SEYİTNİZAM KONAKLARI
ELİT YAPI

‘ZEYGEM Akademi Semineri’yle Dün, Bugün ve Yarın Arasında Bağ Kurmak

GÜNDEM 04.10.2021 - 16:17, Güncelleme: 04.10.2021 - 16:17
 

‘ZEYGEM Akademi Semineri’yle Dün, Bugün ve Yarın Arasında Bağ Kurmak

Zeytinburnu Gençlik Merkezi’nin (ZEYGEM) düzenlediği ‘Akademi Seminerleri’ kapsamında 10 hafta boyunca dün, bugün ve yarın arasında bir bağ kurarak, gençlerin dünü unutmadan bugünden yarına hazır olmalarına yardımcı olmak adına; ‘Modern Dünyayı Kavramak, Coğrafyayı Kavramak ve Türkiye’yi Kavramak’ temalı bir dizi seminer verilecek.

Gençlere Türkiye’yi ve coğrafyayı tanıması, modern dünyayı kavrayarak her alanda daha verimli bir gelecek için yola devam etmesi yönünde destek olmak adına, Zeytinburnu Gençlik Merkezi (ZEYGEM) tarafından bir dizi akademik seminer düzenleniyor. 10 hafta boyunca gerçekleştirilecek seminerler dizisinde, akademisyenler tarafından; Modern Dünyayı Kavramak, Coğrafyayı Kavramak ve Türkiye’yi Kavramak temaları işlenecek. MODERN DÜNYAYI KAVRAMAK Bu seminerde; Avrupa tarihi, coğrafyası, kültürü ve sanat tarihi eksenli okumalar merkeze alınıyor. Avrupa nedir? Modern toplum, devlet, yeni çağ başlangıcından itibaren yaşanan büyük dönüşüm, Avrupa kültüründe farklılaşma dinamikleri seminerin konu başlıklarını oluşturuyor. Modern Dünyayı Kavramak temalı dizide, “Modern Uygarlığın Sanat Tarihi-2” seminerlerini Akademisyen Ömer Beyoğlu veriyor. COĞRAFYAYI KAVRAMAK Üzerinde yaşadığımız Anadolu coğrafyasından başlayarak, Orta Doğu ve Avrasya bölgelerinde yaşanan tarihi, siyasi, kültürel değişim süreci; hem tarihsel perspektifle hem de çağdaş toplumsal dinamiklerin, sosyal bilimlerin imkân ve araçları ile bu seminerlerde çözümleniyor. Coğrafyayı Kavramak temalı dizide; “Doğu-Batı Okumaları” seminerlerini Akademisyen Zeliha Eliaçık, “Uygarlıklar Arası İlişkiler: Anadolu, Avrasya ve Orta Doğu” seminerlerini Prof. Dr. İsmail Coşkun veriyor. TÜRKİYE’Yİ KAVRAMA Bu seminerlerde Türkiye’nin 20. Yüzyılda yaşadığı değişim ve dönüşüm süreci; siyasi tarih, uluslararası ilişkiler ve edebiyat eksenli okumalarla sentezlenecek. I. Dünya Savaşı, imparatorluğun kaybı, yeni Türkiye’nin kuruluşu, iki savaş arası dönem, Soğuk Savaş ve Türkiye, siyasi tarihte kırılmalar; seminerlerin odağa aldığı bazı konu başlıklarını oluşturuyor. Türkiye’yi Kavramak temalı dizide ise; “XX. Yüzyılda Uluslararası İlişkiler ve Türkiye” seminerlerini Şeyda Sevde Tunçbilek, “Türkiye’ye Edebiyatın Penceresinden Bakmak” seminerlerini ise Salih Ünüvar veriyor. Ekim, Kasım ve Aralık aylarını kapsayan seminerlerin ilki, 04 Ekim 2021 Pazartesi günü saat 17.00’de gerçekleştirilecek. Lise ve üniversite öğrencilerine yönelik olan seminerlerin haftalık takvimi şu şekilde belirlendi:  Pazartesi Günleri 17.00: Ömer Beyoğlu / Modern Uygarlığın Sanat Tarihi-2 Cuma Günleri 17.00: Zeliha Eliaçık / Doğu-Batı Okumaları Cuma Günleri 18.15: Prof. Dr. İsmail Coşkun / Uygarlıklar Arası İlişkiler: Anadolu, Avrasya ve Orta Doğu Cumartesi Günleri 12.00: Şeyda Sevde Tunçbilek / XX. Yüzyılda Uluslararası İlişkiler ve Türkiye Cumartesi Günleri 13.15: Salih Ünüvar / Türkiye’ye Edebiyatın Penceresinden Bakmak.
Zeytinburnu Gençlik Merkezi’nin (ZEYGEM) düzenlediği ‘Akademi Seminerleri’ kapsamında 10 hafta boyunca dün, bugün ve yarın arasında bir bağ kurarak, gençlerin dünü unutmadan bugünden yarına hazır olmalarına yardımcı olmak adına; ‘Modern Dünyayı Kavramak, Coğrafyayı Kavramak ve Türkiye’yi Kavramak’ temalı bir dizi seminer verilecek.

