SEYİTNİZAM KONAKLARI
ELİT YAPI

Tabut Evlerde yaşıyoruz. Sesimize kulak verin

GÜNDEM 06.05.2021 - 11:03, Güncelleme: 06.05.2021 - 15:59
 

Tabut Evlerde yaşıyoruz. Sesimize kulak verin

Zeytinburnu Sümer Mahallesi 27/2 sokak 27 numaralı binada saat 10.30’da çökme meydana geldi. 1995 yılında inşa edilen ve yapı ruhsatı bulunmayan bina, 6 daire ve 1 dükkan oluşuyordu.

BİRAN ÖNCE KENTSEL DÖNÜŞ ÖNCELİĞİNİZ OLMALIDIR Onlarca kez haber yaptık. Tabut Evlerde oturuyoruz. En önceliğimiz Kentsel Dönüşüm olmalı dedik. Binalar kendi kendine dökülüyor, ayakta yıkılıyor. Çırpıcı’da, ardından Beştelsiz ve son olarak Sümer Mahallesinde kendi kendine çöken binalar. 1999 Depremi sonrası Riskli ilçeler arasına alınan Zeytinburnu için çok acil olarak hızlıca adımlar atılmalıdır. Kentsel Dönüşüm konusunda 20 yılda bir arpa boyu yol alınamadı. Sümer Mahallesinde kendi kendine çöken bina ne ilk ne son olacak. Çok büyük facia yaşanmada İlçemizde geniş kapsamlı Kentsel Dönüşümün startı biran önce verilmelidir. .  FACİA YAŞANACAKTI ! 19 CAN SON SANİYE KURTULDU Sümer Mahallesinde çöken Binada ikamet eden Kadir Yılmaz’dan alınan bilgiye göre  Gece saat 23.00 sıralarında çatlama sesleri duydukları, camlarda kırılmalar olduğu için evi tahliye ettikleri, binada kimsenin kalmadığı ve toplam 19 kişinin tahliye olduğu bilgisi verildi. Binanın ilçe nüfus müdürlüğünden alınan adrese dayalı nüfus kayıtlarından bina sakinlerinin telefonlarına ulaşılmış, hepsi tek tek aranarak, binada kimsenin kalmadığı teyit edilmiştir. Alanda Emniyet ve Zabıta ekiplerimizce gerekli tedbirler alınmış,  ENKAZDA GENİŞ ÇAPLI ÇALIŞMA YAPILDI Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından çöken bina etrafındaki 4 bina boşaltıldı ve tespit analizlerine başlandı. İlçe emniyet müdürlüğünce 50 Çevik Kuvvet personel 40 ve 70 zabıta personeli çevre emniyeti için görevlendirilmiştir. AKOM toplam 17 personel ve 4 araçİBB İtfaiye 30 personel ve 10 araç, 2 arama kurtarma köpeği, UMKE 6 Personel, 1 araç, AFAD 14 Personel, 3 Arama Kurtarma köpeği, 5 Araç, Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü 6 personel görevlendirildi.  
Zeytinburnu Sümer Mahallesi 27/2 sokak 27 numaralı binada saat 10.30’da çökme meydana geldi. 1995 yılında inşa edilen ve yapı ruhsatı bulunmayan bina, 6 daire ve 1 dükkan oluşuyordu.

BİRAN ÖNCE KENTSEL DÖNÜŞ ÖNCELİĞİNİZ OLMALIDIR

Onlarca kez haber yaptık. Tabut Evlerde oturuyoruz. En önceliğimiz Kentsel Dönüşüm olmalı dedik. Binalar kendi kendine dökülüyor, ayakta yıkılıyor. Çırpıcı’da, ardından Beştelsiz ve son olarak Sümer Mahallesinde kendi kendine çöken binalar. 1999 Depremi sonrası Riskli ilçeler arasına alınan Zeytinburnu için çok acil olarak hızlıca adımlar atılmalıdır. Kentsel Dönüşüm konusunda 20 yılda bir arpa boyu yol alınamadı. Sümer Mahallesinde kendi kendine çöken bina ne ilk ne son olacak. Çok büyük facia yaşanmada İlçemizde geniş kapsamlı Kentsel Dönüşümün startı biran önce verilmelidir. . 

FACİA YAŞANACAKTI ! 19 CAN SON SANİYE KURTULDU

Sümer Mahallesinde çöken Binada ikamet eden Kadir Yılmaz’dan alınan bilgiye göre  Gece saat 23.00 sıralarında çatlama sesleri duydukları, camlarda kırılmalar olduğu için evi tahliye ettikleri, binada kimsenin kalmadığı ve toplam 19 kişinin tahliye olduğu bilgisi verildi. Binanın ilçe nüfus müdürlüğünden alınan adrese dayalı nüfus kayıtlarından bina sakinlerinin telefonlarına ulaşılmış, hepsi tek tek aranarak, binada kimsenin kalmadığı teyit edilmiştir. Alanda Emniyet ve Zabıta ekiplerimizce gerekli tedbirler alınmış, 

ENKAZDA GENİŞ ÇAPLI ÇALIŞMA YAPILDI

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından çöken bina etrafındaki 4 bina boşaltıldı ve tespit analizlerine başlandı. İlçe emniyet müdürlüğünce 50 Çevik Kuvvet personel 40 ve 70 zabıta personeli çevre emniyeti için görevlendirilmiştir. AKOM toplam 17 personel ve 4 araçİBB İtfaiye 30 personel ve 10 araç, 2 arama kurtarma köpeği, UMKE 6 Personel, 1 araç, AFAD 14 Personel, 3 Arama Kurtarma köpeği, 5 Araç, Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü 6 personel görevlendirildi.

 

Habere ifade bırak !
Habere Ek Video
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve zeytinburnuhaber.org sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.