SEYİTNİZAM KONAKLARI
ELİT YAPI

Zeytinburnu Belediye Başkan Yardımcısı Sayıştay üyesi oldu

KÜLTÜR 09.06.2020 - 23:57, Güncelleme: 09.06.2020 - 23:57
 

Zeytinburnu Belediye Başkan Yardımcısı Sayıştay üyesi oldu

TBMM Genel Kurulu’nda Sayıştay’ın 5 yeni üyesi belirlendi. Sayıştay üyeleri, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunun belirlediği 10 aday arasından gizli oylamayla seçildi Yapılan oylama sonucu, Hasan Karaman, Ahmet Avşar, Murat Aygün, Mahmut Kocameşe ve Meltem Yılmaz Yönter, Sayıştay’ın yeni üyeleri oldu.

Türkiye Büyük Millet Meclisi 'nde Sayıştay üye seçimi yapıldı. Yapılan seçimde milletvekilleri oy kullandı. Oylar kullanıldı ve sayım yapıldı. Milletvekillerinin kullandığı oy sonrası yapılan sayım sonrası 5 ismin Sayıştay Üyeliğine ataması yapıldı. TBMM resmi Twiter hesabı üzerinden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Sayıştay’da boş bulunan üyeliklere aşağıda isimleri yazılı kişiler seçilmiştir. 1-Hasan KARAMAN 2-Ahmet AVŞAR 3-Murat AYGÜN 4-Mahmut KOCAMEŞE 5-Meltem YILMAZ YÖNTER Zeytinburnu Belediye Başkan Yardımcısı Mahmut Kocameşe’nin Sayıstay’ın yeni seçilen üyeleri arasında yer alışını, sosyal medya paylaşımı ile duyuran Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy, “Bu akşam Sayıştay üyeliğine seçilen isimleri bir başka heyecanla okudum.  O isimlerden biri; kıymetli ve eski dostum, mesai arkadaşım Mahmut Kocameşe. Sevinç ve gururla tebrik ediyorum. İnşallah bu önemli görevi de hakkıyla yerine getirecektir, Allah yardımcısı olsun.” İfadelerini kullandı. MAHMUT KOCEMEŞE KİMDİR? 1970 yılında Kastamonu-Bozkurt’ta doğdu. Ortaokul ve lise öğrenimini İstanbul-Bakırköy’de tamamladı. 1988 yılında girdiği İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden 1992 yılında mezun oldu. Nisan 1995’te İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde Avukat olarak memuriyete başladı. 1996 yılında İstanbul Büyükşehir Belediyesi Encümen ve İhale İşleri Şube Müdürlüğü görevine atandı ve 8 yıl aralıksız bu görevi yürüttü. 2004 yılında İstanbul Büyükşehir Belediyesi Emlak Yönetimi Daire Başkanlığı görevine atandı. Aynı dönemde, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kentsel Dönüşüm Daire Başkanlığı kurucu daire başkanı olarak görev yaptı.Emlak Yönetimi Daire Başkanlığı görevinin ardından Kasım 2009’da İstanbul Büyükşehir Belediyesi Hukuk Müşavirliği’ne; Mayıs 2011’de İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ) Genel Müdürlüğü 1.Hukuk Müşavirliği’ne atandı. 2016 yılı sonuna kadar İSKİ 1. Hukuk Müşaviri olarak görevine devam eden Kocameşe; 2 Ocak 2017 tarihinde Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı olarak atandı. Nisan 2019 tarihinde Zeytinburnu Belediye Başkan Yardımcısı olarak görevlendirildi.  
TBMM Genel Kurulu’nda Sayıştay’ın 5 yeni üyesi belirlendi. Sayıştay üyeleri, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunun belirlediği 10 aday arasından gizli oylamayla seçildi Yapılan oylama sonucu, Hasan Karaman, Ahmet Avşar, Murat Aygün, Mahmut Kocameşe ve Meltem Yılmaz Yönter, Sayıştay’ın yeni üyeleri oldu.

Türkiye Büyük Millet Meclisi 'nde Sayıştay üye seçimi yapıldı. Yapılan seçimde milletvekilleri oy kullandı. Oylar kullanıldı ve sayım yapıldı. Milletvekillerinin kullandığı oy sonrası yapılan sayım sonrası 5 ismin Sayıştay Üyeliğine ataması yapıldı. TBMM resmi Twiter hesabı üzerinden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Sayıştay’da boş bulunan üyeliklere aşağıda isimleri yazılı kişiler seçilmiştir.

1-Hasan KARAMAN
2-Ahmet AVŞAR
3-Murat AYGÜN
4-Mahmut KOCAMEŞE
5-Meltem YILMAZ YÖNTER

Zeytinburnu Belediye Başkan Yardımcısı Mahmut Kocameşe’nin Sayıstay’ın yeni seçilen üyeleri arasında yer alışını, sosyal medya paylaşımı ile duyuran Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy, “Bu akşam Sayıştay üyeliğine seçilen isimleri bir başka heyecanla okudum.  O isimlerden biri; kıymetli ve eski dostum, mesai arkadaşım Mahmut Kocameşe. Sevinç ve gururla tebrik ediyorum. İnşallah bu önemli görevi de hakkıyla yerine getirecektir, Allah yardımcısı olsun.” İfadelerini kullandı.

MAHMUT KOCEMEŞE KİMDİR?

1970 yılında Kastamonu-Bozkurt’ta doğdu. Ortaokul ve lise öğrenimini İstanbul-Bakırköy’de tamamladı. 1988 yılında girdiği İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden 1992 yılında mezun oldu. Nisan 1995’te İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde Avukat olarak memuriyete başladı. 1996 yılında İstanbul Büyükşehir Belediyesi Encümen ve İhale İşleri Şube Müdürlüğü görevine atandı ve 8 yıl aralıksız bu görevi yürüttü. 2004 yılında İstanbul Büyükşehir Belediyesi Emlak Yönetimi Daire Başkanlığı görevine atandı. Aynı dönemde, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kentsel Dönüşüm Daire Başkanlığı kurucu daire başkanı olarak görev yaptı.Emlak Yönetimi Daire Başkanlığı görevinin ardından Kasım 2009’da İstanbul Büyükşehir Belediyesi Hukuk Müşavirliği’ne; Mayıs 2011’de İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ) Genel Müdürlüğü 1.Hukuk Müşavirliği’ne atandı. 2016 yılı sonuna kadar İSKİ 1. Hukuk Müşaviri olarak görevine devam eden Kocameşe; 2 Ocak 2017 tarihinde Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı olarak atandı. Nisan 2019 tarihinde Zeytinburnu Belediye Başkan Yardımcısı olarak görevlendirildi.
 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve zeytinburnuhaber.org sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.