SEYİTNİZAM KONAKLARI
ELİT YAPI

Bakan Selçuk Zeytinburnu’nda Erken Çocukluk Eğitim projelerini tanıttı

EĞİTİM 16.10.2020 - 20:38, Güncelleme: 21.03.2021 - 14:45
 

Bakan Selçuk Zeytinburnu’nda Erken Çocukluk Eğitim projelerini tanıttı

Erken çocukluk eğitiminde hayata geçirilen projelerin tanıtım toplantısında Zeytinburnu’nda konuşan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, “Gezici öğretmen sınıfı, taşıma merkezi anasınıfı, gezici sınıf, yaz okulları, bu çalışmalardan bazıları. Bu dönemde 14 bin mezra ve köy altı yerleşim yerindeki çocuklarımız için de gezici öğretmen modeliyle desteğimizi sürdürmüş oluyoruz” diye konuştu.

Milli Eğitim Bakanlığı, 12 Ekim Pazartesi günü itibariyle de TRT EBA'da başlattığı okul öncesi yayın kuşağıyla “Dünyanın en büyük duvarsız anaokulu”nun da açılışını gerçekleştirdi. 2023 Eğitim vizyonunun erken çocukluk eğitimi başlığındaki hedefler doğrultusunda atılan adımlar ile uzaktan ve yüz yüze eğitime geçişte hayata geçirilen projeler Bakan Ziya Selçuk'un katılımıyla Zeytinburnu'ndaki Şehit İbrahim Yılmaz Anaokulunda gerçekleştirilen tanıtım toplantısında kamuoyu ile paylaşıldı. Bakan Ziya Selçuk program öncesi dersliklere girerek minik öğrencilerle bir araya geldi. Tanıtım toplantısına İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı, okul müdürü ve öğretmenler katıldı. Hayata geçirilen projelerin tanıtım toplantısında konuşan Bakan Selçuk, “Okul öncesi eğitim kurumlarını 5 gün olmak üzere açtık. Çocuklarımızın okula gitmesi için her türlü ortamı sağladık. EBA TV'de okul öncesi eğitim için bir program hazırladık. Çocuklarımızın her fırsata eğitim alması için fırsatlar oluşturmaya çalışıyoruz. Günde 2 kez yayınlıyoruz. Kaçıranlar için fırsat olsun diye. Erişimi ulaşımı daha fazla arttırmayı hedefliyoruz” ifadelerini kullandı. Erken çocukluk eğitimine erişimde güçlük yaşayan ailelere ulaşıldığını söyleyen Bakan Selçuk, “2023 Eğitim Vizyonunun en çok vurgu yapılan kısımlarından birisi erken çocuk eğitimi ile ilgiliydi. Ve oradaki hedeflerimize ne kadar ulaştığımızı tekrar tekrar gözden geçiriyoruz. Ve nerede ne eksiğimiz var, hangi ödevlerimiz var bunları da kontrol ediyoruz. Ve çok ciddi bir mesafe aldığımızı da sayılara dayalı olarak, kanıtlara dayalı olarak da gösterebiliyoruz. Bundan dolayı da büyük bir mutluluk duyuyoruz” şeklinde konuştu. Konuşmasının ardından ‘Oyun Sandığı' projesi üzerinden Elazığ ve Afyon'un köylerinde yaşayan öğrencilerin evlerine görüntülü bağlandı.  
Erken çocukluk eğitiminde hayata geçirilen projelerin tanıtım toplantısında Zeytinburnu’nda konuşan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, “Gezici öğretmen sınıfı, taşıma merkezi anasınıfı, gezici sınıf, yaz okulları, bu çalışmalardan bazıları. Bu dönemde 14 bin mezra ve köy altı yerleşim yerindeki çocuklarımız için de gezici öğretmen modeliyle desteğimizi sürdürmüş oluyoruz” diye konuştu.

Milli Eğitim Bakanlığı, 12 Ekim Pazartesi günü itibariyle de TRT EBA'da başlattığı okul öncesi yayın kuşağıyla “Dünyanın en büyük duvarsız anaokulu”nun da açılışını gerçekleştirdi. 2023 Eğitim vizyonunun erken çocukluk eğitimi başlığındaki hedefler doğrultusunda atılan adımlar ile uzaktan ve yüz yüze eğitime geçişte hayata geçirilen projeler Bakan Ziya Selçuk'un katılımıyla Zeytinburnu'ndaki Şehit İbrahim Yılmaz Anaokulunda gerçekleştirilen tanıtım toplantısında kamuoyu ile paylaşıldı. Bakan Ziya Selçuk program öncesi dersliklere girerek minik öğrencilerle bir araya geldi. Tanıtım toplantısına İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı, okul müdürü ve öğretmenler katıldı.

Hayata geçirilen projelerin tanıtım toplantısında konuşan Bakan Selçuk, “Okul öncesi eğitim kurumlarını 5 gün olmak üzere açtık. Çocuklarımızın okula gitmesi için her türlü ortamı sağladık. EBA TV'de okul öncesi eğitim için bir program hazırladık. Çocuklarımızın her fırsata eğitim alması için fırsatlar oluşturmaya çalışıyoruz. Günde 2 kez yayınlıyoruz. Kaçıranlar için fırsat olsun diye. Erişimi ulaşımı daha fazla arttırmayı hedefliyoruz” ifadelerini kullandı.

Erken çocukluk eğitimine erişimde güçlük yaşayan ailelere ulaşıldığını söyleyen Bakan Selçuk, “2023 Eğitim Vizyonunun en çok vurgu yapılan kısımlarından birisi erken çocuk eğitimi ile ilgiliydi. Ve oradaki hedeflerimize ne kadar ulaştığımızı tekrar tekrar gözden geçiriyoruz. Ve nerede ne eksiğimiz var, hangi ödevlerimiz var bunları da kontrol ediyoruz. Ve çok ciddi bir mesafe aldığımızı da sayılara dayalı olarak, kanıtlara dayalı olarak da gösterebiliyoruz. Bundan dolayı da büyük bir mutluluk duyuyoruz” şeklinde konuştu.

Konuşmasının ardından ‘Oyun Sandığı' projesi üzerinden Elazığ ve Afyon'un köylerinde yaşayan öğrencilerin evlerine görüntülü bağlandı.


 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve zeytinburnuhaber.org sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.