyen yerlerde yapılan emsal yüksekliklerini örnek vererek, yeni planlara göre evini yaptırmayan vatandaşların haksızlığa uğradığını söyledi. Özellikle pandemi döneminin sosyal donatı alanlarının önemini ortaya çıkardığını söyleyen AK Parti Grubu, DOP kesintisinin düşürülmesinin de, bölgede yaşayanların kentsel faaliyetlerini sürdürebilmeleri için gerekli olan sağlık ocağı, okul, umumi hizmet ve kamu hizmet alanlarının yok olması anlamını taşıdığını belirtirken, CHP Grubu yapılan işlemin özünde doğru ama geçmişte yapılanlara bakınca vatandaşın haksızlığa uğradığı gerçeği karşısında yanlış olduğunu ifade etti.
Zeytinburnu Belediyesi’nin Maltepe Mahallesi uygulama imar plan tadillerine itiraz eden vatandaşların imar artışı talebi, Belediye Meclisi’nde kabul görmedi.

Bölgede imar artışı vermenin sosyal donatı alanlarının yok olması anlamını taşıdığını belirten AK Parti Grubu’na karşı CHP Grubu vatandaşın itirazında haklı olduğunu savundu.

Geçmişte DOP kesintisinin yüzde 25, toplamda 3 bin metrekareyi tamamlayan alanlarda 2.5, 3 bin metrekarenin altındaki inşaat alanlarının ise bazı yerlerde 1.6 emsal, bazı yerlerde 2 emsal aldığı Zeytinburnu’nun yeni yapılan imar plan tadilleri, İBB İmar Komisyonu tarafından rezidans ve ticaret alanları haricinde konut alanları için 2 emsal, DOP kesintisi ise yüzde 40 olarak belirlendi.

Zeytinburnu Belediye Meclisi’nin Kasım ayı son toplantısı, ilçe ve İBB meclisinin oy birliği ile aldığı karara itiraz eden vatandaşların talepleriyle ilgili grupların karşılıklı tartışmasıyla geçti.

AK Parti Grubu, vatandaşın istediği imar artışının nüfus yoğunluğunu arttırarak sosyal donatı alanlarının yok olması anlamını taşıdığını belirtirken, CHP Grubu, Maltepe Mahallesi’ni ve E5 karayolunu çevreleyen yerlerde yapılan emsal yüksekliklerini örnek vererek, yeni planlara göre evini yaptırmayan vatandaşların haksızlığa uğradığını söyledi.

Özellikle pandemi döneminin sosyal donatı alanlarının önemini ortaya çıkardığını söyleyen AK Parti Grubu, DOP kesintisinin düşürülmesinin de, bölgede yaşayanların kentsel faaliyetlerini sürdürebilmeleri için gerekli olan sağlık ocağı, okul, umumi hizmet ve kamu hizmet alanlarının yok olması anlamını taşıdığını belirtirken, CHP Grubu yapılan işlemin özünde doğru ama geçmişte yapılanlara bakınca vatandaşın haksızlığa uğradığı gerçeği karşısında yanlış olduğunu ifade etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve zeytinburnuhaber.org sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.