SEYİTNİZAM KONAKLARI
ELİT YAPI

Ali Kara Hocaefendi dualarla defnedildi

KÜLTÜR 15.06.2020 - 19:59, Güncelleme: 15.06.2020 - 19:59
 

Ali Kara Hocaefendi dualarla defnedildi

Covid-19 sebebiyle tedavi gören ve dün saat 17.25’te hayatını kaybeden İsmailağa Cemaati'nin önde gelen isimlerinden Zeytinburnu’na önemli hizmetlerde bulunan Müceddid Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Ali Kara Hocaefendi Edirnekapı Şehitliğinde defnedildi.

Ramazan ayında Coronavirus'e yakalanan ve tedavisi devam eden İsmailağa Cemaati’nin önde gelen isimlerinden merhum Ali Kara hoca İstanbul’da çok sayıda sevenleri tarafından son yolculuğuna uğurlandı. Edirnekapı’da defnedilen merhum Ali Kara hocanın cenazesine ailesi ve sevenleri başta olmak üzere çok sayıda vatandaş katıldı. Öğle namazı vaktinde defnedilen merhumun cenazesine HÜDA PAR İstanbul İl Başkanı Erdal Elibüyük de beraberindeki heyetle katılarak merhum için yapılan duaya iştirak etti. Merhum Ali Kara için bugün ikindi namazından itibaren Zeytinburnu ilçesinde kurucusu olduğu ‘Sevgi ve Dayanışma Derneği’nde taziyeler kabul edilecek. ALİ KARA HOCAEFENDİ KİMDİR? Ali Kara Hocaefendi 1956 yılında Trabzon'un Vakfıkebir ilçesinde doğdu. İlk ve ortaokulu ilçesinde okuyup ailesiyle birlikte İstanbul'a geldi ve İstanbul İmam Hatip Lisesi'nde eğitim aldı. İstanbul Üniversitesi Fars Dili ve Edebiyatı bölümünü kazandı ama Mahmud Efendi Hazretlerini tanıyınca üniversiteyi bırakıp ilim ve irfan halkalarına dahil oldu. Daha sonra evlendi ve dört çocuk babası oldu. Bir müddet imamlık görevi de yapan Hocaefendi daha sonra tamamen Medrese müderrisliğine ve ilmi faaliyetlere kendini adadı.  2005 yılında Zeytinburnu’nda Sevgi ve Dayanışma Derneği’ni kurup SEDA Mescidi’nde hizmetlerine devam etti. 2012 yılında Kur’an ve Sünnet Müceddid Vakfı’nı kuruculuğunu ve Mütevelli Heyeti Başkanlık görevini icra etti. 2014 yılında Zeytinburnu’nda düzenlenen Büyük İcazet Merasimi ile 80 Hocaefendi’nin icazetini verdi.  Çok sayıda talebe yetiştiren, kitap yazan ve gönüllere giren Ali Kara Hocaefendi Ramazan-ı Şerif’in son günlerinde yakalandığı koronavirüs hastalığına 14.06.2020 tarihinde 17:25’te yenik düştü ve Hakk’ın rahmetine kavuştu...  
Covid-19 sebebiyle tedavi gören ve dün saat 17.25’te hayatını kaybeden İsmailağa Cemaati'nin önde gelen isimlerinden Zeytinburnu’na önemli hizmetlerde bulunan Müceddid Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Ali Kara Hocaefendi Edirnekapı Şehitliğinde defnedildi.

Ramazan ayında Coronavirus'e yakalanan ve tedavisi devam eden İsmailağa Cemaati’nin önde gelen isimlerinden merhum Ali Kara hoca İstanbul’da çok sayıda sevenleri tarafından son yolculuğuna uğurlandı. Edirnekapı’da defnedilen merhum Ali Kara hocanın cenazesine ailesi ve sevenleri başta olmak üzere çok sayıda vatandaş katıldı. Öğle namazı vaktinde defnedilen merhumun cenazesine HÜDA PAR İstanbul İl Başkanı Erdal Elibüyük de beraberindeki heyetle katılarak merhum için yapılan duaya iştirak etti. Merhum Ali Kara için bugün ikindi namazından itibaren Zeytinburnu ilçesinde kurucusu olduğu ‘Sevgi ve Dayanışma Derneği’nde taziyeler kabul edilecek.

ALİ KARA HOCAEFENDİ KİMDİR?

Ali Kara Hocaefendi 1956 yılında Trabzon'un Vakfıkebir ilçesinde doğdu. İlk ve ortaokulu ilçesinde okuyup ailesiyle birlikte İstanbul'a geldi ve İstanbul İmam Hatip Lisesi'nde eğitim aldı. İstanbul Üniversitesi Fars Dili ve Edebiyatı bölümünü kazandı ama Mahmud Efendi Hazretlerini tanıyınca üniversiteyi bırakıp ilim ve irfan halkalarına dahil oldu. Daha sonra evlendi ve dört çocuk babası oldu. Bir müddet imamlık görevi de yapan Hocaefendi daha sonra tamamen Medrese müderrisliğine ve ilmi faaliyetlere kendini adadı.  2005 yılında Zeytinburnu’nda Sevgi ve Dayanışma Derneği’ni kurup SEDA Mescidi’nde hizmetlerine devam etti. 2012 yılında Kur’an ve Sünnet Müceddid Vakfı’nı kuruculuğunu ve Mütevelli Heyeti Başkanlık görevini icra etti. 2014 yılında Zeytinburnu’nda düzenlenen Büyük İcazet Merasimi ile 80 Hocaefendi’nin icazetini verdi.  Çok sayıda talebe yetiştiren, kitap yazan ve gönüllere giren Ali Kara Hocaefendi Ramazan-ı Şerif’in son günlerinde yakalandığı koronavirüs hastalığına 14.06.2020 tarihinde 17:25’te yenik düştü ve Hakk’ın rahmetine kavuştu...


 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve zeytinburnuhaber.org sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.