SEYİTNİZAM KONAKLARI
ELİT YAPI

Bakan Soylu Başkanı Hidayet Oğuzhan’ı evinde ziyaret etti

KÜLTÜR 08.02.2021 - 16:42, Güncelleme: 08.02.2021 - 16:42
 

Bakan Soylu Başkanı Hidayet Oğuzhan’ı evinde ziyaret etti

Türkiye ile Çin arasında düzenlenen suçluların iadesi anlaşmasının TBMM’de gündeme getirilmesi beklenirken Cumhurbaşkanı danışmanları ve İçişleri Bakanı, Doğu Türkistan Maarif Derneği Başkanı Hidayet Oğuzhan’ı evinde ziyaret etti.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Cumhurbaşkanı danışmanları Ahmet Selim Köroğlu ile Ayhan Oğan, Uygurların liderlerinden Doğu Türkistan Maarif Derneği Başkanı Hidayet Oğuzhan’ı İstanbul Zeytinburnu’ndaki evinde ziyaret etti. Oğuzhan’ın sosyal medyadan duyurduğu ziyarete Zeytinburnu Kaymakamı ve Emniyet Müdürü de eşlik etti. RUŞEN ABBAS ZİYARET ETMİŞTİ Doğu Türkistan Teşkilatlar Birliği Başkanlığı’nı da yürüten Oğuzhan, Çin Halk Cumhuriyeti’nin terör faaliyetleri nedeniyle iadesini istediği Doğu Türkistan İslam Hareketi Kurucusu Abdulkadir Yapçan’a yakınlığıyla biliniyor. Yapcan ile sık sık bir araya gelen Oğuzhan, ortak etkinlikler yapıyor. ABD’de NED’den fonlanan Uygur Hareketi Başkanı Ruşen Abbas’ın Türkiye’de ziyaret ettiği isimlerden birisi de Hidayet Oğuzhan’dı. Ziyarette Abdulkadir Yapcan da yer aldı. Abbas, Doğu Türkistan Maarif Derneği’ne bağlı Nuzugum Kültür ve Aile Derneği’ni de ziyaret etmişti.
Türkiye ile Çin arasında düzenlenen suçluların iadesi anlaşmasının TBMM’de gündeme getirilmesi beklenirken Cumhurbaşkanı danışmanları ve İçişleri Bakanı, Doğu Türkistan Maarif Derneği Başkanı Hidayet Oğuzhan’ı evinde ziyaret etti.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Cumhurbaşkanı danışmanları Ahmet Selim Köroğlu ile Ayhan Oğan, Uygurların liderlerinden Doğu Türkistan Maarif Derneği Başkanı Hidayet Oğuzhan’ı İstanbul Zeytinburnu’ndaki evinde ziyaret etti. Oğuzhan’ın sosyal medyadan duyurduğu ziyarete Zeytinburnu Kaymakamı ve Emniyet Müdürü de eşlik etti.

RUŞEN ABBAS ZİYARET ETMİŞTİ

Doğu Türkistan Teşkilatlar Birliği Başkanlığı’nı da yürüten Oğuzhan, Çin Halk Cumhuriyeti’nin terör faaliyetleri nedeniyle iadesini istediği Doğu Türkistan İslam Hareketi Kurucusu Abdulkadir Yapçan’a yakınlığıyla biliniyor. Yapcan ile sık sık bir araya gelen Oğuzhan, ortak etkinlikler yapıyor.

ABD’de NED’den fonlanan Uygur Hareketi Başkanı Ruşen Abbas’ın Türkiye’de ziyaret ettiği isimlerden birisi de Hidayet Oğuzhan’dı. Ziyarette Abdulkadir Yapcan da yer aldı. Abbas, Doğu Türkistan Maarif Derneği’ne bağlı Nuzugum Kültür ve Aile Derneği’ni de ziyaret etmişti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve zeytinburnuhaber.org sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.