SEYİTNİZAM KONAKLARI
ELİT YAPI

Balıkesir Hodul Derneği 17.Yöresel Günlere renk kattı

GÜNDEM 01.11.2021 - 23:39, Güncelleme: 02.11.2021 - 07:31
 

Balıkesir Hodul Derneği 17.Yöresel Günlere renk kattı

Farklı coğrafyalardan farklı kültürleri aynı çatı altında buluşturan “Zeytinburnu Yöresel Günler” şöleninin 17’ncisinin Üçüncü Gecesinde Sahnede Balıkesirliler vardı. Oldukça renkli geçen gecede Balıkesir Hodul Derneği birbirinden farklı yöresel lezzetleri misafirlere ikram etti.

Yöresel Günler şöleninde 7 farklı bölgemiz ile Türk Dünyası ve Rumeli – Balkan bölgelerinin etkinlikleri yer aldı. Doğu Anadolu Bölgesi, İç Anadolu Bölgesi, Ege Bölgesi, Marmara Bölgesi, Akdeniz Bölgesi, Güneydoğu Anadolu Bölgesi,  Karadeniz Bölgesi, Türk Dünyası, Rumeli - Balkan Bölgesi 26 adet derneğin katılım sağlayacağı şölende her gün farklı bölgeye özgü halk oyunları, çeşitli gösteriler ve halk müziği konserleri yapıldı. Balıkser Hodul Derneğinin Gecesi Efelerin sahne aldığı Halk Oyunları gösterisi başladı. Ardından Yöresel Sanatçılar Hamdiye Erol ve Erhan Uslu sahne aldı ve birbirinden güzel türküleri Zeytinburnu Halkı için söylediler.   Konser alanında bir süre kalan Zeytinburnu Kaymakamı Zekeriya Güney, Belediye Başkanı Ömer Arısoy, AK Parti İlçe Başkanı Selami Delibalta ve ZEYDEF Genel Başkanı Mehmet Çakır, daha sonra Balıkesir Hodul Derneğinin standına geçerek Dernek Başkanı Esat Temel ile vatandaşlara birbirinden özel lezzetleri, Höşmerim Tatlısını, Eti Ekmeği, Yörenin Peynir, Bal ve Zeytinini ikram ettiler.   Belediye Başkanı Ömer Arısoy Zeytinburnu TV’ye yaptığı özel açıklamada Vatandaşlarımız bizleri hiçbir zaman etkinliklerimizde, organizasyonlarımızda yalnız bıkamadılar. Tüm bu Festivaller onlarla birlikte değer kazanıyor. Sadece bir ayda Çanakkale ve Bilecik Tırlarımıza Binlerce vatandaşımız katıldı. İşte 15 Temmuz Meydanın Yöresel Günler tek kelimeyle Festival havasında geçiyor. Bu etkinliğe destek veren tüm dernek başkanlarımıza teşekkür ediyorum dedi.   Son Genel Kurulda Başkan seçilen ve sadece 4 ayda yaptığı çalışmalarla hemşerilerini gönlüne taht kuran Balıkesir Hodul Derneği Başkanı Esat Temel Zeytinburnu TV’ye yaptığı açıklamada 17 Yıldır aralıksız devam eden Yöresel Günler Şöleninde Balıkesir Hodul Derneğine stant vererek tanıtım imkanı sağlayan Belediye Başkanı Ömer Arısoy’a teşekkür etti. Başkan Temel, Balıkesir’i adeta Zeytinburnu’na taşıdık. Baldo Pirincimizden, Organik Zeytinimize, Peynir çeşitlerimizden kolonyamızdan, Balımızdan Höşmerim Tatlımıza kadar Balıkesir adeta Zeytinburnu Meydanında dedi.  17’inci Yöresel Günlerin Üçüncü Gecesinde Sahne alan Balıkesirliler gecesi İkramlar ve Dernek Başkanlarının hatıra fotoğrafı ile sonra erdi.   
Farklı coğrafyalardan farklı kültürleri aynı çatı altında buluşturan “Zeytinburnu Yöresel Günler” şöleninin 17’ncisinin Üçüncü Gecesinde Sahnede Balıkesirliler vardı. Oldukça renkli geçen gecede Balıkesir Hodul Derneği birbirinden farklı yöresel lezzetleri misafirlere ikram etti.

