SEYİTNİZAM KONAKLARI
ELİT YAPI

Geçmişi Bir de Böyle Tad e-Twinning Projesi

KÜLTÜR 28.01.2021 - 00:16, Güncelleme: 28.01.2021 - 00:16
 

Geçmişi Bir de Böyle Tad e-Twinning Projesi

İlçemiz Atatürk İlkokulu Müdür Yardımcısı Fatma ÇAKIR ’ın kurucu ortağı olduğu, Okul Müdürü Sibel GÜZEL ve Sınıf Öğretmeni Fatma ÇİFTÇİ’ nin ortaklığını yürüttüğü  “Geçmişi Bir de Böyle Tad”  e- Twinning Projesinde yurdumuzun farklı yörelerinden on öğretmen görev almıştır.

Projenin Diğer Ortakları: Füsun KILIÇ Meram Alparslan Ortaokulu/KONYA, Öykü Güleryüz -Hürriyet İlkokulu/MERSİN, Alev ÇELİKEL / Dr. Lütfü Kırdar İlkokulu Güngören / İSTANBUL, Şaziye İSKENDEROĞLU 22Eylül İlkokulu Ezine/ ÇANAKKALE, Işıl Kılınç Adnan Menderes Ortaokulu Bucak/ BURDUR, Nadire BİLGİN Ayşe Tokur İlkokulu Yenimahalle / ANKARA,  Sibel ÇELİK Abdullah Hakan Tangülü Özel Eğitim ve Meslek Okulu / ELAZIĞ Proje çalışmaları ile: Yaşanılan yörelerin yemeklerini tanıtabilmek ve yaşatabilmek, projedeki öğretmenler ve öğrenciler arası iletişimi sağlamak,  yöresel yemek yaparken yöre ve malzeme ile ilişkisini anlamlandırmak, WEB-2 araçlarını kullanarak teknolojik gelişmelere uygun modern eğitim yapmak ve en iyi öğrenme ortamı mutfaklarda hayatın içindeki müfredatı yakalayabilmek hedeflenmiştir. Öğrenciler toplantılar yoluyla bir araya gelmiş, yemek tarifleriyle 72 sayfalık ortak bir yemek kitabı çıkarmış ve ebeveynleri ile mutfakta birlikte zaman geçirerek teknolojinin zararlarından bir süre de olsa uzaklaşmışlardır. Aynı zamanda çalışmalarını WEB-2 araçları ile sunarak teknolojiyi de etkili ve verimli kullanmışlardır. Atatürk Haftasında Atatürk’ün Sevdiği Yemekler konusunu çalışarak, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü ve 12-18 Aralık Tutum Yatırım ve Türk Malları Haftasında farkındalık etkinlikleri yaparak toplumsal konularda bilinç oluşturma çalışmalarını da başarı ile tamamlamışlardır. 22.01.2021 tarihinde, Atatürk İlkokulu organizasyonu ile “İstanbul Ortakları Buluşması” gerçekleştirilerek,  projede görev alan öğrencilere ve onlara yaparak- yaşayarak öğrenme yolculuğunda eşlik eden velilerine başarı sertifikaları takdim edilmiştir.  
İlçemiz Atatürk İlkokulu Müdür Yardımcısı Fatma ÇAKIR ’ın kurucu ortağı olduğu, Okul Müdürü Sibel GÜZEL ve Sınıf Öğretmeni Fatma ÇİFTÇİ’ nin ortaklığını yürüttüğü  “Geçmişi Bir de Böyle Tad”  e- Twinning Projesinde yurdumuzun farklı yörelerinden on öğretmen görev almıştır.

Projenin Diğer Ortakları: Füsun KILIÇ Meram Alparslan Ortaokulu/KONYA, Öykü Güleryüz -Hürriyet İlkokulu/MERSİN, Alev ÇELİKEL / Dr. Lütfü Kırdar İlkokulu Güngören / İSTANBUL, Şaziye İSKENDEROĞLU 22Eylül İlkokulu Ezine/ ÇANAKKALE, Işıl Kılınç Adnan Menderes Ortaokulu Bucak/ BURDUR, Nadire BİLGİN Ayşe Tokur İlkokulu Yenimahalle / ANKARA,  Sibel ÇELİK Abdullah Hakan Tangülü Özel Eğitim ve Meslek Okulu / ELAZIĞ

Proje çalışmaları ile: Yaşanılan yörelerin yemeklerini tanıtabilmek ve yaşatabilmek, projedeki öğretmenler ve öğrenciler arası iletişimi sağlamak,  yöresel yemek yaparken yöre ve malzeme ile ilişkisini anlamlandırmak, WEB-2 araçlarını kullanarak teknolojik gelişmelere uygun modern eğitim yapmak ve en iyi öğrenme ortamı mutfaklarda hayatın içindeki müfredatı yakalayabilmek hedeflenmiştir.

Öğrenciler toplantılar yoluyla bir araya gelmiş, yemek tarifleriyle 72 sayfalık ortak bir yemek kitabı çıkarmış ve ebeveynleri ile mutfakta birlikte zaman geçirerek teknolojinin zararlarından bir süre de olsa uzaklaşmışlardır. Aynı zamanda çalışmalarını WEB-2 araçları ile sunarak teknolojiyi de etkili ve verimli kullanmışlardır.

Atatürk Haftasında Atatürk’ün Sevdiği Yemekler konusunu çalışarak, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü ve 12-18 Aralık Tutum Yatırım ve Türk Malları Haftasında farkındalık etkinlikleri yaparak toplumsal konularda bilinç oluşturma çalışmalarını da başarı ile tamamlamışlardır.

22.01.2021 tarihinde, Atatürk İlkokulu organizasyonu ile “İstanbul Ortakları Buluşması” gerçekleştirilerek,  projede görev alan öğrencilere ve onlara yaparak- yaşayarak öğrenme yolculuğunda eşlik eden velilerine başarı sertifikaları takdim edilmiştir.


 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve zeytinburnuhaber.org sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.