SEYİTNİZAM KONAKLARI
ELİT YAPI

‘Vatandaşı 1 Liralık Ekmeğe muhtaç ettiniz’

KÜLTÜR 02.02.2021 - 20:10, Güncelleme: 02.02.2021 - 20:10
 

‘Vatandaşı 1 Liralık Ekmeğe muhtaç ettiniz’

AK Partili Meclis Üyesi Sami Yapar Zeytinburnu Belediye Meclisinde yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanı’na ‘sözde’, orduya ‘satılık’, vali ve kaymakamlara ‘militan’ denildiğini, uygunsuz ifadelerin sadece devlet kurumlarını değil milleti de hedef aldığını söyledi. Yapar’a CHP Grup sözcüsü Hüseyin Üsküdar cevap verdi. Cumhurbaşkanı gelmiş ve o konuşuyormuş hissine kapılarak dinlediğini söyleyen CHP’li Meclis Üyesi H. Hüseyin Üsküdar, “Burası Zeytinburnu arkadaşlar. Belediye meclisinde ilçemizi konuşalım. Siyaset yapmak isteyen Ankara’ya gitsin” diyerek tepki verdi.

‘SİYASET YAPMAK İSTEYEN ANKARA’YA GİTSİN’ Meclis Üyesi Sami Yapar’ın ardından söz alarak toplantıda konuşmayı düşünmediğini ama Zeytinburnu Meclisine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan gelmişte konuşuyormuş hissine kapıldığını söyleyerek, mecliste ilçeyi ilgilendiren konuların konuşulması gerektiğini ifade eden CHP’li H. Hüseyin Üsküdar, “Burası TBMM değil arkadaşlar. Siyaset yapmak isteyen Ankara’ya gitsin” dedi. ‘GİDERAYAK FERYATTIR BUNLAR…’ Siyasi parti ayrımı yapmaksızın meclis toplantılarında ilçenin yoksulluğu, kentsel dönüşümü,  esnafın durumu gibi konuları hep birlikte konuşmaları gerektiğine inandığını vurgulayan Üsküdar, yapılan konuşmayı Ak Partili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ve partisinin giderayak feryadı olarak değerlendirdiğini söyledi. Toplumun baskıya ve şantaja karşı tepkisini 31 Mart seçimlerinde Zeytinburnu’na 10 bin, İstanbul’a ise 800 bin oy farkıyla gösterdiğini söyleyerek konuşmasını sürdüren Hüseyin Üsküdar, “Bu tarz konuşmalarınız yüzünden 7 büyük kenti kaybettiniz. Sami arkadaşımız satılık ordudan girdi, militana kadar devam etti. Ben sandım ki Cumhurbaşkanı geldi, o konuşuyor” diyerek devam etti. Toplumun zor günlerden geçtiğini, deprem riskiyle birlikte kentsel dönüşüm derdiğine girdiğini, aş ve iş derdinde olduğunu, esnafın siftah yapmayan kepenk kapattığını, posta ile ayçiçeği dağıtmaya başlandığını söyleyerek, “Siz neyin peşindesiniz” diye soran Üsküdar konuşmasına şöyle devam etti. ‘VATANDAŞI 1 LİRALIK EKMEĞE MUHTAÇ ETTİNİZ’ “İnsanlar 1 liralık ekmek için kuyruğa giriyor. Peynirin biberin, sütün kilosu ateş pahası olmuş. Biz Türkiye üzerinde oynanan Amerikan oyunlarını geçtik. 15 Temmuz’da ülkenin başına gelenleri gördük ve farkındayız. Bu ülkenin Genel Kurmay Başkanını, Ordu Komutanını ‘Terörist’ diye cezaevine attık, yetmedi PKK’lı teröristleri gizli tanık yaptık. Biz bu ülkede bunların hepsini yaşadık. Siz hiç Cumhuriyet Halk Partili bir vatandaşın ya da üyenin askerden kaçtığını gördünüz mü? Biz Kuvayı Milliye ruhundan geliyoruz.  Devlet kuran bir partiye hakaret ediyorsunuz. Yapmayın etmeyin, bunun altında kalırsınız” ‘HALK İŞSİZLİKLE, YOKSULLUKLA, EV KİRASIYLA MÜCEDELE EDİYOR’ Belediye kanunda ‘İlçe meclislerinde genel siyaset yapılmaz’ maddesinin olduğunu hatırlatan Üsküdar, Zeytinburnulu vatandaşların vergisi ile bu makamlarda oturduklarını, vatandaşın da işsizlikle, yoksullukla, ev kirasıyla mücadele ettiğini ve asıl konuşması gerekilenin bunlar olduğunu söyleyerek, “Sizin parti sözcüleriniz zaten bu konuşulanları miting meydanlarında yaptı. Halk da bu konuşmaların karşılığında size olan tepkisini hem ilde hem ilçede gösterdi. Bence siz oturun, halk bize neden böyle yaptı diye düşünün. Ayıptır, günahtır” diyerek, gerek yerel gerekse İBB’de Zeytinburnu ile alakalı yapılabilecek her işin arkasında olduğunu söyleyerek konuşmasını sonlandırdı. ZEYTİNBURNU HABER GAZETESİ-  
AK Partili Meclis Üyesi Sami Yapar Zeytinburnu Belediye Meclisinde yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanı’na ‘sözde’, orduya ‘satılık’, vali ve kaymakamlara ‘militan’ denildiğini, uygunsuz ifadelerin sadece devlet kurumlarını değil milleti de hedef aldığını söyledi. Yapar’a CHP Grup sözcüsü Hüseyin Üsküdar cevap verdi. Cumhurbaşkanı gelmiş ve o konuşuyormuş hissine kapılarak dinlediğini söyleyen CHP’li Meclis Üyesi H. Hüseyin Üsküdar, “Burası Zeytinburnu arkadaşlar. Belediye meclisinde ilçemizi konuşalım. Siyaset yapmak isteyen Ankara’ya gitsin” diyerek tepki verdi.

