SEYİTNİZAM KONAKLARI
ELİT YAPI

KADES’i Zeytinburnu'nda Test ettiler

GÜNDEM 31.03.2021 - 16:43, Güncelleme: 31.03.2021 - 16:43
 

KADES’i Zeytinburnu'nda Test ettiler

İçişleri Bakanlığı’nın kadınları şiddet ve tacizden korumak için kurduğu KADES uygulaması geçen yıl 10 bine yakın kadının imdadına yetişti. Yeni Şafak muhabiri de KADES’i test için Zeytinburnu’nda butona bastı. Polisler 4 dakika sonra müdahale için muhabirimizin yanındaydı.

İçişleri Bakanlığının, kadına şiddetin önüne geçmek için kurduğu Kadın Destek (KADES) uygulaması adeta kadınların kurtarıcısı oldu. Bugüne kadar bir milyon 860 bin 909 kadın olası bir şiddette güvenlik güçlerinden yardım alabilmek için telefonuna KADES uygulamasını yükledi. Sadece son 1 ay içerisinde İstanbul’da bine yakın kadın uygulamanın butonuna bastı. Geçtiğimiz yıl 9 bin 800 kadın KADES’den yardım istedi. Güvenlik güçleri bu uygulama sayesinde, şiddet olaylarına alevlenmeden müdahale etti. Biz de Yeni Şafak olarak sürecin nasıl çalıştığını test etmek istedik. KADES’i kullanmak için ilk olarak yer ve zaman belirtmeden İçişleri Bakanlığından izin aldık. Önce KADES programını telefonumuza indirdik. Kimlik ve iletişim bilgilerini girdikten sonra telefona gelen kodla uygulamaya kaydolduk. İlk denemeyi özellikle cumartesi günü trafik yoğunluğunun yüzde 78’in üzerinde olduğu saatte Zeytinburnu’nda butona basarak yaptık. Bir dakika içerisinde teyit amaçlı emniyet operatörü bizi arayarak olayı ve durumumuzu sordu. Biz de psikolojik şiddete maruz kaldığımızı söyledik. Bizi sakinleştirerek olay yerine en yakın ekibi yönlendireceğini kaydetti. 2 dakika sonra olay yerine en yakın ekip bizi aradı. Yola çıktıklarını ancak trafiğin çok yoğun olduğunu belirtti. Arka arkaya 4 kez arayarak sağlık durumu ve konum bilgileri alan ekip, 8 dakika sonra olay yerine geldi. Durumu anlamaya çalışan ekipler resmi izin alarak KADES’i test ettiğimizi söylediğimizde derin bir nefes alarak gülümsedi. Trafik yoğunluğundan dolayı geç kaldıklarını yoksa anında olay yerine geldiklerini belirttiler. YENİŞAFAK
İçişleri Bakanlığı’nın kadınları şiddet ve tacizden korumak için kurduğu KADES uygulaması geçen yıl 10 bine yakın kadının imdadına yetişti. Yeni Şafak muhabiri de KADES’i test için Zeytinburnu’nda butona bastı. Polisler 4 dakika sonra müdahale için muhabirimizin yanındaydı.

İçişleri Bakanlığının, kadına şiddetin önüne geçmek için kurduğu Kadın Destek (KADES) uygulaması adeta kadınların kurtarıcısı oldu. Bugüne kadar bir milyon 860 bin 909 kadın olası bir şiddette güvenlik güçlerinden yardım alabilmek için telefonuna KADES uygulamasını yükledi. Sadece son 1 ay içerisinde İstanbul’da bine yakın kadın uygulamanın butonuna bastı. Geçtiğimiz yıl 9 bin 800 kadın KADES’den yardım istedi. Güvenlik güçleri bu uygulama sayesinde, şiddet olaylarına alevlenmeden müdahale etti. Biz de Yeni Şafak olarak sürecin nasıl çalıştığını test etmek istedik.

KADES’i kullanmak için ilk olarak yer ve zaman belirtmeden İçişleri Bakanlığından izin aldık. Önce KADES programını telefonumuza indirdik. Kimlik ve iletişim bilgilerini girdikten sonra telefona gelen kodla uygulamaya kaydolduk. İlk denemeyi özellikle cumartesi günü trafik yoğunluğunun yüzde 78’in üzerinde olduğu saatte Zeytinburnu’nda butona basarak yaptık. Bir dakika içerisinde teyit amaçlı emniyet operatörü bizi arayarak olayı ve durumumuzu sordu. Biz de psikolojik şiddete maruz kaldığımızı söyledik. Bizi sakinleştirerek olay yerine en yakın ekibi yönlendireceğini kaydetti.

2 dakika sonra olay yerine en yakın ekip bizi aradı. Yola çıktıklarını ancak trafiğin çok yoğun olduğunu belirtti. Arka arkaya 4 kez arayarak sağlık durumu ve konum bilgileri alan ekip, 8 dakika sonra olay yerine geldi. Durumu anlamaya çalışan ekipler resmi izin alarak KADES’i test ettiğimizi söylediğimizde derin bir nefes alarak gülümsedi. Trafik yoğunluğundan dolayı geç kaldıklarını yoksa anında olay yerine geldiklerini belirttiler.

YENİŞAFAK

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve zeytinburnuhaber.org sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.