SEYİTNİZAM KONAKLARI
ELİT YAPI

Av. Metin Tarhan AK Parti MKYK girdi

SİYASET 24.03.2021 - 21:02, Güncelleme: 25.03.2021 - 06:28
 

Av. Metin Tarhan AK Parti MKYK girdi

Alevi Dernekleri Federasyonu sözcüsü ve Erikli Baba Kültür Derneği'nin eski Başkanlarından Metin Tarhan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı yeni AK Parti MKYK listesine girdi. Alevi kanaat önderi daha önce herhangi bir siyasi partide faaliyet göstermemişti. İşte, Metin Tarhan biyografisi...

AK Parti 7. Olağan Kongresi'nde tüzük değişikliği yapılarak MKYK üye sayısı 50'den 75'e çıkarıldı. En üst karar organı olan MKYK'ya değişikliklerle birlikte 47 yeni isim girdi. Yeni listede Alevi kanaat önderi Metin Tarhan, Türkiye'deki Ermeni cemaatinin önde gelen isimlerinden Sevan Sıvacıoğlu, Şeyh Said'in torunu Abdurrahim Fırat, eski Türkiye güzeli Seda Sarıbaş gibi isimlerin de yer alması dikkat çekti. METİN TARHAN'IN HAYAT HİKAYESİ Alevi Dernekleri Federasyonu sözcülüğü ve Erikli Baba Kültür Derneği Başkanlığı görevlerinde bulundu. Metin Tarhan'ın mesleği avukatlıktır. 2014 yerel seçimlerinde CHP'den İstanbul Zeytinburnu Belediye Başkan adayı oldu fakat seçilemedi. Eriklibaba Kültür Derneği Başkanı olarak görev yaptığı dönemde o dönem Başbakan olan Recep Tayyip Erdoğan ile sohbet eden Metin Tarhan, özellikle cemevlerinin ibadethane olarak yasal statüye kavuşturulması için destek beklediklerini açıklamıştı. Erdoğan da Alevi toplumunun sorunlarını bildiğini ifade ederek, "Sorunları iktidarda çözmenin çabası içinde olacağız. Çözüm için farklı kesimlerin birbirleriyle yakınlaşması gerekir" ifadelerini kullanmıştı. Erdoğan'a ziyaretinde o dönem Dışişleri Bakanı Abdullah Gül, İstanbul Milletvekili Egemen Bağış, Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, Ertuğrul Günay ile Alevi araştırmalarıyla tanınan Reha Çamuroğlu da eşlik etmişti. Metin Tarhan, 24 Mart 2021 günü düzenlenen kongrede AK Parti'nin yeni Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) üyeliğine seçildi.  
Alevi Dernekleri Federasyonu sözcüsü ve Erikli Baba Kültür Derneği'nin eski Başkanlarından Metin Tarhan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı yeni AK Parti MKYK listesine girdi. Alevi kanaat önderi daha önce herhangi bir siyasi partide faaliyet göstermemişti. İşte, Metin Tarhan biyografisi...

AK Parti 7. Olağan Kongresi'nde tüzük değişikliği yapılarak MKYK üye sayısı 50'den 75'e çıkarıldı. En üst karar organı olan MKYK'ya değişikliklerle birlikte 47 yeni isim girdi. Yeni listede Alevi kanaat önderi Metin Tarhan, Türkiye'deki Ermeni cemaatinin önde gelen isimlerinden Sevan Sıvacıoğlu, Şeyh Said'in torunu Abdurrahim Fırat, eski Türkiye güzeli Seda Sarıbaş gibi isimlerin de yer alması dikkat çekti.

METİN TARHAN'IN HAYAT HİKAYESİ

Alevi Dernekleri Federasyonu sözcülüğü ve Erikli Baba Kültür Derneği Başkanlığı görevlerinde bulundu. Metin Tarhan'ın mesleği avukatlıktır. 2014 yerel seçimlerinde CHP'den İstanbul Zeytinburnu Belediye Başkan adayı oldu fakat seçilemedi. Eriklibaba Kültür Derneği Başkanı olarak görev yaptığı dönemde o dönem Başbakan olan Recep Tayyip Erdoğan ile sohbet eden Metin Tarhan, özellikle cemevlerinin ibadethane olarak yasal statüye kavuşturulması için destek beklediklerini açıklamıştı. Erdoğan da Alevi toplumunun sorunlarını bildiğini ifade ederek, "Sorunları iktidarda çözmenin çabası içinde olacağız. Çözüm için farklı kesimlerin birbirleriyle yakınlaşması gerekir" ifadelerini kullanmıştı. Erdoğan'a ziyaretinde o dönem Dışişleri Bakanı Abdullah Gül, İstanbul Milletvekili Egemen Bağış, Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, Ertuğrul Günay ile Alevi araştırmalarıyla tanınan Reha Çamuroğlu da eşlik etmişti. Metin Tarhan, 24 Mart 2021 günü düzenlenen kongrede AK Parti'nin yeni Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) üyeliğine seçildi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve zeytinburnuhaber.org sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.