‘SİYASET YAPMAK İSTEYEN ANKARA’YA GİTSİN’

Meclis Üyesi Sami Yapar’ın ardından söz alarak toplantıda konuşmayı düşünmediğini ama Zeytinburnu Meclisine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan gelmişte konuşuyormuş hissine kapıldığını söyleyerek, mecliste ilçeyi ilgilendiren konuların konuşulması gerektiğini ifade eden CHP’li H. Hüseyin Üsküdar, “Burası TBMM değil arkadaşlar. Siyaset yapmak isteyen Ankara’ya gitsin” dedi.

‘GİDERAYAK FERYATTIR BUNLAR…’

Siyasi parti ayrımı yapmaksızın meclis toplantılarında ilçenin yoksulluğu, kentsel dönüşümü,  esnafın durumu gibi konuları hep birlikte konuşmaları gerektiğine inandığını vurgulayan Üsküdar, yapılan konuşmayı Ak Partili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ve partisinin giderayak feryadı olarak değerlendirdiğini söyledi. Toplumun baskıya ve şantaja karşı tepkisini 31 Mart seçimlerinde Zeytinburnu’na 10 bin, İstanbul’a ise 800 bin oy farkıyla gösterdiğini söyleyerek konuşmasını sürdüren Hüseyin Üsküdar, “Bu tarz konuşmalarınız yüzünden 7 büyük kenti kaybettiniz. Sami arkadaşımız satılık ordudan girdi, militana kadar devam etti. Ben sandım ki Cumhurbaşkanı geldi, o konuşuyor” diyerek devam etti. Toplumun zor günlerden geçtiğini, deprem riskiyle birlikte kentsel dönüşüm derdiğine girdiğini, aş ve iş derdinde olduğunu, esnafın siftah yapmayan kepenk kapattığını, posta ile ayçiçeği dağıtmaya başlandığını söyleyerek, “Siz neyin peşindesiniz” diye soran Üsküdar konuşmasına şöyle devam etti.

‘VATANDAŞI 1 LİRALIK EKMEĞE MUHTAÇ ETTİNİZ’

“İnsanlar 1 liralık ekmek için kuyruğa giriyor. Peynirin biberin, sütün kilosu ateş pahası olmuş. Biz Türkiye üzerinde oynanan Amerikan oyunlarını geçtik. 15 Temmuz’da ülkenin başına gelenleri gördük ve farkındayız. Bu ülkenin Genel Kurmay Başkanını, Ordu Komutanını ‘Terörist’ diye cezaevine attık, yetmedi PKK’lı teröristleri gizli tanık yaptık. Biz bu ülkede bunların hepsini yaşadık. Siz hiç Cumhuriyet Halk Partili bir vatandaşın ya da üyenin askerden kaçtığını gördünüz mü? Biz Kuvayı Milliye ruhundan geliyoruz.  Devlet kuran bir partiye hakaret ediyorsunuz. Yapmayın etmeyin, bunun altında kalırsınız”

‘HALK İŞSİZLİKLE, YOKSULLUKLA, EV KİRASIYLA MÜCEDELE EDİYOR’

Belediye kanunda ‘İlçe meclislerinde genel siyaset yapılmaz’ maddesinin olduğunu hatırlatan Üsküdar, Zeytinburnulu vatandaşların vergisi ile bu makamlarda oturduklarını, vatandaşın da işsizlikle, yoksullukla, ev kirasıyla mücadele ettiğini ve asıl konuşması gerekilenin bunlar olduğunu söyleyerek, “Sizin parti sözcüleriniz zaten bu konuşulanları miting meydanlarında yaptı. Halk da bu konuşmaların karşılığında size olan tepkisini hem ilde hem ilçede gösterdi. Bence siz oturun, halk bize neden böyle yaptı diye düşünün. Ayıptır, günahtır” diyerek, gerek yerel gerekse İBB’de Zeytinburnu ile alakalı yapılabilecek her işin arkasında olduğunu söyleyerek konuşmasını sonlandırdı.

ZEYTİNBURNU HABER GAZETESİ-
 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve zeytinburnuhaber.org sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.