SEYİTNİZAM KONAKLARI
ELİT YAPI

Belediye Başkanı Ömer Arısoy Okul İnşaatlarını denetledi

KÜLTÜR 23.06.2020 - 22:56, Güncelleme: 23.06.2020 - 22:56
 

Belediye Başkanı Ömer Arısoy Okul İnşaatlarını denetledi

Başkan Arısoy, yeni eğitim yılına yetiştirilecek okulların inşaat çalışmalarını inceledi Zeytinburnu Belediyesi’nin yıkımını gerçekleştirerek yeniden inşasına başladığı okulları gezen Belediye Başkanı Ömer Arısoy, yıkılıp yeniden yapılan okulların sadece depreme dayanıklı değil, sosyal, kültürel ve teknolojik imkanlarla donatılmış eğitim kompleksleri olacağını ifade etti.

Deprem yönetmeliğine uygun yapılmayan, çürük ve depreme dayanaksız okullar kapsamında Zeytinburnu’nda yıkılan Ayhan Şahenk Ortaokulu, Fatma Süslügil İlkokulu ve Kız İmam Hatip Lisesi inşaatlarına, araya giren pandemi sürecinin ardından yeniden başlandı.  1999 depreminden önce inşa edilen ve İstanbul Teknik Üniversitesi uzmanları tarafından ‘fiziki ömrünü tamamlamıştır’ raporuyla birlikte yıkılarak yeniden inşasına başlanan Zeytinburnu Kız İmam Hatip Lisesi’nde ise çalışmaların sonuna gelindi.   Okul inşaatlarını gezerek çalışmalar hakkında bilgi alan Belediye Başkanı Ömer Arısoy, belediyenin yeniden yıkıp yapmayı planladığı okullardan biri olan Kız İmam Hatip Lisesi inşaat alanında yaptığı açıklamada, koranavirüs tedbirleri nedeniyle ağırlaşan çalışmaları normalleşme süreciyle birlikte hız kazandığını söyledi.   Zeytinburnu Kız İmam Hatip Lisesi’nin, konferans salonuyla, yurduyla ve mutfaklarıyla tam donanımlı bir okul olacağını belirten Başkan Arısoy, “Tüm denetimlerini belediyemizin yaptığı okulumuzu, söz verdiğimiz gibi yeni yeni eğitim yılına yetiştireceğiz” dedi.   Ayhan Şahenk Ortaokulu ve Fatma Süslügil İlkokulu’ndaki inşaat çalışmalarının da tüm hızıyla devam ettiğini söyleyen Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy, okulların sadece depreme dayanıklı hale gelmeyeceğini, modern derslikleri, tasarım atölyeleri, kapalı spor salonu ve otopark gibi sosyal ve kültürel imkanları ile örnek eğitim kompleksleri olacağı ifade etti.   Yapımı bitmek üzere olan Zeytinburnu Kız İmam Hatip Lisesi, olası Marmara depreminde bir faciaya yol açmaması için yıkılıp yeniden yapılmaya başlanmıştı. Yıkımı gerçekleştirilen eski binanın yerine 21704 metrekare inşaat alanı ile kapasitesi %50 arttırılmış sosyal kültürel ve teknolojik imkanlarla donatılmış bir okul inşa edildi. 65 modern dersliği, konferans salonu, son teknoloji ile donatılmış laboratuvarları, yemekhanesi ve kütüphanesi olan Zeytinburnu Kız İmam Hatip Lisesi'nde ayrıca 120 kişi kapasiteli güvenli bir yurtta yapıldı.
Başkan Arısoy, yeni eğitim yılına yetiştirilecek okulların inşaat çalışmalarını inceledi Zeytinburnu Belediyesi’nin yıkımını gerçekleştirerek yeniden inşasına başladığı okulları gezen Belediye Başkanı Ömer Arısoy, yıkılıp yeniden yapılan okulların sadece depreme dayanıklı değil, sosyal, kültürel ve teknolojik imkanlarla donatılmış eğitim kompleksleri olacağını ifade etti.

Deprem yönetmeliğine uygun yapılmayan, çürük ve depreme dayanaksız okullar kapsamında Zeytinburnu’nda yıkılan Ayhan Şahenk Ortaokulu, Fatma Süslügil İlkokulu ve Kız İmam Hatip Lisesi inşaatlarına, araya giren pandemi sürecinin ardından yeniden başlandı.

 1999 depreminden önce inşa edilen ve İstanbul Teknik Üniversitesi uzmanları tarafından ‘fiziki ömrünü tamamlamıştır’ raporuyla birlikte yıkılarak yeniden inşasına başlanan Zeytinburnu Kız İmam Hatip Lisesi’nde ise çalışmaların sonuna gelindi.
 
Okul inşaatlarını gezerek çalışmalar hakkında bilgi alan Belediye Başkanı Ömer Arısoy, belediyenin yeniden yıkıp yapmayı planladığı okullardan biri olan Kız İmam Hatip Lisesi inşaat alanında yaptığı açıklamada, koranavirüs tedbirleri nedeniyle ağırlaşan çalışmaları normalleşme süreciyle birlikte hız kazandığını söyledi.
 
Zeytinburnu Kız İmam Hatip Lisesi’nin, konferans salonuyla, yurduyla ve mutfaklarıyla tam donanımlı bir okul olacağını belirten Başkan Arısoy, “Tüm denetimlerini belediyemizin yaptığı okulumuzu, söz verdiğimiz gibi yeni yeni eğitim yılına yetiştireceğiz” dedi.
 
Ayhan Şahenk Ortaokulu ve Fatma Süslügil İlkokulu’ndaki inşaat çalışmalarının da tüm hızıyla devam ettiğini söyleyen Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy, okulların sadece depreme dayanıklı hale gelmeyeceğini, modern derslikleri, tasarım atölyeleri, kapalı spor salonu ve otopark gibi sosyal ve kültürel imkanları ile örnek eğitim kompleksleri olacağı ifade etti.
 
Yapımı bitmek üzere olan Zeytinburnu Kız İmam Hatip Lisesi, olası Marmara depreminde bir faciaya yol açmaması için yıkılıp yeniden yapılmaya başlanmıştı. Yıkımı gerçekleştirilen eski binanın yerine 21704 metrekare inşaat alanı ile kapasitesi %50 arttırılmış sosyal kültürel ve teknolojik imkanlarla donatılmış bir okul inşa edildi. 65 modern dersliği, konferans salonu, son teknoloji ile donatılmış laboratuvarları, yemekhanesi ve kütüphanesi olan Zeytinburnu Kız İmam Hatip Lisesi'nde ayrıca 120 kişi kapasiteli güvenli bir yurtta yapıldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve zeytinburnuhaber.org sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.