SEYİTNİZAM KONAKLARI
ELİT YAPI

Sivil Savunma Personelleri Arama Kurtarma Sertifikalarını Aldı

GÜNDEM 21.05.2021 - 17:01, Güncelleme: 21.05.2021 - 17:52
 

Sivil Savunma Personelleri Arama Kurtarma Sertifikalarını Aldı

Türkiye’de ilçe bazında ilk olan Zeytinburnu Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezi ekipleri, İstanbul AFAD İl Müdürlüğü’ndeki 1,2 ve 3’üncü seviye eğitimlerini başarıyla tamamlayarak sertifika almaya hak kazandılar.

Zeytinburnu Belediyesi Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezi ekiplerinin üçüncü seviye sertifikaları verildi. Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezi’ndeki 23 personel İstanbul AFAD İl Müdürlüğü’ndeki 1, 2 ve 3’üncü seviye arama kurtarma eğitimlerini başarıyla tamamladıktan sonra sertifikalarını almaya hak kazandılar.Türkiye’de ilçe bazında ilk olan Zeytinburnu Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezi arama kurtarma ekibine sertifikalarını Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy ve AFAD İl Müdürü Gökhan Yılmaz takdim etti. Sertifikalarını almaya hak kazanan ekipler olası bir afet durumunda arama kurtarma faaliyetlerinde görev alabilecek.  Sertifikaları dağıtan Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy, “Zeytinburnu Belediyesi Türkiye’de Afet Yönetim Merkezi’ni kuran ilk ilçe olmuştu. Kaymakamlığımızla ve AFAD koordinasyonuyla depremde ya da afette görev ifa edecek bir merkezi hazır etmiştik. Biz o merkezin hazır oluşunu Zeytinburnu’nda afete hazırlık anlamında bir başlangıç saydık. O tarihten itibaren de İstanbul AFAD, Zeytinburnu’nu afete hazırlık anlamında bir pilot bölge ilan etmişti. Hatırlanacağı üzere bu merkezimizi İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu da ziyaret etmişti. Bugün AFAD ile birlikte bu eğitim merkezinde, Zeytinburnu Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezi’mizdeki oluşturduğumuz arama kurtarma ekibimizin üçüncü seviye sertifikalarını takdim etmeye gelmiş bulunmaktayız. Zeytinburnu Belediyesi’nin 23 personeli 1, 2, 3’üncü seviye arama kurtarma eğitimlerini tamamladılar, bugün de sertifikalarını aldılar.” şeklinde konuştu.
Türkiye’de ilçe bazında ilk olan Zeytinburnu Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezi ekipleri, İstanbul AFAD İl Müdürlüğü’ndeki 1,2 ve 3’üncü seviye eğitimlerini başarıyla tamamlayarak sertifika almaya hak kazandılar.

Zeytinburnu Belediyesi Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezi ekiplerinin üçüncü seviye sertifikaları verildi. Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezi’ndeki 23 personel İstanbul AFAD İl Müdürlüğü’ndeki 1, 2 ve 3’üncü seviye arama kurtarma eğitimlerini başarıyla tamamladıktan sonra sertifikalarını almaya hak kazandılar.Türkiye’de ilçe bazında ilk olan Zeytinburnu Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezi arama kurtarma ekibine sertifikalarını Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy ve AFAD İl Müdürü Gökhan Yılmaz takdim etti. Sertifikalarını almaya hak kazanan ekipler olası bir afet durumunda arama kurtarma faaliyetlerinde görev alabilecek. 

Sertifikaları dağıtan Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy, “Zeytinburnu Belediyesi Türkiye’de Afet Yönetim Merkezi’ni kuran ilk ilçe olmuştu. Kaymakamlığımızla ve AFAD koordinasyonuyla depremde ya da afette görev ifa edecek bir merkezi hazır etmiştik. Biz o merkezin hazır oluşunu Zeytinburnu’nda afete hazırlık anlamında bir başlangıç saydık. O tarihten itibaren de İstanbul AFAD, Zeytinburnu’nu afete hazırlık anlamında bir pilot bölge ilan etmişti.

Hatırlanacağı üzere bu merkezimizi İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu da ziyaret etmişti. Bugün AFAD ile birlikte bu eğitim merkezinde, Zeytinburnu Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezi’mizdeki oluşturduğumuz arama kurtarma ekibimizin üçüncü seviye sertifikalarını takdim etmeye gelmiş bulunmaktayız. Zeytinburnu Belediyesi’nin 23 personeli 1, 2, 3’üncü seviye arama kurtarma eğitimlerini tamamladılar, bugün de sertifikalarını aldılar.” şeklinde konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere Ek Video
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve zeytinburnuhaber.org sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.