SEYİTNİZAM KONAKLARI
ELİT YAPI

Zeytinburnu Belediyesi'nin Şehitlik Ziyaretleri Yeniden

GÜNDEM 13.09.2021 - 18:17, Güncelleme: 13.09.2021 - 18:17
 

Zeytinburnu Belediyesi'nin Şehitlik Ziyaretleri Yeniden

19 yıl boyunca Zeytinburnu Belediyesi tarafından kesintisiz olarak devam ettirilen Çanakkale Şehitliği ziyaretleri yeniden başlıyor…

Zeytinburnu Belediyesi tarafından ilçedeki vatandaşlar için 2000 yılından 2019 yılına kadar 19 yıl boyunca kesintisiz olarak düzenlenen Çanakkale Şehitliği Ziyaretleri kaldığı yerden devam ediyor.  Yaklaşık yirmi yılda; 94 bin 876 vatandaş ve 50 bin 360 lise öğrencisi olmak üzere, 145 bin 236 kişinin katılım gösterdiği geziye, 2020 yılında koronavirüs salgını nedeniyle ara verilmişti. Normalleşme süreci ile birlikte gezilere devam kararı alan Zeytinburnu Belediyesi, ilk ziyaret tarihini 18 Eylül 2021 Cumartesi günü olarak belirledi. 30 Ekim’e kadar devam edecek şehitlik ziyaretleri programı kapsamında toplamda 120 araç seferi planladı. 2017 öncesinde kadar düzenlenen ‘Çanakkale Şehitliği Ziyaretleri’ne katılan tüm vatandaşların yeniden dâhil olabileceği gezi programına, ilçede yaşayan 11 yaş üstü herkes başvurabiliyor.  Katılımlar; http://www.zeytinburnu.istanbul/ adresinden ya da 444 1984 no’lu telefondan yapılabiliyor. HAFTANIN 6 GÜNÜ SEFERLER DÜZENLENECEK Zeytinburnu Belediyesi’nden yapılan açıklamaya göre; Çanakkale Şehitlik Ziyaretleri programında, Sağlık Bakanlığı’nın salgınla ilgili tedbirleri uygulanacak olup, katılmak isten vatandaşların 48 saat öncesinden PCR testi yaptırmış ya da iki doz aşısının tam olması gerekiyor. Çanakkale Şehitlik Ziyaretleri, Cuma günleri hariç haftanın 6 günü düzenlenecek. Ziyaretlerde araç içi ikram, yemek ve rehber hizmeti de ücretsiz olarak verilecek. ÇANAKKALE ŞEHİTLİK ZİYARETİ ROTASI Çanakkale Destanı Tanıtım Simülasyon Merkezi ziyaretiyle başlayacak olan gezi, 57. Alay Şehitliği, Conk Bayırı, Alçıtepe Köyü, Sargı Yeri Şehitliği, Şehitler Abidesi, Yahya Çavuş Anıtı ve Şehitliği, Kocadere Hastane Şehitliği, Seyit Onbaşı Heykeli, Kilitbahir Kalesi ve Tabyalar sıralamasıyla devam edecek.
19 yıl boyunca Zeytinburnu Belediyesi tarafından kesintisiz olarak devam ettirilen Çanakkale Şehitliği ziyaretleri yeniden başlıyor…

Zeytinburnu Belediyesi tarafından ilçedeki vatandaşlar için 2000 yılından 2019 yılına kadar 19 yıl boyunca kesintisiz olarak düzenlenen Çanakkale Şehitliği Ziyaretleri kaldığı yerden devam ediyor.  Yaklaşık yirmi yılda; 94 bin 876 vatandaş ve 50 bin 360 lise öğrencisi olmak üzere, 145 bin 236 kişinin katılım gösterdiği geziye, 2020 yılında koronavirüs salgını nedeniyle ara verilmişti. Normalleşme süreci ile birlikte gezilere devam kararı alan Zeytinburnu Belediyesi, ilk ziyaret tarihini 18 Eylül 2021 Cumartesi günü olarak belirledi. 30 Ekim’e kadar devam edecek şehitlik ziyaretleri programı kapsamında toplamda 120 araç seferi planladı. 2017 öncesinde kadar düzenlenen ‘Çanakkale Şehitliği Ziyaretleri’ne katılan tüm vatandaşların yeniden dâhil olabileceği gezi programına, ilçede yaşayan 11 yaş üstü herkes başvurabiliyor.  Katılımlar; http://www.zeytinburnu.istanbul/ adresinden ya da 444 1984 no’lu telefondan yapılabiliyor.

HAFTANIN 6 GÜNÜ SEFERLER DÜZENLENECEK

Zeytinburnu Belediyesi’nden yapılan açıklamaya göre; Çanakkale Şehitlik Ziyaretleri programında, Sağlık Bakanlığı’nın salgınla ilgili tedbirleri uygulanacak olup, katılmak isten vatandaşların 48 saat öncesinden PCR testi yaptırmış ya da iki doz aşısının tam olması gerekiyor. Çanakkale Şehitlik Ziyaretleri, Cuma günleri hariç haftanın 6 günü düzenlenecek. Ziyaretlerde araç içi ikram, yemek ve rehber hizmeti de ücretsiz olarak verilecek.

ÇANAKKALE ŞEHİTLİK ZİYARETİ ROTASI

Çanakkale Destanı Tanıtım Simülasyon Merkezi ziyaretiyle başlayacak olan gezi, 57. Alay Şehitliği, Conk Bayırı, Alçıtepe Köyü, Sargı Yeri Şehitliği, Şehitler Abidesi, Yahya Çavuş Anıtı ve Şehitliği, Kocadere Hastane Şehitliği, Seyit Onbaşı Heykeli, Kilitbahir Kalesi ve Tabyalar sıralamasıyla devam edecek.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve zeytinburnuhaber.org sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.