SEYİTNİZAM KONAKLARI
ELİT YAPI

Haftasonu yasağı Pazarlarda izdihama neden oldu

KÜLTÜR 12.12.2020 - 15:45, Güncelleme: 12.12.2020 - 15:45
 

Haftasonu yasağı Pazarlarda izdihama neden oldu

Zeytinburnu'nda Cumartesi ve Pazar iki gün kurulan pazarlar yasaktan dolayı kapatılınca, bu pazarların kurulduğu mahallerde ikamet edenler ister istemez en yakın mahalledeki pazarları tercih ettiler.

Geçen hafta Çarşamba Pazarı sabah saat 11:00'da oldukca sakinken bu Çarşamba aynı saatte izdiham vardı. Nedeni ise Pazar günü Yeşiltepe ve Nuripaşa'da kurulan pazarın iptal olması ve buradaki vatandaşların Pazar alış verişi için Çarşamba Pazarını tercih etmesi. Bir taraftan Korona Virüs için tedbir alalım derken aldığımız tedbirler virüsün daha da fazla yayılmasına neden oluyor. Bu yoğunluğun mutlaka biran önce önüne geçilmelidir...Bunun için Çözüm oldukca basit. Perşembe günü Zeytinburnun'nda pazar kurulmuyor. Bugün Belirli bir süreliğine Sem Pazarı kurulması için Yeşiltepe ve Nuripaşa Mahallerine verilebilir. Bu yöntemle diğer semt pazarlarının yoğunluğu hafifler hem de pazarcı esnafı bir gün daha az mağdur olur. Böyle pratik çözümlerin önü açılmalıdır. Hem vatandaş hem de esnaf mağdur edilmemelidir... ZEYTİNBURNU HABER GAZETESİ-ÖZEL
Zeytinburnu'nda Cumartesi ve Pazar iki gün kurulan pazarlar yasaktan dolayı kapatılınca, bu pazarların kurulduğu mahallerde ikamet edenler ister istemez en yakın mahalledeki pazarları tercih ettiler.

Geçen hafta Çarşamba Pazarı sabah saat 11:00'da oldukca sakinken bu Çarşamba aynı saatte izdiham vardı. Nedeni ise Pazar günü Yeşiltepe ve Nuripaşa'da kurulan pazarın iptal olması ve buradaki vatandaşların Pazar alış verişi için Çarşamba Pazarını tercih etmesi. Bir taraftan Korona Virüs için tedbir alalım derken aldığımız tedbirler virüsün daha da fazla yayılmasına neden oluyor. Bu yoğunluğun mutlaka biran önce önüne geçilmelidir...Bunun için Çözüm oldukca basit. Perşembe günü Zeytinburnun'nda pazar kurulmuyor. Bugün Belirli bir süreliğine Sem Pazarı kurulması için Yeşiltepe ve Nuripaşa Mahallerine verilebilir. Bu yöntemle diğer semt pazarlarının yoğunluğu hafifler hem de pazarcı esnafı bir gün daha az mağdur olur. Böyle pratik çözümlerin önü açılmalıdır. Hem vatandaş hem de esnaf mağdur edilmemelidir...

ZEYTİNBURNU HABER GAZETESİ-ÖZEL

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve zeytinburnuhaber.org sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.