Yöresel Günler şöleninde 7 farklı bölgemiz ile Türk Dünyası ve Rumeli – Balkan bölgelerinin etkinlikleri yer aldı. Doğu Anadolu Bölgesi, İç Anadolu Bölgesi, Ege Bölgesi, Marmara Bölgesi, Akdeniz Bölgesi, Güneydoğu Anadolu Bölgesi,  Karadeniz Bölgesi, Türk Dünyası, Rumeli - Balkan Bölgesi 26 adet derneğin katılım sağlayacağı şölende her gün farklı bölgeye özgü halk oyunları, çeşitli gösteriler ve halk müziği konserleri yapıldı. Balıkser Hodul Derneğinin Gecesi Efelerin sahne aldığı Halk Oyunları gösterisi başladı. Ardından Yöresel Sanatçılar Hamdiye Erol ve Erhan Uslu sahne aldı ve birbirinden güzel türküleri Zeytinburnu Halkı için söylediler.  

Konser alanında bir süre kalan Zeytinburnu Kaymakamı Zekeriya Güney, Belediye Başkanı Ömer Arısoy, AK Parti İlçe Başkanı Selami Delibalta ve ZEYDEF Genel Başkanı Mehmet Çakır, daha sonra Balıkesir Hodul Derneğinin standına geçerek Dernek Başkanı Esat Temel ile vatandaşlara birbirinden özel lezzetleri, Höşmerim Tatlısını, Eti Ekmeği, Yörenin Peynir, Bal ve Zeytinini ikram ettiler.  

Belediye Başkanı Ömer Arısoy Zeytinburnu TV’ye yaptığı özel açıklamada Vatandaşlarımız bizleri hiçbir zaman etkinliklerimizde, organizasyonlarımızda yalnız bıkamadılar. Tüm bu Festivaller onlarla birlikte değer kazanıyor. Sadece bir ayda Çanakkale ve Bilecik Tırlarımıza Binlerce vatandaşımız katıldı. İşte 15 Temmuz Meydanın Yöresel Günler tek kelimeyle Festival havasında geçiyor. Bu etkinliğe destek veren tüm dernek başkanlarımıza teşekkür ediyorum dedi.  
Son Genel Kurulda Başkan seçilen ve sadece 4 ayda yaptığı çalışmalarla hemşerilerini gönlüne taht kuran Balıkesir Hodul Derneği Başkanı Esat Temel

Zeytinburnu TV’ye yaptığı açıklamada 17 Yıldır aralıksız devam eden Yöresel Günler Şöleninde Balıkesir Hodul Derneğine stant vererek tanıtım imkanı sağlayan Belediye Başkanı Ömer Arısoy’a teşekkür etti. Başkan Temel, Balıkesir’i adeta Zeytinburnu’na taşıdık. Baldo Pirincimizden, Organik Zeytinimize, Peynir çeşitlerimizden kolonyamızdan, Balımızdan Höşmerim Tatlımıza kadar Balıkesir adeta Zeytinburnu Meydanında dedi. 

17’inci Yöresel Günlerin Üçüncü Gecesinde Sahne alan Balıkesirliler gecesi İkramlar ve Dernek Başkanlarının hatıra fotoğrafı ile sonra erdi. 

 

Habere ifade bırak !
Haberle İlişkili Video
Video Galeride Aç
Video albümüne giderek videoya yorum yazabilir yada videoyu sosyal medyada paylaşabilirsiniz.
Foto Galeride Aç
Fotoğraf albümüne giderek fotoğraf(lara) yorum yazabilir yada fotoğraf(ları) sosyal medyada paylaşabilirsiniz.
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve zeytinburnuhaber.org sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.