SEYİTNİZAM KONAKLARI
ELİT YAPI

ZEYDEF’in Kan Bağışı çağrısına büyük ilgi gösterdi

KÜLTÜR 22.06.2020 - 19:30, Güncelleme: 22.06.2020 - 19:30
 

ZEYDEF’in Kan Bağışı çağrısına büyük ilgi gösterdi

Zeytinburnu Dernekler Federasyonu, Zeytinburnu Belediyesi ve Kızılay Zeytinburnu Şubesi bu yıl birlikte Üçüncü kez Kızılay için seferber oldular. Birlikte düzenlenen Kızılay’a Kan ver Bir Can’da sen kurtar’ kampanyasına Zeytinburnu Halkı büyük ilgi gösterdi.

Zeytinburnu 15 Temmuz Meydanına kurulan Seyyar Kızılay Kan Bağış Merkezi tarafından kabul edilen kan bağışı kampanyasının ilk gününde 210 Ünite İkinci gününde 240 Ünite toplamda ise 450 Ünite kan toplandı. Sosyal mesafenin korunduğu ve korona virüsü dolayısıyla önlemlerin alındığı kan bağış merkezinde, ‘Kan acil değil sürekli ihtiyaçtır’ vurgusu yapıldı. Aynı zamanda ulaşım sıkıntısı yaşayan vatandaşlar ise Zeytinburnu Kızılay Kan Bağış Merkezi ekipleri tarafından evlerinden alınarak kan merkezine getirildi.  İki gün boyunca devam eden Kan bağışı kampanyasında kan bağışı yapanlara çeşitli hediyeler takdim edildi. Kampanya ’ya Avrupa Bölge Kan Merkezi Müdürü Hafize Tomurcuk, Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy, Kızılay Şube Başkanı Ayhan Balcı ve yönetim kurulu ile Genç Kızılay, ZEYDEF Başkanı Mehmet Çakır ve üye dernek başkanları elbirliği çalışmasında kan bağışı için ev sahipliği yaptılar.  Belediye Başkanı Ömer Arısoy, Başkan Yardımcısı Hurşit Bekaroğlu, Eski Belediye Başkan Yrd. Gökhan Kasap, Yeniden Refah Partisi Zeytinburnu İlçe Başkanı Onur Dolar ve Yönetim Kurulu Üyeleri, AK Parti Zeytinburnu Belediye Meclis Üyesi Cüneyt Tezcan, işadamları, siyasetçiler, STK Başkanları ve çok sayıda vatandaş bizzat Kan bağışı noktasına gelerek kampanyaya destek verdiler  İki gün boyunca devam eden Kan Bağışı Kampanyasında 450 ünite yakın kan toplandığını ifade eden ZEYDEF Genel Başkanı Mehmet Çakır, Toplanan 450 Ünite Kan toplamda 1350 Kişiye Can olmak demek bundan daha değerli ne olabilir. "Kim de bir can kurtarırsa bütün insanların hayatını kurtarmış gibi olur" düsturuyla hareket ederek böylesine özel bir organizasyona vermiş oldukları desteklerle katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum. İstedik ki böylesine zor bir süreçten geçerken Tüm dünyayı ve ülkemizi de etkisi altına alan salgın hastalıkla mücadelede sürecinde acil kan bağışı bekleyen hastalarımıza yapacağımız bağışlarla umut olalım ve evlerimizde kalarak bu süreci en kısa sürede atlatmaya katkı sunalım dedi.  ZEYDEF’in Üçüncü kez başlattığı kampanyaya Zeytinburnu Belediyesi olarak destek verdiklerini dile getiren Belediye Başkanı Ömer Arısoy, “Korona virüs salgını sürecinde Kızılay’ımızın kan stoklarının azalması nedeniyle böyle bir kampanyayı gerçekleştiriyoruz. Bir insanı kurtarmak tüm insanlığı kurtarmak gibidir. Kan ver çünkü her insan buna değerdir. Kızılay kriz zamanlarında, insani yardım kampanyalarında, kısaca insanı yaşatmaya matuf her noktada en önde yerini almıştır. Bu salgın başladığından beri söylenen iki slogan vardı. Evde kal hayatta kal, hayat eve sığar. Bugünde Zeytinburnu’ndan buna yeni bir slogan daha ekliyoruz ‘Kan Ver Bir Canda Sen kurtar’ diyoruz ”ifadelerini kullandı. ZEYTİNBURNU HABER GAZETESİ-ÖZEL  
Zeytinburnu Dernekler Federasyonu, Zeytinburnu Belediyesi ve Kızılay Zeytinburnu Şubesi bu yıl birlikte Üçüncü kez Kızılay için seferber oldular. Birlikte düzenlenen Kızılay’a Kan ver Bir Can’da sen kurtar’ kampanyasına Zeytinburnu Halkı büyük ilgi gösterdi.

