SEYİTNİZAM KONAKLARI
ELİT YAPI

Zeytinburnu’nda Konut Fiyatları uçtu

01.02.2021 - 18:42, Güncelleme: 01.02.2021 - 18:42
 

Zeytinburnu’nda Konut Fiyatları uçtu

Pandemi etkisi ile beraber konut sektörü son derece dalgalı geçen 2020 yılını geride bırakırken konut fiyatları da bu etki ile yukarı yönlü bir performans gösterdi. Konut sektörünün kalbi olan İstanbul'da da bazı ilçelere koronovirüs piyangosu vurdu. İstanbul'da konut fiyatları en fazla artan ilçeler ve semtler hangileri, konut yatırımı hangi bölgelere yapılmalı?

Koronavirüs salgını insanların hayata olan bakış açılarını değiştirirken konut tercihleri de bu değişimden etkilendi. Eskiden merkeze yakın kalabalık bölgelerdeki evler yoğun ilgi görürken hastalık kapma korkusu insanları kalabalık merkezi yerleşim yerlerinden kırsala yönlendirdi. Yüksek bakım maliyetleri nedeniyle pek çok kişi bahçeli evlerden uzaklaşırken pandemide alınan zorunlu kısıtlama ve sokağa çıkma yasağı kararları nedeniyle vatandaşın tercihi artık kalabalık siteler ve rezidans daireler yerine müstakil ve bahçeli evler oldu. Yaşanan tüm bu değişimler konut sektörünü ve fiyatları da etkiledi.  İSTANBUL'DA KONUT FİYATLARININ EN DEĞERLİ OLDUĞU İLÇELER HANGİLERİ? Pek çok mega projenin hayata geçirildiği ve metro projelerine hız verilen İstanbul'da konut fiyatları pandeminin de etkisi ile hızla şekillenmeye devam ediyor. Açıklanan son verilere göre İstanbul'da konut fiyatlarının en yüksek olduğu ilçeler Avrupa Yakası bölümünde Şişli, Eyüpsultan, Beyoğlu, Zeytinburnu ve Beşiktaş ilçeleri olarak öne çıktı. İstanbul Anadolu Yakası bölümünde ise konut fiyatlarının en hızlı değerlendiği bölgeler Ataşehir, Maltepe, Kadıköy ve Üsküdar olarak belirlendi. Toplamda 39 ilçeden oluşan İstanbul'da konut amortisman süresi ortalamasının en cazip olduğu ilçe ise 20 yılın altında kalan Beyoğlu olarak öne çıktı. Söz konusu hesaplama satın alınan evin değeri ile kira geliri arasındaki değerleme ile bulunuyor. Kira getirisi ile evin değerini karşılama oranı amortisman süresi olarak kabul ediliyor ve bu değerin 16 senenin altında kaldığı tüm bölgeler konut yatırımı için cazip kabul ediliyor.  BAHÇELİ EVLERİN SATILIK VE KİRA FİYATLARI REKOR ORANDA YÜKSELDİ Pandemi döneminde vatandaşın uzaklaşma isteği nedeni ile Beykoz, Sarıyer, Göktürk, Riva, Kemerburgaz gibi İstanbul'un kuzey bölümünde yer alan bölgelerde yoğun talep artışı görülürken bu bölgelerde bahçeli ve müstakil ev fiyatlarında da rekor artış yaşandı. Yine söz konusu bölgede bulunan bahçeli ve müstakil evlerin kiralarında da yüzde 35 oranında artış görüldü.  
Pandemi etkisi ile beraber konut sektörü son derece dalgalı geçen 2020 yılını geride bırakırken konut fiyatları da bu etki ile yukarı yönlü bir performans gösterdi. Konut sektörünün kalbi olan İstanbul'da da bazı ilçelere koronovirüs piyangosu vurdu. İstanbul'da konut fiyatları en fazla artan ilçeler ve semtler hangileri, konut yatırımı hangi bölgelere yapılmalı?

Koronavirüs salgını insanların hayata olan bakış açılarını değiştirirken konut tercihleri de bu değişimden etkilendi. Eskiden merkeze yakın kalabalık bölgelerdeki evler yoğun ilgi görürken hastalık kapma korkusu insanları kalabalık merkezi yerleşim yerlerinden kırsala yönlendirdi. Yüksek bakım maliyetleri nedeniyle pek çok kişi bahçeli evlerden uzaklaşırken pandemide alınan zorunlu kısıtlama ve sokağa çıkma yasağı kararları nedeniyle vatandaşın tercihi artık kalabalık siteler ve rezidans daireler yerine müstakil ve bahçeli evler oldu. Yaşanan tüm bu değişimler konut sektörünü ve fiyatları da etkiledi. 

İSTANBUL'DA KONUT FİYATLARININ EN DEĞERLİ OLDUĞU İLÇELER HANGİLERİ?

Pek çok mega projenin hayata geçirildiği ve metro projelerine hız verilen İstanbul'da konut fiyatları pandeminin de etkisi ile hızla şekillenmeye devam ediyor. Açıklanan son verilere göre İstanbul'da konut fiyatlarının en yüksek olduğu ilçeler Avrupa Yakası bölümünde Şişli, Eyüpsultan, Beyoğlu, Zeytinburnu ve Beşiktaş ilçeleri olarak öne çıktı. İstanbul Anadolu Yakası bölümünde ise konut fiyatlarının en hızlı değerlendiği bölgeler Ataşehir, Maltepe, Kadıköy ve Üsküdar olarak belirlendi. Toplamda 39 ilçeden oluşan İstanbul'da konut amortisman süresi ortalamasının en cazip olduğu ilçe ise 20 yılın altında kalan Beyoğlu olarak öne çıktı. Söz konusu hesaplama satın alınan evin değeri ile kira geliri arasındaki değerleme ile bulunuyor. Kira getirisi ile evin değerini karşılama oranı amortisman süresi olarak kabul ediliyor ve bu değerin 16 senenin altında kaldığı tüm bölgeler konut yatırımı için cazip kabul ediliyor. 

BAHÇELİ EVLERİN SATILIK VE KİRA FİYATLARI REKOR ORANDA YÜKSELDİ

Pandemi döneminde vatandaşın uzaklaşma isteği nedeni ile Beykoz, Sarıyer, Göktürk, Riva, Kemerburgaz gibi İstanbul'un kuzey bölümünde yer alan bölgelerde yoğun talep artışı görülürken bu bölgelerde bahçeli ve müstakil ev fiyatlarında da rekor artış yaşandı. Yine söz konusu bölgede bulunan bahçeli ve müstakil evlerin kiralarında da yüzde 35 oranında artış görüldü.
 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve zeytinburnuhaber.org sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.