Gençlere Türkiye’yi ve coğrafyayı tanıması, modern dünyayı kavrayarak her alanda daha verimli bir gelecek için yola devam etmesi yönünde destek olmak adına, Zeytinburnu Gençlik Merkezi (ZEYGEM) tarafından bir dizi akademik seminer düzenleniyor. 10 hafta boyunca gerçekleştirilecek seminerler dizisinde, akademisyenler tarafından; Modern Dünyayı Kavramak, Coğrafyayı Kavramak ve Türkiye’yi Kavramak temaları işlenecek.

MODERN DÜNYAYI KAVRAMAK

Bu seminerde; Avrupa tarihi, coğrafyası, kültürü ve sanat tarihi eksenli okumalar merkeze alınıyor. Avrupa nedir? Modern toplum, devlet, yeni çağ başlangıcından itibaren yaşanan büyük dönüşüm, Avrupa kültüründe farklılaşma dinamikleri seminerin konu başlıklarını oluşturuyor. Modern Dünyayı Kavramak temalı dizide, “Modern Uygarlığın Sanat Tarihi-2” seminerlerini Akademisyen Ömer Beyoğlu veriyor.

COĞRAFYAYI KAVRAMAK

Üzerinde yaşadığımız Anadolu coğrafyasından başlayarak, Orta Doğu ve Avrasya bölgelerinde yaşanan tarihi, siyasi, kültürel değişim süreci; hem tarihsel perspektifle hem de çağdaş toplumsal dinamiklerin, sosyal bilimlerin imkân ve araçları ile bu seminerlerde çözümleniyor. Coğrafyayı Kavramak temalı dizide; “Doğu-Batı Okumaları” seminerlerini Akademisyen Zeliha Eliaçık, “Uygarlıklar Arası İlişkiler: Anadolu, Avrasya ve Orta Doğu” seminerlerini Prof. Dr. İsmail Coşkun veriyor.

TÜRKİYE’Yİ KAVRAMA

Bu seminerlerde Türkiye’nin 20. Yüzyılda yaşadığı değişim ve dönüşüm süreci; siyasi tarih, uluslararası ilişkiler ve edebiyat eksenli okumalarla sentezlenecek. I. Dünya Savaşı, imparatorluğun kaybı, yeni Türkiye’nin kuruluşu, iki savaş arası dönem, Soğuk Savaş ve Türkiye, siyasi tarihte kırılmalar; seminerlerin odağa aldığı bazı konu başlıklarını oluşturuyor.

Türkiye’yi Kavramak temalı dizide ise; “XX. Yüzyılda Uluslararası İlişkiler ve Türkiye” seminerlerini Şeyda Sevde Tunçbilek, “Türkiye’ye Edebiyatın Penceresinden Bakmak” seminerlerini ise Salih Ünüvar veriyor.

Ekim, Kasım ve Aralık aylarını kapsayan seminerlerin ilki, 04 Ekim 2021 Pazartesi günü saat 17.00’de gerçekleştirilecek.
Lise ve üniversite öğrencilerine yönelik olan seminerlerin haftalık takvimi şu şekilde belirlendi: 

Pazartesi Günleri 17.00: Ömer Beyoğlu / Modern Uygarlığın Sanat Tarihi-2
Cuma Günleri 17.00: Zeliha Eliaçık / Doğu-Batı Okumaları

Cuma Günleri 18.15: Prof. Dr. İsmail Coşkun / Uygarlıklar Arası İlişkiler: Anadolu, Avrasya ve Orta Doğu

Cumartesi Günleri 12.00: Şeyda Sevde Tunçbilek / XX. Yüzyılda Uluslararası İlişkiler ve Türkiye

Cumartesi Günleri 13.15: Salih Ünüvar / Türkiye’ye Edebiyatın Penceresinden Bakmak.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve zeytinburnuhaber.org sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.