SEYİTNİZAM KONAKLARI
ELİT YAPI

Kent Konseyi Gençlik Meclisinden Azerbaycan’a tam destek

KÜLTÜR 24.10.2020 - 19:23, Güncelleme: 24.10.2020 - 19:23
 

Kent Konseyi Gençlik Meclisinden Azerbaycan’a tam destek

Zeytinburnu Kent Konseyi Gençlik Meclisi Ermenistan'ın 30 yıldır işgal ettiği Dağlık Karabağ'ı kurtarmak için başlattığı Büyük Kurtuluş Mücadelesine tam destek açıklamasında bulundu...

Zeytinburnu Belediye Meclisinden Kent Konseyi Gençlik Meclisi tarafından okunan o ortak bildiri; ‘Ermenistan ordusunun 28.09.2020 tarihinde Yukarı Karabağ’da uluslararası hukuka aykırı bir biçimde Azerbaycan askerlerini ve sivilleri hedef alan saldırılarını esefle kınıyoruz. Gerçekleştirilen bu ve daha önceki saldırılardan yola çıkarak Ermenistan’ın bölgede barış yanlısı olmadığı kanaatine varmaktayız. Bizler Zeytinburnulu gençler olarak, Azerbaycan’ın hukuk kuralları çerçevesinde müdafaa hakkını kullanarak gerçekleştirdiği vatan savunmasını destekliyoruz. Uluslararası kurullarda alınan kararlara rağmen 30 yıldır Azerbaycan topraklarındaki işgaline devam eden Ermenistan’ın yaptığı zulmün sona ermesini en içten duygularımızla diliyoruz. Uluslararası hukukun açık ihlali olan ve sivil kayıplara da yol açan Ermeni saldırısının karşısında Can Azerbaycanlı kardeşlerimizin ise yanındayız. Bu saldırılarla Ermenistan bölgede barış ve istikrarın önündeki en büyük engel olduğunu bir kez daha göstermiştir. Azerbaycan, halkını ve toprak bütünlüğünü korumak için meşru müdafaa hakkını elbette kullanacaktır. Bu süreçte tek yürek olarak Zeytinburnulu gençlerin Azerbaycan'a desteği tamdır. Azerbaycan nasıl isterse, o şekilde yanında olacağız! Bu vesileyle; Zeytinburnu Kent Konseyi Gençlik Meclisi olarak, şehit düşen Azerbaycanlı kardeşlerimize Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifa ve can Azerbaycan'a başsağlığı dilerken, Azerbaycanlı dostlarımızın yanında olduğumuzu saygıyla bildiriyoruz. "Bir ananın iki oğlu, Bir ağacın iki kolu, O da ulu, bu da ulu, Azerbaycan-Türkiye" Yaşasın Türkiye ,Yaşasın Azerbaycan kardeşliği! ZEYTİNBURNU HABER GAZETESİ-ÖZEL-TAYLAN DEMİRELLİ
Zeytinburnu Kent Konseyi Gençlik Meclisi Ermenistan'ın 30 yıldır işgal ettiği Dağlık Karabağ'ı kurtarmak için başlattığı Büyük Kurtuluş Mücadelesine tam destek açıklamasında bulundu...

Zeytinburnu Belediye Meclisinden Kent Konseyi Gençlik Meclisi tarafından okunan o ortak bildiri; ‘Ermenistan ordusunun 28.09.2020 tarihinde Yukarı Karabağ’da uluslararası hukuka aykırı bir biçimde Azerbaycan askerlerini ve sivilleri hedef alan saldırılarını esefle kınıyoruz.

Gerçekleştirilen bu ve daha önceki saldırılardan yola çıkarak Ermenistan’ın bölgede barış yanlısı olmadığı kanaatine varmaktayız. Bizler Zeytinburnulu gençler olarak, Azerbaycan’ın hukuk kuralları çerçevesinde müdafaa hakkını kullanarak gerçekleştirdiği vatan savunmasını destekliyoruz. Uluslararası kurullarda alınan kararlara rağmen 30 yıldır Azerbaycan topraklarındaki işgaline devam eden Ermenistan’ın yaptığı zulmün sona ermesini en içten duygularımızla diliyoruz.

Uluslararası hukukun açık ihlali olan ve sivil kayıplara da yol açan Ermeni saldırısının karşısında Can Azerbaycanlı kardeşlerimizin ise yanındayız. Bu saldırılarla Ermenistan bölgede barış ve istikrarın önündeki en büyük engel olduğunu bir kez daha göstermiştir. Azerbaycan, halkını ve toprak bütünlüğünü korumak için meşru müdafaa hakkını elbette kullanacaktır. Bu süreçte tek yürek olarak Zeytinburnulu gençlerin Azerbaycan'a desteği tamdır. Azerbaycan nasıl isterse, o şekilde yanında olacağız!

Bu vesileyle; Zeytinburnu Kent Konseyi Gençlik Meclisi olarak, şehit düşen Azerbaycanlı kardeşlerimize Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifa ve can Azerbaycan'a başsağlığı dilerken, Azerbaycanlı dostlarımızın yanında olduğumuzu saygıyla bildiriyoruz.

"Bir ananın iki oğlu,

Bir ağacın iki kolu,

O da ulu, bu da ulu,

Azerbaycan-Türkiye"

Yaşasın Türkiye ,Yaşasın Azerbaycan kardeşliği!

ZEYTİNBURNU HABER GAZETESİ-ÖZEL-TAYLAN DEMİRELLİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve zeytinburnuhaber.org sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.