SEYİTNİZAM KONAKLARI
ELİT YAPI

İBB Meclisinde 'Uyduruk Protokol' kavgası

GÜNDEM 11.03.2021 - 07:09, Güncelleme: 21.03.2021 - 17:13
 

İBB Meclisinde 'Uyduruk Protokol' kavgası

Sabiha Gökçen Havalimanı’na yapılan ikinci pist için Tuzla Orhanlı’da yol düzenlemesi yapmak üzere İBB ile DHMİ arasında protokol imzalandı. İYİ Partili İBB Meclis Üyesi Ali Kıdık, protokolde sürenin belirsiz olduğunu belirterek 'uyduruk bir protokol' yorumunda bulundu.

AK Partili Muhammet Kaynar ise protokolün İBB Başkanlığı’ndan meclise gönderildiğini hatırlatarak "Kime uyduruk diyor, neye uyduruk diyor anlamış değilim" dedi  İBB Meclisi'nin mart ayı oturumlarının ikinci bileşimi Yenikapı Avrasya Gösteri Merkezi'nde Meclis 1. Başkanvekili Zeynel Abidin Okul başkanlığında toplandı. Oturumda, İBB Başkanlığı ile DHMİ Genel Müdürlüğü arasında Sabiha Gökçen Havalimanı'nın ikinci pisti için Tuzla Orhanlı'da yapılacak yol düzenlemesi ile ilgili imzalanacak protokol gündeme geldi. Protokole mecliste oybirliği ile onay verildi. Protokolün oylanması öncesinde konuşan İYİ Partili İBB Meclis Üyesi Ali Kıdık, "Zeminde yapılan fore kazıkların yeterli çakılmadığı ve getirilen demirlerin de Karabük AK Parti İl Başkan Yardımcısı tarafından Ukrayna'dan getirildiğine dair bilgi var. DHMİ'den uyduruk bir protokol getirilmiş, süresiz. Süresiz olur mu protokol?" diye sordu. NEYE KİME UYDURUK DİYOR ONU DA ANLAMIŞ DEĞİLİM! AK Partili Muhammet Kaynar ise Kıdık'ın yalan söylediğini iddia ederek, "Yalancı dedim diye bana dava açsın hesaplaşalım. Şartları tutan ihaleye girer, uygun teklifi veren kazanır. Falanca kişi ihaleyi almış, alabilir. Sen de gir al. Maşallah iyi ihale takipçiliği yapılıyor. Protokole uyduruk dedi. Protokol uyduruksa bunun savunması bana düşmez, Büyükşehir Belediye Başkanının imzasıyla buraya geldi bu protokol. Büyükşehir ‘böyle bir protokol yapmak istiyorum onay veriyor musun' dedi, biz de onay veriyoruz. Kime uyduruk diyor, neye uyduruk diyor onu da anlamış değilim" karşılığını verdi. CHP Grup Sözcüsü Tarık Balyalı da gündem sışına çıkılmamasını isteyerek "Bu protokolün İstanbul'umuza hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu.
Sabiha Gökçen Havalimanı’na yapılan ikinci pist için Tuzla Orhanlı’da yol düzenlemesi yapmak üzere İBB ile DHMİ arasında protokol imzalandı. İYİ Partili İBB Meclis Üyesi Ali Kıdık, protokolde sürenin belirsiz olduğunu belirterek 'uyduruk bir protokol' yorumunda bulundu.

AK Partili Muhammet Kaynar ise protokolün İBB Başkanlığı’ndan meclise gönderildiğini hatırlatarak "Kime uyduruk diyor, neye uyduruk diyor anlamış değilim" dedi

 İBB Meclisi'nin mart ayı oturumlarının ikinci bileşimi Yenikapı Avrasya Gösteri Merkezi'nde Meclis 1. Başkanvekili Zeynel Abidin Okul başkanlığında toplandı. Oturumda, İBB Başkanlığı ile DHMİ Genel Müdürlüğü arasında Sabiha Gökçen Havalimanı'nın ikinci pisti için Tuzla Orhanlı'da yapılacak yol düzenlemesi ile ilgili imzalanacak protokol gündeme geldi. Protokole mecliste oybirliği ile onay verildi. Protokolün oylanması öncesinde konuşan İYİ Partili İBB Meclis Üyesi Ali Kıdık, "Zeminde yapılan fore kazıkların yeterli çakılmadığı ve getirilen demirlerin de Karabük AK Parti İl Başkan Yardımcısı tarafından Ukrayna'dan getirildiğine dair bilgi var. DHMİ'den uyduruk bir protokol getirilmiş, süresiz. Süresiz olur mu protokol?" diye sordu.

NEYE KİME UYDURUK DİYOR ONU DA ANLAMIŞ DEĞİLİM!

AK Partili Muhammet Kaynar ise Kıdık'ın yalan söylediğini iddia ederek, "Yalancı dedim diye bana dava açsın hesaplaşalım. Şartları tutan ihaleye girer, uygun teklifi veren kazanır. Falanca kişi ihaleyi almış, alabilir. Sen de gir al. Maşallah iyi ihale takipçiliği yapılıyor. Protokole uyduruk dedi. Protokol uyduruksa bunun savunması bana düşmez, Büyükşehir Belediye Başkanının imzasıyla buraya geldi bu protokol. Büyükşehir ‘böyle bir protokol yapmak istiyorum onay veriyor musun' dedi, biz de onay veriyoruz. Kime uyduruk diyor, neye uyduruk diyor onu da anlamış değilim" karşılığını verdi. CHP Grup Sözcüsü Tarık Balyalı da gündem sışına çıkılmamasını isteyerek "Bu protokolün İstanbul'umuza hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve zeytinburnuhaber.org sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.