Zeytinburnu 15 Temmuz Meydanına kurulan Seyyar Kızılay Kan Bağış Merkezi tarafından kabul edilen kan bağışı kampanyasının ilk gününde 210 Ünite İkinci gününde 240 Ünite toplamda ise 450 Ünite kan toplandı. Sosyal mesafenin korunduğu ve korona virüsü dolayısıyla önlemlerin alındığı kan bağış merkezinde, ‘Kan acil değil sürekli ihtiyaçtır’ vurgusu yapıldı. Aynı zamanda ulaşım sıkıntısı yaşayan vatandaşlar ise Zeytinburnu Kızılay Kan Bağış Merkezi ekipleri tarafından evlerinden alınarak kan merkezine getirildi. 

İki gün boyunca devam eden Kan bağışı kampanyasında kan bağışı yapanlara çeşitli hediyeler takdim edildi. Kampanya ’ya Avrupa Bölge Kan Merkezi Müdürü Hafize Tomurcuk, Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy, Kızılay Şube Başkanı Ayhan Balcı ve yönetim kurulu ile Genç Kızılay, ZEYDEF Başkanı Mehmet Çakır ve üye dernek başkanları elbirliği çalışmasında kan bağışı için ev sahipliği yaptılar. 

Belediye Başkanı Ömer Arısoy, Başkan Yardımcısı Hurşit Bekaroğlu, Eski Belediye Başkan Yrd. Gökhan Kasap, Yeniden Refah Partisi Zeytinburnu İlçe Başkanı Onur Dolar ve Yönetim Kurulu Üyeleri, AK Parti Zeytinburnu Belediye Meclis Üyesi Cüneyt Tezcan, işadamları, siyasetçiler, STK Başkanları ve çok sayıda vatandaş bizzat Kan bağışı noktasına gelerek kampanyaya destek verdiler 
İki gün boyunca devam eden Kan Bağışı Kampanyasında 450 ünite yakın kan toplandığını ifade eden ZEYDEF Genel Başkanı Mehmet Çakır, Toplanan 450 Ünite Kan toplamda 1350 Kişiye Can olmak demek bundan daha değerli ne olabilir. "Kim de bir can kurtarırsa bütün insanların hayatını kurtarmış gibi olur" düsturuyla hareket ederek böylesine özel bir organizasyona vermiş oldukları desteklerle katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum. İstedik ki böylesine zor bir süreçten geçerken Tüm dünyayı ve ülkemizi de etkisi altına alan salgın hastalıkla mücadelede sürecinde acil kan bağışı bekleyen hastalarımıza yapacağımız bağışlarla umut olalım ve evlerimizde kalarak bu süreci en kısa sürede atlatmaya katkı sunalım dedi. 

ZEYDEF’in Üçüncü kez başlattığı kampanyaya Zeytinburnu Belediyesi olarak destek verdiklerini dile getiren Belediye Başkanı Ömer Arısoy, “Korona virüs salgını sürecinde Kızılay’ımızın kan stoklarının azalması nedeniyle böyle bir kampanyayı gerçekleştiriyoruz. Bir insanı kurtarmak tüm insanlığı kurtarmak gibidir. Kan ver çünkü her insan buna değerdir. Kızılay kriz zamanlarında, insani yardım kampanyalarında, kısaca insanı yaşatmaya matuf her noktada en önde yerini almıştır. Bu salgın başladığından beri söylenen iki slogan vardı. Evde kal hayatta kal, hayat eve sığar. Bugünde Zeytinburnu’ndan buna yeni bir slogan daha ekliyoruz ‘Kan Ver Bir Canda Sen kurtar’ diyoruz ”ifadelerini kullandı.

ZEYTİNBURNU HABER GAZETESİ-ÖZEL
 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve zeytinburnuhaber.org sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.