SEYİTNİZAM KONAKLARI
ELİT YAPI

Cumhurbaşkanı Erdoğan kaldırılan yasakları açıkladı!

GÜNDEM 31.05.2021 - 22:09, Güncelleme: 31.05.2021 - 22:09
 

Cumhurbaşkanı Erdoğan kaldırılan yasakları açıkladı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 1 Haziran sonrası normalleşme adımlarının ele alındığı Kabine sonrası konuştu. Erdoğan, Haziran ayı boyunca sokağa çıkma sınırlamasının hafta içi ve cumartesi günü akşam 22.00 ile sabah 05.00 saatleri arasında uygulanmaya devam edeceğini açıkladı.

Yeme içme-yerlerine yönelik düzenlemelerden bahseden Erdoğan, "Yeme-içme yerleri 07.00-21.00 saatleri arasında belirlenen kurallara göre masaya servis yapabilecek, saat 24.00'e kadar paket servisini sürdürebilecek" dedi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kafe-restoranların açılması, yüz yüze eğitim, düğün nişan törenleri ve sokağa çıkma kısıtlamalarının esnetilmesi gibi önemli başlıkların yer aldığı koronavirüs pandemisinin normalleşme adımlarını açıkladı. 1 HAZİRAN NORMALLEŞME KARARLARI * Haziran ayı boyunca sokağa çıkma kısıtlaması hafta içi ve cumartesi günü için akşam 22:00 ile sabah 05:00 arasında devam edecek. * Bu sınırlama cumartesi 22.00 ile pazartesi 05.00 arasında yani pazar gününü tam kapsayacak şekilde uygulanacak. * Restoran lokanta kafeterya gibi yeme içme yerleri sabah 07.00 ile akşam 21.00 arasında açık olacak, müşteri kabul edecek masaya servis yapabilecek.  * Kahvehane kafe, çay bahçesi, spor salonu gibi işletmeler Sabah 07.00 akşam 21.00 arasında çalışabilecek. Pazar günü kapalı olacaklar.  * Açık ve kapalı alanlardaki nikah ve düğün törenleri 1 haziran itibariyle serbest olacak * Üniversiteler 2021-2022 öğretim yılı akademik takvimi 13 Eylül'de başlayacaktır. * Kamu kurumlarındaki esnek mesai uygulaması yeni düzenlemeye kadar devam edecektir. * 1 Haziran salı itibariyle ilkokulda yüz yüze eğitim başlayacak.  * 7 Haziran Pazartesi’den itibaren ortaokul ve liseler açılıyor.  
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 1 Haziran sonrası normalleşme adımlarının ele alındığı Kabine sonrası konuştu. Erdoğan, Haziran ayı boyunca sokağa çıkma sınırlamasının hafta içi ve cumartesi günü akşam 22.00 ile sabah 05.00 saatleri arasında uygulanmaya devam edeceğini açıkladı.

Yeme içme-yerlerine yönelik düzenlemelerden bahseden Erdoğan, "Yeme-içme yerleri 07.00-21.00 saatleri arasında belirlenen kurallara göre masaya servis yapabilecek, saat 24.00'e kadar paket servisini sürdürebilecek" dedi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kafe-restoranların açılması, yüz yüze eğitim, düğün nişan törenleri ve sokağa çıkma kısıtlamalarının esnetilmesi gibi önemli başlıkların yer aldığı koronavirüs pandemisinin normalleşme adımlarını açıkladı.

1 HAZİRAN NORMALLEŞME KARARLARI

* Haziran ayı boyunca sokağa çıkma kısıtlaması hafta içi ve cumartesi günü için akşam 22:00 ile sabah 05:00 arasında devam edecek.

* Bu sınırlama cumartesi 22.00 ile pazartesi 05.00 arasında yani pazar gününü tam kapsayacak şekilde uygulanacak.

* Restoran lokanta kafeterya gibi yeme içme yerleri sabah 07.00 ile akşam 21.00 arasında açık olacak, müşteri kabul edecek masaya servis yapabilecek. 

* Kahvehane kafe, çay bahçesi, spor salonu gibi işletmeler Sabah 07.00 akşam 21.00 arasında çalışabilecek. Pazar günü kapalı olacaklar. 

* Açık ve kapalı alanlardaki nikah ve düğün törenleri 1 haziran itibariyle serbest olacak

* Üniversiteler 2021-2022 öğretim yılı akademik takvimi 13 Eylül'de başlayacaktır.

* Kamu kurumlarındaki esnek mesai uygulaması yeni düzenlemeye kadar devam edecektir.

* 1 Haziran salı itibariyle ilkokulda yüz yüze eğitim başlayacak. 

* 7 Haziran Pazartesi’den itibaren ortaokul ve liseler açılıyor.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve zeytinburnuhaber.org sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.